Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Υβριδική δημοκρατία...

Βλέποντας το αντιδημοκρατικό κρεσέντο της κυβέρνησης τον τελευταίο καιρό, αρκετοί στους διαδρόμους του έρημου Κοινοβουλίου σκέφτονται πως είναι ίσως καιρός να επιστρέψουμε στις λησμονημένες παραδόσεις του συνταγματικού πατριωτισμού.

Μπορεί να ακούγεται βαρύ, αλλά το συμπέρασμα για όποιον παρατηρεί με στοιχειώδη συνέπεια το κοινοβουλευτικό έργο είναι ευθύβολο και απλό: με ευθύνη της τρικομματικής στη χώρα έχουν καταλυθεί οι βασικές λειτουργίες του πολιτεύματος.

Πεντάγωνο καλεί μοσχάρι

Όσοι επισκέπτονται για πρώτη φορά χώρα που τους εντυπωσιάζει, βουτάνε ακόμη και τους τιμοκαταλόγους από τις καφετέριες για να έχουν σουβενίρ. Ειδικά αν αυτοί είναι γραμμένοι και στα αγγλικά (που ομιλούν πάμπολλοι Ελληνες ένεκα τουρισμού και Μπίλντερμπεργκ - Διαμαντοπούλου) αντιμετωπίζονται ως τεφαρίκια. Λίγο το 'χεις να ξέρεις πώς λέγεται η σαλάτα του σεφ, το γιουβέτσι και τα παϊδάκια στα κροατικά; Τα σουβενίρ δεν χρησιμεύουν τόσο στο να τα χαζεύεις και να αναπολείς τις όμορφες στιγμές στη Μαυριτανία ή τις ερωτικές νύχτες στο Τόκιο όσο στο να τα μοστράρεις σε φίλους, συγγενείς, γείτονες και συναδέλφους για να ζηλέψουν: «Αχ, αυτά τα ηλιοβασιλέματα στη Νεβάδα, οι πίτσες στη Νάπολι, τα καρπούζια στη Μανωλάδα, οι πάπιες του Πεκίνου και ο Χριστοφοράκος στο Μόναχο!»