Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Συγκέντρωση κατά της Κάρτας του Πολίτη

Με πρωτοφανή προσέλευση κόσμου πραγματοποιθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Κάρτας του Πολίτη στο κέντρο των Αθηνών και συγκεκριμένα έξω από τη Βουλή των Ελλήνων. Με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς ο κόσμος έφτανε τις 5000 με 6000, οι οποίοι κάλυψαν όλη την έκταση της πλατείας και των τριγύρω δρόμων.

Η προσέλευση είχε ξεκινήσει νωρίτερα και κορυφώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι ώρα πού ήταν προγραμματισμένη η έναρξη της εκδήλωσης.

Το αμερικάνικο όνειρο και η ιστορία του χρήματος...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ.

H Αίγυπτος των Μυστικών Υπηρεσιών

του ΧΑΡΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ

Βιάστηκαν πολλοί να προεξοφλήσουν την αποχώρηση του Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία και ιδίως μετά τις παραπειστικές «παραινέσεις» των ΗΠΑ και άλλων χωρών που έγιναν για επικοινωνιακούς λόγους.

Στην Αίγυπτο δεν αρκούσε το πλήθος της Πλατείας Ταχρίρ για να εξαναγκάσει ένα σκληρό καθεστώς δεκαετιών σε διάλυση και ιδίως όταν οι «εναλλακτικές λύσεις» ήταν από αναξιόπιστες έως ανύπαρκτες.

Τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ είναι υπεράνω των ελευθεριών του αιγυπτιακού λαού και η απειλή μιας διολίσθησης της χώρας στο θεοκρατικό Ισλάμ υπαγορεύει σχεδιασμούς και συνέχειες ερήμην των ανοργάνωτων μαζών.

Κύπρος: 50-80 δισ. δολάρια η αξία του "Οικοπέδου 12" σε φυσικό αέριο - Αλλάζουν όλες οι ισορροπίες

Το «Οικόπεδο 12» έχει μία αξία που κυμαίνεται μεταξύ 50 και 80 δισ δολάρια δηλώνει ο διευθυντής Ενέργειας του Κυπριακού Υπουργείου Εμπορίου Σόλων Κασίνης και "ανάβοντας φωτιές" σε ολόκληρη της Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα δεν περιορίστηκε στην οικονομική αποτίμηση του κοιτάσματος, αλλά τόνισε ότι "υπάρχουν άλλες 14 γεωλογικές δομές με πάρα πολύ καλές προοπτικές εντός ΑΟΖ Κύπρου και οι τρισδιάστατες έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα δείξουν στις εταιρείες πού ακριβώς θα τρυπήσουν». Γίνεται άμεσα αντιληπτό τι σημαίνουν γεωστρατηγικά τα τεράστια αποθέματα στην κυπριακή ΑΟΖ και τον αγώνα δρόμου που θα δοθεί με την Τουρκία.

«Μιλούμε για τεράστια ποσά, ιδιαίτερα για ένα μικρό κράτος όπως η Κύπρος», αναφέρει ο κ. Κασίνης και σημειώνει ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας τονίζει πάντα πως «αυτά αφορούν όλη την Κύπρο, όλους τους Κύπριους, όχι μόνο τους Ελληνοκύπριους».

Η εκδήλωση για την Επισκοπή Μαδαγασκάρης στο Πολεμικό Μουσείο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Επισκοπή Μαδαγασκάρης στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε προκειμένου να παρουσιασθεί το Ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Επισκοπής το όποιο επί σειρά ετών επιτελείται κοντά στους αφρικανούς αδελφούς μας.