Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Εκείνος που αγαπάει το Χριστό

Εκείνος που αγαπάει το Χριστό, Τον μιμείται όσο μπορεί.

Ο Χριστός, για παράδειγμα,
-δεν έπαψε να ευεργετεί τους ανθρώπους
-έδειχνε μακροθυμία, όταν του συμπεριφέρονταν με αχαριστία και Τον βλαστημούσαν
-υπέμεινε, όταν Τον χτυπούσαν και Τον θανάτωναν, χωρίς καθόλου να σκέφτεται για κανέναν το κακό που Του έκανε.

Αυτά τα τρία έργα είναι εκφραστικά της αγάπης προς τον πλησίον. Χωρίς αυτά, απατάται εκείνος που λέει ότι αγαπάει το Χριστό ή ότι θα κερδίσει τη βασιλεία Του. Γιατί ο Κύριος μάς βεβαιώνει: «Δεν θα μπει στη βασιλεία των ουρανών εκείνος που μου λέει «Κύριε, Κύριε», αλλά εκείνος που κάνει το θέλημα του Πατέρα μου» (Ματθ. 7,21). Και πάλι: «Όποιος με αγαπάει, θα τηρήσει τις εντολές μου» (Ιω. 14,15).

Ποια Ελλάδα αγάπησα; Αυτή που δεν υπάρχει πια ή αυτή που δεν υπήρξε ποτέ;

Αυτή τη φορά έμεινα στην Ελλάδα αρκετά. Δέκα μέρες δηλαδή. Ερχόμενος, πίστευα ότι θα δω μια χώρα φάντασμα, με ανθρώπους σκιάχτρα και δρόμους ονείρων γεμάτους με λακούβες. Δεν είδα αυτό. Είδα όμως και αυτό.

Από την πρώτη μέρα κατάλαβα ότι ήταν μια διαφορετική χώρα. Απ’ όταν προσπάθησα να ανέβω τις σκάλες του Συντάγματος, και ένας ΜΑΤατζής, ακολουθώντας μια εντολή που ούτε ο ίδιος δε θα μπορούσε να δικαιολογήσει, μου είπε ότι δεν μπορώ να περάσω από εκεί. Αφού πέρασα με τον τρόπο μου, πήγα και στάθηκα σε μια στάση λεωφορείου μπροστά στο Πολεμικό Μουσείο. Εκεί συνειδητοποίησα ότι οι κλούβες της αστυνομίας που περνούσαν ήταν περισσότερες από τα αστικά. Αναρωτήθηκα αν βρισκόμουν σε μια δημοκρατική χώρα ή σε ένα απολυταρχικό καθεστώς.

Ο Α' Πράσινος Εμπορικός Πόλεμος άρχισε (ή μάλλον ο Β')


Εγώ που έχω αρχίσει να βλέπω τον κόσμο μέσα από πράσινα γυαλιά, δεν θεωρώ ότι η "Ευρωπαϊκή" φορολόγηση εκπομπών αεροπορικών εταιριών είναι ο Α' Πράσινος Πόλεμος, αλλά ο Β'.

Η απάντηση του Υπ.Παιδείας για τις υπερωρίες.

Ανακοίνωση Τύπου 01/03/2012

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα τύπου και τις αναρτήσεις ιστοσελίδων για τις υπερωρίες που λαμβάνουν εργαζόμενοι που υπηρετούν σε θεσμοθετημένες θέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας διευκρινίζουμε τα εξής:

Η υπερωριακή απασχόληση στα γραφεία Υπουργών, Αναπληρωτών, Υφυπουργών, Γενικών και Ειδικών Γραμματέων προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν. 4024/2001, αφορά όλα τα Υπουργεία και δεν είναι δαπάνη που αφορά μόνο στο Υπουργείο Παιδείας.

Σχόλιο: Δεν είπαμε ότι είναι παράνομες ,αλλού είναι το θέμα και η ηγεσία του υπουργείου το ξέρει...