Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Το Πνεύμα της παρακμής και πώς η «αριστερή» διανόηση έγινε Το «πνεύμα» της Νέας Εποχής

Θύμιος Παπανικολάου
ΡΕΣΑΛΤΟ. Τεύχος-23
Ένα από τα πιο κτυπητά χαρακτηριστικά της εποχής μας είναι ότι οι «οργανικοί διανοούμενοι» του καπιταλισμού στη σημερινή φάση της παγκοσμιοποίησης και του χρηματιστηριακού «διεθνισμού» είναι πρώην αριστεροί, καλλιτέχνες και γενικά πνευματικοί άνθρωποι. Φυσικά όλοι αυτοί συνεχίζουν να λένε ότι είναι αριστεροί παρά το γεγονός ότι αποτελούν την ιδεολογική αστυνομία του συστήματος, τους ακριβοπληρωμένους καθεστωτικούς λακέδες.
          Πού οφείλεται, πώς εξηγείται και τι νόημα έχει αυτή η πλήρης ενσωμάτωση και μετάλλαξη της «αριστερής» διανόησης η οποία αποτελεί σήμερα τον ιδεολογικό τρομοκράτη της Νέας Τάξης,

Τεχνητο νεφρο - αναμενεται!

Η συσκευή, η οποία θα περιλαμβάνει χιλιάδες μικροσκοπικά φίλτρα, καθώς και έναν βιοαντιδραστήρα για να έχει την δυνατότητα να μιμηθεί την εξισορρόπηση των ρόλων ενός πραγματικού νεφρού στον μεταβολισμό και το νερό, αναπτύσσεται σε μια συλλογική προσπάθεια από μηχανικούς, βιολόγους και ιατρούς, με επικεφαλή τον Shuvo Roy, PhD , στο Τμήμα UCSF της Εμβιομηχανικής και Θεραπευτικής Επιστημών.

Η θεραπεία έχει ενδειχθεί για να εργαστεί για τους βαριά άρρωστους ασθενείς που χρησιμοποιούν ένα εξωτερικό μοντέλο, μία συσκευή σε μέγεθος δωματίου, το οποίο αναπτύχθηκε από ένα μέλος της ομάδας στο Μίσιγκαν. Στόχος του Roy είναι η εφαρμογή της τεχνολογίας του πυριτίου σε μια κατασκευή σιλικόνης, μαζί με ειδικά σχεδιασμένα διαμερίσματα για τα ζώντα κύτταρα του νεφρού, για να συρρικνωθεί η μεγάλη κλίμακα της συσκευής σε μια συσκευή στο μέγεθος ενός φλιτζανιού καφέ. Η συσκευή θα μπορεί τότε να εμφυτεύεται στο σώμα, χωρίς την ανάγκη για φάρμακα για την περιστολή του ανοσοποιητικού, επιτρέποντας στον ασθενή να ζήσει μια πιο φυσιολογική ζωή.

Εκτίναξη των "κόκκινων" δανείων


Απογειώθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια και «πνίγουν» τους δανειολήπτες αλλά και τις τράπεζες. Ακόμα και στα στεγαστικά το ποσοστό των καθυστερήσεων άγγιξε το 10%.

Στο τέλος Ιουλίου τα δάνεια σε καθυστέρηση ξεπέρασαν τα 22 δισ. ευρώ και εξακολουθούν να έχουν ανοδική τάση. Μάλιστα τα τραπεζικά στελέχη δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο στο τέλος του έτους να φτάσουν και τα 28 δισ. ευρώ.
Ολες οι τράπεζες -που έχουν ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου- προχώρησαν σε αύξηση των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις, λόγω της μεγάλης ανόδου που είχαν στα καθυστερούμενα δάνεια.
Ειδικότερα ο δείκτης καθυστερήσεων στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο