Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Για την απαισιοδοξία

«Νεαροί μου, θέλω να σας ευχαριστήσω που με προσκαλέσατε να σας μιλήσω για την απαισιοδοξία των νέων και να σας παρακαλέσω· Μην αξιολογείτε έναν άνθρωπο μόνο από την κοινωνική του θέση η μόνο από τον τίτλο του. Μην κρίνετε τους ανθρώπους από τη στολή τους και την εξωτερική τους εμφάνιση, αλλά από το εσωτερικό τους και από όλα όσα εξαρτώνται από τους ίδιους. Η κοινωνική θέση δεν εξαρτάται από τον καθένα μας. Αυτό που εξαρτάται από μας τους ίδιους είναι η ποιότητα των αισθημάτων μας, η ποιότητα των σκέψεών μας και η ποιότητα της βούλησής μας, η ποιότητα της ψυχής μας.

Ψεύτης και πολιτικός απατεώνας ο Α. Σαμαράς


Τι ανακαλύπτει κανείς κάνοντας μια περατζάδα από ιστότοπους!!! Και στην προκειμένη περίπτωση βολτάροντας στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας.
Ας προσπεράσουμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Ν.Δ, όπως αυτή που βλέπουμε στην φωτογραφία που παραθέτουμε και ας περιοριστούμε σε αποσπάσματα από συνέντευξη που είχε δώσει ο Α. Σαμαράς στην τηλεόραση σου Σκάι και στον Γ. Αυτιά:

3 τρισ. δολάρια στο… συρτάρι

Σαν χέλι ξεγλιστράει η ρευστότητα και πάει εκεί που κανείς δεν το περιμένει. Περισσότερα από 3 τρισ. δολάρια υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή έχουν βγει από τις παγκόσμιες αγορές, καθώς παρά τις όποιες θεωρίες για την αποτελεσματική αποτίμηση των αγορών, το μόνο σίγουρο είναι ότι σήμερα κανείς δεν μπορεί να τις αποτιμήσει. Ούτε τις σημερινές αποτιμήσεις, αλλά κυρίως ούτε να προεξοφλήσει τα μελλοντικά πιο πιθανά σενάρια. Γιατί όλα είναι πιθανά. Από το «νέο κανονικό μοντέλο» της Pimco και του Ελ Εριάν, μέχρι το παγκόσμιο οικονομικό ολοκαύτωμα, εάν υπάρξει κατάρρευση κράτους στην Ευρωζώνη, ή την έκπληξη της οικονομικής ανάκαμψης, τροφοδοτημένη από τις αναδυόμενες αγορές της Κίνας, της Ινδίας και της Βραζιλίας. Και όσο δεν μπορούν οι επενδυτές να αποτιμήσουν, να προβλέψουν τις μελλοντικές εξελίξεις, τόσο απέχουν από τις αγορές. Και η ρευστότητα παραμένει κρυμμένη. Ρευστότητα, η οποία ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν τόσο σημαντική σε μέγεθος.

Μηδενική ασφάλεια στις τηλεπικοινωνίες - Υποκλοπές σε εκατοντάδες χιλιάδες κινητά

Mετά τον ιδιώτη που είχε πουλησει σε 1500 πελάτες του λογισμικό παρακο-λούθησης κινητών τηλεφώνων, έρχονται και οι επίσημες παρακολουθήσεις με την "βούλα" της κυβέρνησης όπου αποκα-λύπτεται ότι μόνο πέρσι παρακολου-θούντο από τις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας 50.000 τηλέφωνα πολιτών.

Αλλά το σημαντικότερο, ίσως δεν είναι καν αυτό: Επτά εταιρείες επικοινωνιών μεταξύ των οποίων και οι μεγάλοι "παίκτες" του χώρου της κινητής τηεφωνίας κατέθεσαν αναφορές προβλημάτων υποκλοπών του δικτύου τους! Σε ότι αφορά τις "νόμιμες" υποκλοπές, δηλαδή την υποκλοπή με την άδεια των αρμόδιων αρχών, αυξήθηκαν κατά 70% μέσα σε ένα χρόνο!

"Λόγος υγιής"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η μακαρίτισσα η μητέρα μου, η Ελένη, έμεινε τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής της παράλυτη στο κρεββάτι. Μπορούσε να κινήσει μόνο το δεξί της χέρι κι αυτό δύσκολα. Το βάρος που την ακινητοποίησε στο κρεβάτι δεν μπόρεσε να ακινητοποιήσει και το πνεύμα της. Η μακαρίτισσα η μητέρα μου διέκρινε τον πνευματικό της εαυτό. Χάρις σ΄ αυτό δεν ταύτισε τον εαυτό της με τα πράγματα. Δεν έγινε αιχμάλωτη στους τέσσερις τοίχους.

Με έβλεπε λυπημένο και με τον τρόπο της πολεμούσε τη λύπη μου, για να μη με ρίξει κάτω. Σαν να μου έλεγε, παιδί μου, μη δίνεις σημασία σ΄ αυτό το κορμί, που είναι σχεδόν νεκρό. Δεν είναι ο Θεός εκεί. Μή δίνεις σημασία σε πράγματα. Δεν είναι ο Θεός εκεί.