Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ο αληθινός άνθρωπος φροντίζει να είναι ευσεβής

Ο αληθινός άνθρωπος φροντίζει να είναι ευσεβής. Και ευσεβής είναι εκείνος, που δεν επιθυμεί τα ξένα πράγματα. Ξένα για τον ανθρώπων είναι όλα τα κτίσματα, και σαν εικόνα του Θεού, που είναι όλα τα περιφρονεί. Γίνεται ο άνθρωπος εικόνα του Θεού, όταν ζει ορθά και θεάρεστα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει, αν δεν απομακρυνθεί ο άνθρωπος από τις μέριμνες της ζωής. Εκείνος που έχει νουν, ο όποιος αγαπά τον Θεών, γνωρίζει πόση ψυχική ωφελεία και ευλάβεια προέρχεται από αυτό. Ο θεοσεβής άνθρωπος δεν κατηγορεί κανέναν για τις αμαρτίες του, παρά μονό τον εαυτό του. Και αυτό είναι σημάδι σωτηρίας της ψυχής.

Τριπλή ταπείνωση της χώρας μας από τους ηγέτες της ευρωζώνης

Του ΜΑΝΟΛΗ Γ. ΔΡΕΤΤΑΚΗ*

Οι ηγέτες της ευρωζώνης ξεπέρασαν κάθε όριο στη συμπεριφορά τους απέναντι στην πατρίδα μας. Με πρωτοστάτες την καγκελάριο και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, μέσα σε 10 μέρες ταπείνωσαν τρεις φορές την Ελλάδα, ένα κράτος στο οποίο η χώρα τους οφείλει τεράστια ποσά για αποζημιώσεις για όσα διέπραξαν τα στρατεύματά της στη διάρκεια της Κατοχής.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε μια χώρα που τόσα έχει προσφέρει στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Λαβή για την πρώτη ταπείνωση της χώρας έδωσε, δυστυχώς, ο ίδιος ο παραιτηθείς πρωθυπουργός με την απόφασή του να θέσει σε δημοψήφισμα τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου με την ευρωζώνη για ένα μικρό «κούρεμα» (που κάθε άλλο παρά επιλύει το πρόβλημα) του δημόσιου χρέους της χώρας, συμφωνία την οποία ο ίδιος είχε αποδεχτεί. Εξαιτίας αυτής της -ασύλληπτης ανευθυνότητας- «πρωτοβουλίας» του, ως κακός μαθητής, κλήθηκε την 1η.11.11 σε απολογία στις Κάνες από το «δίδυμο» Μέρκελ-Σαρκοζί, και του δηλώθηκε ορθά-κοφτά ότι στην περίπτωση που θα επέμενε στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αυτό να διεξαχθεί στις 4.12.11 και το ερώτημα σ' αυτό να μην είναι το «ναι ή όχι στη συμφωνία», αλλά το «ναι ή όχι στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη». Σκύβοντας το κεφάλι αποδέχτηκε την αλλαγή αυτή. Επιστρέφοντας όμως στην Αθήνα αντιμετώπισε μια γενική κατακραυγή για ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα αυτό και αναγκάστηκε να το αποσύρει.

Εξομολόγηση: 20 χρόνια κομμένα και ραμμένα στα μέτρα μου

Βγάζω τα μάτια μου μετρώντας τα φασούλια... Και γρήγορα-γρήγορα γιατί τα spreads μου ξεφεύγουν και δεν θα προλάβω. Στην αρχή, λοιπόν, οι δύο που νομίζουν ότι είναι Μεγάλοι, είχανε Ψυχρό Πόλεμο και τσακωνόταν μέχρι τελικής φθοράς του ενός και ζορίσματος του άλλου. Μετά τέλειωσε, και εγώ μπόρεσα, επιτέλους, να επανενωθώ. Για να επανενωθείς θες λεφτά. Έσοδα, εξαγωγές, θετικά ισοζύγια εμπορικών και χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Κεφάλαιο για επενδύσεις, επενδύσεις για εξαγωγές, αγορά φτιαγμένη για τις εξαγωγές, να εισρέει χρήμα. Χρήμα που γίνεται κεφάλαιο, και όχι κατανάλωση, για να γεμίζει το σεντούκι... Και κοίτα την κατάσταση στα επιτόκια των περιοίκων πριν 1999:

Ο Παπανδρέου απαλλάσσει των καθηκόντων του, τον κ. Παπαδήμο!!!

(κλικ για μεγέθυνση)

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδος βλέπει, "ετεροχρονισμένα", το φως της δημοσιότητος η πρωθυπουργική απόφασις δια της οποίας χορηγείται παπανδρεϊκόν απολυτήριον και, τοιουτοτρόπως, απαλλάσσεται του διαστροφικού άγους της αυτοπαροχής συμβουλών ο παπαδήμιος διάδοχος του ιού της Μαργαρίτας.