Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Καταγγελία - Αναξιοκρατία στην Εκπαίδευση

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω μια από τις πολλές «αξιοκρατικές» τοποθετήσεις Διευθυντών Δ.Ε. απλά για να πω πως μερικοί άνθρωποι ενώ έχουν κάνει οτιδήποτε για να πάρουν μία θέση, μετά γίνονται τιμητές των πάντων και υπέρμαχοι της αξιοκρατίας (για όλους τους άλλους εκτός από τους δικούς τους).
Τρανταχτό παράδειγμα ο κ. Σιψής. Διευθυντής του 3ου Γραφείου στη Δ/νση Δ.Ε. Β’ Αθήνας. Όλοι λέγαν από την αρχή του χρόνου ότι θα είναι ο νέος προϊστάμενος, πριν ακόμα γίνει ο νέος νόμος για τους προϊσταμένους.
Με την προκήρυξη των θέσεων και τα αντικειμενικά μόρια που ανέφερε ο νόμος ο

κ. Σιψής ήταν πολύ πίσω από πολλούς υποψηφίους της Β’ Αθήνας.

Μετά την συνέντευξη ο κ. Σιψής βρέθηκε να έχει μπροστά του μόνο ένα από την Β’ Αθήνας τον κ. Κάπελλα διευθυντή μέχρι τότε του 2ου ΕΠΑΛ Χαλανδρίου και αναπληρωτής προϊστάμενος Γραφείου Ε.Ε. Στη Β’ Αθήνας.
Στην τελική απόφαση διευθυντής έγινε ο κ. Σιψής μια και ο κ. Κάπελλας αποφάσισε να μεταναστεύσει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα την Ανατολική Αττική. Έτσι επαληθεύθηκαν όσοι «γνώριζαν» από μήνες.
Τα συμπεράσματα μπορεί να είναι δικά σας, αλλά η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Σιψής, όπως είμαι σίγουρος και οι αντίστοιχοι συνάδελφοί του, με τον αέρα της επιτυχίας διοικεί μια Διεύθυνση με προφορικές εντολές παραγόντων του Υπουργείου και περνάνε όλες οι αντιεκπαιδευτικές και αντιμαθητικές αποφάσεις (μετακινήσεις εκπαιδευτικών, ωράρια, αριθμός μαθητών ανά τμήμα).
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/09/blog-post_9789.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου