Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η πιο «μοναχική» ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!


Είναι αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα και βρίσκεται σε ένα από τα πλέον «αφιλόξενα» σημεία του πλανήτη, στην Ανταρκτική, και πιο συγκεκριμένα στο King George Island στο Νότιο Πόλο, υποδηλώνοντας τρόπον τινά ότι είναι η πιο «μοναχική» ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!

Germany, the New Villain?


The New Villain
Ugly Stereotypes of Germany Resurface in Greece
Photo Gallery

Η Ορθοδοξία και η Ελληνική Γλώσσα είναι η ζωντανή παράδοση των Ελλήνων

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η Ορθοδοξία και η Ελληνική Γλώσσα είναι η ζωντανή παράδοση των Ελλήνων. Ούτε η Ορθοδοξία ούτε η Ελληνική Γλώσσα, ως ζωντανή παράδοση, έχουν χάσματα ή κάνουν άλματα. Η ζωή δεν κάνει άλματα. Λόγος αναιρεί άλλον λόγο. Τη ζωή δεν μπορεί να την αναιρέσει κανείς.

Οι σκεπτικιστές και οι άγευστοι της Ελληνικής Παράδοσης, οι οποίοι ζητούν μαρτυρίες για την Ορθοδοξία και για την Ελληνική Γλώσσα ως ζωντανής παράδοσης των Ελλήνων, θα μπορούσαν να τις βρουν μετέχοντας στην ζωντανή παράδοση. Η μόνη απάντηση προς αυτούς, είναι τα λόγια του Κυρίου: "Έρχου και ίδε". Ξέρει καλύτερα τί είναι ζάχαρη αυτός που έβαλε στη γλώσσα του ένα κομματάκι ζάχαρη από αυτόν που διάβασε όλα τα συγγράμματα που γράφτηκαν για τη ζάχαρη, αλλά δεν τη γεύτηκε ποτέ.

Τα ελληνικά κρατικά κόμματα.

Την περασμένη εβδομάδα, την ημέρα της επίσημης ανακήρυξης της πτώχευσης της Ελλάδας, τα ελληνικά κόμματα και κυρίως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αποπειράθηκαν να κουρέψουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες. Δηλαδή να τα φορτώσουν στις πλάτες μας και σε βάρος των περιουσιών μας. Προσπάθησαν να περάσουν την σχετική τροπολογία μέσα σε ένα νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία. Δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά, αλλά μην νομίζετε ότι το έχουν παρατήσει το θέμα. Θα επανέλθουν σε χρόνο και με τρόπο που δεν θα μπορέσει να αντιδράσει κανείς μας.