Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

"Έσωσε" το έθνος, αλλά πάνω στη φούρια του διέφυγε ο λαός

Ωραία η συλλογιστική του Ευάγγελου. Εφαρμόζουμε ένα σκληρό πρόγραμμα ύφεσης και λιτότητας που φέρνει φτώχεια και ανεργία.

Αλλά είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε και ένα "προοδευτικό" πρόγραμμα (το οποίο πότε και που θα εφαρμοστεί δεν μας ξεκαθαρίζει).

Πως θα γίνει προοδευτικό πρόγραμμα, ενώ θα εφαρμόζεται αυτή η αντικοινωνική πολιτική, μόνο η πολιτική μαεστρία του Ευάγγελου μπορεί να συλλάβει.

Πιστός στην πολιτική "πικράναμε το λαό αλλά σώσαμε το έθνος". Πρόκειται για δημιουργικό εννοιολογικό διαχωρισμό του έθνους από το λαό, αντάξιο ενός καθηγητή συνταγματικού δικαίου.

Η βασίλισσα του φόβου

Από το Μαρικάκι

Με το που έπιασε δουλειά το κομάντο ... έδρασε και ο φόβος εγκαταστάθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Με αφορμή την καταγγελία επιχειρηματία για δύο υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης που εκβίαζαν με σκοπό τον χρηματισμό τους, η Διαμνατοπούλου έδωσε εντολή να ξηλωθεί ολόκληρη η Διεύθυνση, δηλαδή και τα 50 άτομα που τη στελεχώνουν.

Η υπουργός της φωτοτυπίας μας εξήγησε τα νέα ήθη στο νέο της υπουργείο: δεν θα υπάρχει ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς, κι επίσης αυτοί που διαπράττουν το αδίκημα θα τιμωρούνται, ενώ παράλληλα θα υποστηρίζονται αυτοί που καταγγέλλουν. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή ούτε για εκείνους που είναι στο διπλανό γραφείο και δεν μιλούν γι'αυτά που βλέπουν. Μόνο έτσι, είπε η Αννούλα, μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Πώς λέμε, "ένας Παπαδόπουλος χρειάζεται", ένα τέτοιο πράμα...

Περί οψίμων "αντιμνημονιακών"και άλλων "καμμένων άσσων" της Νέας Τάξης Πραγμάτων

Εκτός από την καταιγίδα των made by E.U and USA νομοσχεδίων, που σε λίγες ώρες γίνονται νόμοι με διαδικασίες που θυμίζουν τα αλήστου μνήμης "έκτακτα στρατοδικεία", ο υπό εξόντωση ελληνικός λαός βομβαρδίζεται και από "ιδρυτικές διακηρύξεις" νέων κομμάτων και "μετώπων", τα οποία όλως τυχαίως έχουν ως κοινό παρανομαστή έναν αντιμνημονιακό λόγο που ανάλογα με την περίσταση μπορεί να έχει και ολίγον από "πατρίδα", "Ορθοδοξία", "εθνική αυθυπαρξία" κλπ.

Είναι σαν να έχεις βγει από ένα super market που πουλάει σάπια και να βρίσκεσαι ξαφνικά σε μία πρόχειρα στημένη "λαϊκή" που έχει τα πάντα και σε τιμή "αντιμνημονιακής" ευκαιρίας.

Υπάρχει ελπίς...

Στην εκπνοή της βενιζελοσυνεντεύξεως, δημοσιογράφος από την Αχαΐα αναφέρεται στην οικτρή κατάσταση των οικονομικών του Πασόκ και επισημαίνει το τραγελαφικό γεγονός της διακοπής των τηλεφωνικών συνδέσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας (λόγω απλήρωτων λογαριασμών!).

Ο Πολυχρεωκοπημένος Ηγέτης και Μοναδικός Υποψήφιος διάδοχος του ιού της Μαργαρίτας απαντά έμπλεως αυταρέσκειας "Έχω πλήρη γνώση του προβλήματος, αλλά εδώ σώσαμε ολόκληρη τη Χώρα δεν θα μπορέσουμε να σώσουμε το Πασόκ;".