Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Η "πολιτική" μας στην ενέργεια, τις αερομεταφορές, και τα ...κουφώματα: Βάστα Ρόμελ!

koutipandoras.gr
Στην Ελλάδα έχουμε πολύ περίεργη "πολιτική".

Έχουμε π.χ. πολιτική για ...κουφώματα. Θυμάστε τότε που ο Μανιάτης είπε ότι τα μόνα καλά κουφώματα ήταν τα ξύλινα (και τα πλαστικά) και όχι τα αλουμινιένια; Τότε, το 2010, είχε αντιδράσει ο Σύνδεσμος Αλουμινάδων (οι τύποι που σας έβαζαν κουφώματα αλουμινίου) και ο Μανιάτης πήγε να το μαζέψει. 4 χρόνια αργότερα βέβαια, η πιάτσα γέμισε μαγαζάκια που πουλάνε ξύλινα και πλαστικά κουφώματα απ' ευθείας εισαγωγή από την Γερμανία. Πεθαμένη η αγορά, αλλά εάν ποτέ αναστηθεί, και για όσο κουνιέται, η μόνη Ελληνική "συμβολή" στα κουφώματά σας θα είναι ο Αλβανός που θα κάνει την τοποθέτηση του Γερμανικού προϊόντος. Και δεν έχω κάτι εναντίον των Γερμανών ή των Αλβανών, μερικοί από τους καλύτερους φίλους μου είναι Γερμανοί και Αλβανοί.

Η κατά Μίλαν Αποκάλυψη

Η γιορτή της ασημαντότητας

Δεκατρία χρόνια από το τελευταίο του μυθιστόρημα, την Άγνοια, ο Κούντερα επανέρχεται με ένα καινούριο μυθιστόρημα, που συνοψίζει θαυμαστά ολόκληρο τον μυθιστορηματικό του κόσμο, σε μια γιγάντια, ανατρεπτική φάρσα.

Στον Κήπο του Λουξεμβούργου, με φόντο τα αγάλματα βασιλισσών και καλλιτεχνών μιας παλιάς Γαλλίας, σημερινά πρόσωπα ζουν ή αφηγούνται τις μεγάλες-μικρές ιστορίες τους, πραγματικές και φανταστικές, σε μια περίτεχνα ενορχηστρωμένη φούγκα όπου η μία εποχή περνάει και χάνεται μέσα στην άλλη:

Η κατά Μίλαν Αποκάλυψη, με το γνωστό, δαιμονικό του χιούμορ και τον πικρό σαρκασμό, που αποδραματοποιεί το ανθρώπινο δράμα.