Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί "ξαναγράφουμε" την ιστορία.

Αφορμή γι΄αυτές τις σκέψεις είναι η συστηματική προπαγάνδα από το ΣΚΑΪ και ένα πολύ καλό άρθρο που διάβασα στο antinews: Η Γέννηση ενός έθνους-κράτους (στην παραλία του Φαλήρου) και η «αντικειμενικότητα» της Ιστορίας.
Μια μικρή αναδρομή στην ιστορία του σταθμού, μας οδηγεί στο αφελές πως ένας δημοσιογραφικός - ενημερωτικός σταθμός που σέβεται τον εαυτό του και έχει σκοπό να κάνει αυτό που υπόσχεται θα πρέπει να κάνει μεγάλες παραγωγές και με ιστορικά θέματα στα πλαίσια του BBC κλπ.
Και είδαμε και θαυμάσαμε τους "μεγάλους Έλληνες" με έχοντα το γενικό πρόσταγμα τον Βερέμη και παρουσιαστή τον Παπαχελά. Είναι όμως έτσι;
Να θυμίσω λίγο πως Βερέμης και Παπαχελάς είναι (όπως λέω και γω ο αγράμματος) "αμφότεροι και οι δύο" στο ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής). Αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας.

Την ανυπακοή δεν την συνιστάς στους άλλους. Την εφαρμόζεις ο ίδιος.

Μόσχος Λαγκουβάρδος
Πιστεύεις στην πολιτική ανυπακοή; Δώσε το καλό παράδειγμα.

Εμείς μιλάμε ακόμα. Δεν κουραστήκαμε τόσο. Στο διάβασμα εκεί χωλαίνουμε κάπως. Όποιος προτείνει την ανυπακοή οφείλει να δώσει πρώτος το παράδειγμα.
Το παράδειγμα του Θορώ είναι κλασικό. Εγώ, είπε, δεν πληρώνω φόρους σε μια πολιτεία, που δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα των εγχρώμων. Δεν πλήρωσε και πήγε στη φυλακή.
Την ανυπακοή δεν την συνιστάς στους άλλους. Την εφαρμόζεις ο ίδιος. Στη δική μας Παράδοση διδάσκει το παράδειγμα. Προέχει το ήθος για να υπάρχει σχέση δασκάλου - μαθητή.

Επίδομα πολύτεκνης Μάνας

Στην χώρα μας όταν μια γυναίκα έχει να αναστήσει 4 παιδιά και πάνω, για 25 τουλάχιστον από τα καλύτερά της χρόνια, που θα μπορούσε να τα αφιερώσει στην προσωπική της ανέλιξη, αφιερώνεται στα παιδιά της, κάτι που αποδεικνύεται ότι είναι όχι και πολύ έξυπνο. Ας δούμε λοιπόν γιατί δεν είναι έξυπνο. Τι χάνει.

1ον: Την ασφάλισή της

2ον: την σύνταξή της και

Τα χρέη των Εθνών

Όπως όλοι ήδη γνωρίζουν, οι τράπεζες είναι τόσο ισχυρές, που έχουν προ πολλού εξαγοράσει τους πολιτικούς, αλλά και τις διάφορες ρυθμιστικές αρχές. Δεν πρόκειται όμως για ένα απλό ζήτημα διαφθοράς, αλλά για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας των λαών.

H δύναμη της ευχής Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με

Διάλογος ενός υποτακτικού με τον γέροντά του, τον πατέρα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη:

- Πάτερ Εφραίμ, γέροντά μου, λέω την ευχή, «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με», αλλά δεν καταλαβαίνω τίποτα.

- Δεν καταλαβαίνεις εσύ που τη λες την ευχή, αλλά καταλαβαίνει ο διάβολος, και καίγεται, και φεύγει…

- Ε, καλά παιδί μου, θέλεις να δεις θαύμα, από την ευχή, απ’ την προσευχή;

- Και βεβαίως θέλω!