Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Οι πιο πολλοί δεν ξέρουν

Όποιος δεν γνωρίζει τη χάρη, δεν την επιζητεί. Οι άνθρωποι προσκολλήθηκαν στη γη, γι’ αυτό οι πιο πολλοί δεν ξέρουν πως τίποτα το γήινο δεν μπορεί να συγκριθεί με τη γλυκύτητα του Αγίου Πνεύματος.

Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης

Ελληνικό ποδόσφαιρο: φροντιστήριο χουλιγκανισμού

Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος-Κιλκίς

Διαβάζω τις τελευταίες αθλητικές ειδήσεις: "Μια μαύρη σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο γράφτηκε σήμερα στο Βόλο, με τα έκτροπα μεταξύ έξαλλων χούλιγκαν της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού Σταδίου λίγο πριν αρχίσει ο τελικός του κυπέλλου.Τραυματίστηκαν συνολικά 70 άτομα, στα οποία παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες, ενώ 15 εξ αυτών νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου". Αυτά πριν από 15 μέρες.

"Η Λεωφόρος της ντροπής σε εικόνες: Ξύλο μεταξύ παικτών, ύβρεις και τραυματισμός του προπονητή του ΠΑΟΚ". Αυτά χτες.

Τί εννοεί ο Ντοστογιέφσκι;

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Τι εννοεί ο Νοστογιέφσκι, «η ομορφιά θα μας σώσει»; Πώς θα μας σώσει η αγάπη της ομορφιάς;

Τι εννοεί ο Ντοστογιέφσκυ; Πώς προσπάθησε ο Πρίγκηπας Μύσκιν, στον Ηλίθιο, να σώσει την Αναστάσια Φιλίποβνα απ΄ την παγίδα της, την κατάθλιψη; Πώς απέτυχε; Πώς έπεσαν επάνω του όλοι τους επιμένοντας στις δικές τους επιλογές του πλούτου και της γλυκιάς ζωής;

Πώς η αγάπη του ωραίου μας σώζει; Τι διαφέρει η αγάπη του ωραίου από κάθε άλλη αγάπη; Ο Ντοστογιέφσκυ πιστεύει ότι κόλαση είναι να μην μπορούμε να αγαπήσουμε. Η ομορφιά είναι η μόνη που ενεργοποιεί τα σπέρματα της αγάπης, που ο Θεός έβαλε μέσα στον κάθε άνθρωπο, χωρίς εξαίρεση, με την προτροπή να τα καλλιεργήσει. Ο Θεός θέλει από εμάς την συνέργειά μας στην αγάπη. Η αγάπη είναι δυναμική, ενεργητική.

Τελετουργίες παρανοϊκού ψεύδους και διαστροφών…

Η Βουλή είναι, γνωστό πλέον, μια αρένα κοκορομαχιών, ταχυδακτυλουργιών ΑΠΑΤΗΣ και τελετουργικών παραστάσεων ΨΕΥΔΟΥΣ…

Σ’ αυτά τα σπορ τα «αριστερά» ανδρείκελα έχουν ξεπεράσει, κατά πολύ, όλους τους προγενέστερους κυβερνητικούς απατεώνες…

Ο Τσίπρας έχει προσδώσει στο κυβερνητικό ψεύδος, στην πολιτική απάτη και στη διαστροφή της πραγματικότητας, μορφές παράνοιας.

Μας δουλεύει χωρίς καμιά τσίπα, χωρίς καμιά συστολή, με τον κυνισμό και την έπαρση των πωρωμένων, αλλά και των διεστραμμένων απατεώνων…