Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Μοναχή Χερουβειμία - Την σκότωσαν επειδή δεν δέχθηκε να προδώσει την ορθόδοξη πίστη της

Στο κοιμητήριο της Ι.Μ Πέτρου Βόντα αναπαύεται η μοναχή Χερουβείμiα-κατά κόσμον Σβετλάνα Μιχαέλα Τανάσα. Η αδελφή Χερουβειμία σπούδασε αρχαία ελληνικά και λατινικά στα πανεπιστήμιο Ιασίου Ρουμανιάς και έλαβε μια υποτροφία από το ίδρυμα Σόρος, για ένα μάστερ στο CEU (Central European University) της Βουδαπέστης. Η εργασία που της ανέθεσαν ήταν να ερευνήσει ένα χειρόγραφο της Ερμηνείας στη Γένεση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και εκεί απέδειξε ότι το κείμενο που είχαν τυπώσει οι Ιησουίτες και έπειτα εισήγαγε ο J.P.Migne στην Ελληνική Πατρολογία είχε πολλές παρεμβάσεις και αλλοιώσεις σε σχέση με το ερευνόμενο χρυσοστομικό κείμενο.

Οι δύο στύλοι της Ευρωσοφίας

Δύο χθεσινά συμβάντα που αφορούν στην σχέση Γερμανίας-Γαλλίας:

Σε ομιλία σε οικονομολόγους στο Βερολίνο, η Μέρκελ είπε ότι η ισοτιμία του ευρώ είναι "φυσιολογική" (normal) και ότι οι ισοτιμίες δεν υπόκεινται σε πολιτικές χειραγωγήσεις, ακόμα κι αν εμποδίζει την Ευρωπαϊκή περιφέρεια να γίνει ανταγωνιστική.

Επίσης χτες, η εφημερίδα Les Echos ο πρόεδρος μίας Αμερικανικής εταιρίας (Titan) που κατασκευάζει ρόδες για αγροτικά οχήματα είπε σε Γάλλο υπουργό ότι δεν σκοπεύει να εξαγοράσει μονάδα ελαστικών της Goodyear στην βόρεια Γαλλία επικαλούμενος (αρκετά ωμά) τους υψηλούς μισθούς και αντιπαραγωγικές πρακτικές. Η μονάδα της Goodyear πάσχει από την ύφεση στην αγορά Γαλλικών αυτοκινήτων.

"Και αυτός μόνος επί της γης"!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Και αυτός μόνος επί της γης". Ήταν βράδυ. Ο Ιησούς ήταν μόνος στην στεριά. Οι μαθητές Του επέβαιναν στο πλοίο που ήταν στο μέσο της θάλασσας. Τους είδε τότε να παιδεύονται κωπηλατώντας για να βγουν στη στεριά γιατί ήταν αντίθετος ο άνεμος.

Κατά τα ξημερώματα ήρθε ο Ιησούς σ΄ αυτούς περπατώντας επάνω στη θάλασσα και έκανε να τους προσπεράσει. Οι μαθητές Του όταν τον είδαν να περπατάει επάνω στη θάλασσα, νόμισαν ότι είναι φάντασμα κι έβαλαν τις φωνές, γιατί τον είχαν δει όλοι και τρόμαξαν.

Όταν διαβάζω κάποιο κομμάτι από το Ευαγγέλιο, πάντοτε κάτι διαφορετικό θα με συγκινήσει. Όπως τώρα που την προσοχή μου τράβηξαν αυτά τα λόγια, "και αυτός μόνος επί της γης".

Θα περπατήσουμε ελεύθεροι ή θα δεχτούμε τα δεσμά;


Του επιτέθηκαν επειδή είχε Ελληνική σημαία!

Το κράτος αποδομείται. Και αποδομείται συστηματικά. Ο,τιδήποτε θυμίζει έθνος, ο,τιδήποτε θυμίζει πατρίδα, ο,τιδήποτε θυμίζει την ιστορία αυτής της μικρής αλλά τόσο ένδοξης χώρας, πρέπει να ισοπεδωθεί, πρέπει να διαπομπευθεί, πρέπει να σπιλωθεί με τον χειρότερο δυνατό τρόπο…