Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Η ήττα και η ανάποδη σημαία της ΝΔ

Προσέξτε την σημαία δεξιά.
Έμεινε 2 ημέρες έτσι.
Εχασε τις εκλογές η Ν.Δ., ενώ θα μπορούσε να νικήσει αξιοποιώντας μόνο ένα απειροελάχιστο κλάσμα των συριζιανών ατοπημάτων. Γιατί άραγε;

Στη φωτογραφία βλέπετε το εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στο Μαρούσι. Και αυτό προσαρμοσμένο στην αισθητική του τσαντιριού, την έως τώρα πολυτιμότερη σύμμαχο του μεταπολιτευτικού χαλιφάτου. Δίχως το συγκεκριμένο στιλ δεν θα ήταν εφικτό το κατόρθωμα της δανειακής υποδούλωσης της χώρας. Ούτε θα μπορούσε να δημιουργηθεί εκλογικό σώμα που θα καταπίνει αμάσητες υπουργοποιήσεις τύπου Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Παιδιά δύο ταχυτήτων

Μια ομάδα ολίγων ατόμων έκανε κατάληψη στα ΤΕΙ Αθήνας με αίτημα να χορηγηθεί άμεσα φοιτητική άδεια στον Νίκο Ρωμανό προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή του. αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός λειτουργίας τα 23 από τα 27 τμήματα του Ιδρύματος με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα οι εγγραφές των επιτυχόντων και η εξεταστική, καθώς και πλήθος μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Μείζον είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και στο πεδίο των οικονομικών υποχρεώσεων του Ιδρύματος, μεταξύ των οποίων είναι και η μισθοδοσία του προσωπικού.

«Τα μαθήματα θα έπρεπε να ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου» σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ. Οι καταληψίες βρίσκονται δώδεκα ημέρες εντός του κτιρίου του Ιδρύματος, ενώ η διοίκηση δεν έχει εικόνα για την κατάσταση στο εσωτερικό του.

Πειραγμένα αυτοκίνητα, ιστιοπλοϊκά, και ...Α.Π.Ε.

Τώρα που οι πάντες έχουν μάθει για το λογισμικό που μείωνε τις εκπομπές των ντηζελοκινητήρων της VW, όταν ήταν να περάσουν εξετάσεις, θα σας πω ότι σκάνδαλο-ξεσκάνδαλο, είναι μικρό και ασήμαντο πταίσμα μπροστά στα άλλα κόλπα των Γερμανών και της Πράσινης Απάτης που προωθούν.

Πρώτα από όλα μου αρέσουν μια χαρά τα VW (και τα Audi), και εάν είχα λεφτά, και εάν αγόραζα αυτοκίνητο, θα έπαιρνα ένα VW Golf (ή ένα Audi A3) με ντηζελοκινητήρα TDI 1,6 λίτρων. Εμφανισιακά μου αρέσουν περισσότερο από άλλα παρεμφερή, δεν με νοιάζουν οι εκπομπές, (όλοι μιλάνε για CO2, δηλαδή κατανάλωση καυσίμων, ελάχιστοι ξέρουν τα NOx -- αυτά, σε αντίθεση με το CO2 είναι πραγματικοί ρύποι!), με νοιάζουν τα τέλη κυκλοφορίας και ο Δακτύλιος. Φυσικά και με νοιάζει η "ιπποδύναμη", αν και στην Ελλάδα είναι μάλλον υποκατάστατο για φαλλικές ανεπάρκειες ή άλλα συμπλέγματα και 1,6 λίτρα είναι υπεραρκετά για τους δρόμους μας.

Νικημένος

Μία Ελλάδα κολλημένη στις οθόνες των τηλεοράσεων να ακούει για παράκτιες εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς ίσα με τον προυπολογισμό της Ελλάδας. Πολιτικοί όλων των τάξεων και όλων των παρατάξεων. Πολιτικοί που έχουν βολέψει τα 30 τους, τα 40 τους, τα 50 τους, τα 60 τους και τον οικογενειακό τους τάφο. Πολιτικοί που ψάχνουν έναν πατέρα εθνάρχη και πολιτικοί που ψάχνουν μία υποψία αριστερού κυττάρου στο γενεαλογικό τους δέντρο, για να δικαιολογήσουν την βουλευτική τους έδρα.

Από κάτω ένας λαός ζει σε μία άλλη γη. Στην Γη των Ψυχοφάγων. Η υποψία περηφάνιας που μπορεί να είχε ο καθένας γκρεμίζεται από τον πιο ρηχό γκρεμό του πλανήτη: τον ενδιάμεσο. Το ανθρωποειδές που σε συνδέει με την εξουσία και που θα σε βοηθήσει να «τρυπήσεις» τιμολόγια, να σου βρει «πόρτα» για την επιδότηση, να δώσει μία θέση στο παιδί σου για το δημόσιο. Το πολιτικό μας Εγώ είναι πλέον χωρισμένο στα δύο: στην υπερηφάνεια και στην επιβίωση. Αυτός ο λαός δεν έχει πλέον σύντροφο να κατέβει στο δρόμο και έχει αφήσει τον εαυτό του έξω από την κρεββατοκάμαρα γιατί δε μπορεί να ονειρεύεται πια.