Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ο ουράνιος μισθός από την αρρώστια

- Τι κάνει η μητέρα σου;
- Δεν είναι καλά, Γέροντα. Ανεβάζει κατά διαστήματα ψηλό πυρετό και τότε χάνεται. Το δέρμα της γεμίζει πληγές και τις νύχτες πονάει.
- Ξέρεις; Αυτοί είναι μάρτυρες· αν δεν είναι ολόκληροι μάρτυρες, είναι μισοί.
- Και όλη η ζωή της, Γέροντα, ήταν μια ταλαιπωρία.
- Επομένως ο μισθός της θα είναι διπλός. Πόσα έχει να λάβη! Τον Παράδεισο τον έχει εξασφαλισμένο. Όταν ο Χριστός βλέπη ότι κάποιος αντέχει μια βαρειά αρρώστια, του την δίνει, ώστε με την λίγη ταλαιπωρία στην επίγεια ζωή να ανταμειφθή πολύ στην ουράνια, την αιώνια, ζωή. Υποφέρει εδώ, αλλά θα ανταμειφθή εκεί, στην άλλη ζωή, γιατί υπάρχει Παράδεισος, υπάρχει και ανταμοιβή.

Για τους ... άρχοντες

Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.

Αγάθων,450-400 π.Χ.,Αρχαίος τραγικός

Όλα είναι σικέ

Στην ταινία Αποκάλυψη Τώρα του Φράνσις Φόρντ Κόπολα, υπάρχει μια έντονη σκηνή που έμεινε χαραγμένη στη μνήμη μου, από τότε που πρωτοείδα το έργο, πριν από …τριάντα τόσα χρόνια. Αναφέρομαι στο παραλήρημα του «αποστάτη» συνταγματάρχη Κούρτζ (Μάρλον Μπράντο), όπου μεταξύ άλλων λέει και το εξής εκπληκτικό: «Εκπαιδεύουμε τους νεαρούς μας στρατιώτες στο πως να ρίχνουν βόμβες από τον ουρανό, και να σκοτώνουν γυναικόπαιδα, αλλά τους απαγορεύουμε να γράψουν τη λέξη Fuck στο αεροπλάνο τους, διότι είναι …άσεμνη!», ή κάπως έτσι.

Η ουσία με τις 50 ιδιαιτερότητες: Ένας τολμηρός διάλογος

Γράφει ο Βασίλειος Πετρουλέας, Δρ. Φυσικός, Ε.ΚΕ.Φ.Ε. Δημόκριτος

Ο κόσμος που μας περιβάλλει είναι γεμάτος από τη δόξα του Θεού. Οτιδήποτε αγγίξεις ή αισθανθείς ή διερευνήσεις με τα επιστημονικά όργανα είναι υπερβολικά εντυπωσιακό, ακόμη και το ζιζάνιο, ακόμη και το παράσιτο, ακόμη και το πλέον περιφρονημένο δημιούργημα («το μωρόν του Θεού σοφώτερον των ανθρώπων εστί»).

Ψηφίστε ΟΛΟΙ!

Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!

http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.
Έχουν μπει οι Σκοπιανοί και έχουν σαρώσει.
GO!!!!

Αποκάλυψη βόμβα για το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και την οικογένεια Ανδρέα Γ. Παπανδρέου


Τo GreekAmericannewsAgency.com αποκαλύπτει - για την ακρίβεια δημοσιοποιεί ευρύτερα - σήμερα ένα έγγραφο βόμβα για το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και ειδικότερα για την οικογένεια Παπανδρέου, πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου! Το έγγραφο που θα δείτε - και έχουμε διασταυρώσει - αφορά μυστική συμφωνία του Ανδρέα Παπανδρέου με την αμερικανική κυβέρνηση και την χρηματοδότηση του ΠΑΚ, μετέπειτα Πανελληνίου Σοσιαλιαστικού Κινήματος. Πριν διαβάσετε περισσότερα για το έγραφο φωτιά, για το οποίο στην Ελλάδα θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε επίσημο επίπεδο εντός της Βουλής των Ελλήνων το μόνο που θα ρωτήσουμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είναι δύο και πολύ βασικά ερωτηματικά.

Όσο δακρύζουμε είμαστε άνθρωποι

Μόλις αντίκρυσα για πρώτη φορά την φωτογραφία του Κέβιν Κάρτερ ,ο οποίος αυτοκτόνησε μετά από 2 εβδομάδες από την βράβευση του με το βραβείο "Πούλιτζερ" αφήνοντας το παρακάτω σημείωμα: "Αγαπητέ Θεέ, υπόσχομαι ότι δεν θα πετάξω πια άλλο φαγητό στα σκουπίδια, όσο άνοστο και αν είναι. Προσεύχομαι, ότι θα προστατεύεις την ψυχή αυτού του παιδιού...πραγματικά, πραγματικά λυπάμαι. Ο πόνος της ζωής υπερισχύει της χαράς σε σημείο ότι η χαρά δεν υπάρχει. Χωρίς λεφτά για τηλέφωνο, για το νοίκι μου, για να υποστηρίξω το παιδί μου, για να ξεπληρώσω τα χρέη μου, χρήματα, χρήματα, χρήματα, μα πάνω απ’ όλα, οι εφιάλτες από τις ζωντανές θύμησες από δολοφονίες, και πτώματα, και θυμός πολύς, και πόνος ανείπωτος, για παιδιά που πεινάνε, για τρελούς, συχνά και αστυνομικούς, που πατάνε τη σκανδάλη, δεν αντέχω άλλο, φεύγω", δεν άντεξα και δάκρυσα.