Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Μα, με τόσες χιλιάαααδες αιολικά, και εκατομμύυυρια τόνους εξοικονόμησης CO2, γιατί στοκάρουν κάρβουνο;

capital.gr
Ο λόγος που φοβούνται είναι απλός. Πολλά αιολικά, δεν συνεπάγονται πολύ ρεύμα. Το ανεξάντλητο αιολικό δυναμικό είναι Τσιπουρίδειος αρλούμπα (για να πουλάνε αιολικά οι πελάτες του). Τα αιολικά είναι δικαιολογία για περισσότερο αέριο.

Και καλά η Αγγλία και η Γερμανία... Η Ελλάδα, που θα το βρίσκει; Πόσο θα το πληρώνει; Και τι θα λέει η ΡΑΕ όταν δει ότι και εδώ, όπως και στην Γερμανία, τα αιολικά δεν μειώνουν και ίσως αυξάνουν την κατανάλωση αερίου; Σόρυ, λάθος, δεν μας το είπαν αυτοί που μάς έλεγαν να υπογράψουμε; Και τι θα πει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όταν σκάσει η μαϊμού της ΕΛΤΕΧ Άνεμος; Σόρυ δεν ξέραμε ότι τα επιδοτούμενα αιολικά χρειάζονται ανύπαρκτο και ακριβό αέριο, που όμως, με τα ΑΔΙ το κάνουν ακριβότερο;

Η διαπλοκή είναι το μωρό τους!

Ο τρόπος με τον οποίο σκέπτονται κάποιοι Ευρωπαίοι για το ελληνικό ζήτημα είναι πολλές φορές αφοπλιστικά απλός, σε βαθμό που να διακρίνουμε σε αυτούς στοιχεία εμμονής. Για παράδειγμα, το έκτρωμα του ΕΝΦΙΑ δεν θα υπήρχε αν οι Γερμανοί δεν "έκριναν" ότι οι Έλληνες έχουν "περισσότερα" από τους ίδιους. Άντε τώρα να τους εξηγήσεις κι άντε να καταλάβουν. Αντίθετα, σε θέματα που θα έπρεπε να επιμένουν, όπως η διαπλοκή, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Λένε συχνά για τους φοροφυγάδες και για τη διαφθορά που διέπει τις συναλλαγές του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Ο λόγος τους είναι κενός περιεχομένου όσο οι Γερμανοί παρέχουν άσυλο στον Χριστοφοράκο! Είναι εξωφρενικό πέρα για πέρα! Οργανωμένα δίκτυα "μεσαζόντων" μοίρασαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε δημόσιους λειτουργούς για να μας "φορτώσουν" γερμανικά προϊόντα και έπειτα κατηγορούν εμάς ως διεφθαρμένους! Την ίδια ώρα οι Γερμανοί παρέχουν ασυλία στον άνθρωπο που οργάνωσε αυτό το δίκτυο.