Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Ο Απόστολος της Κυριακής Προ της Χριστού γεννήσεως

Εβρ. ια΄ 9-10, 32-40

9. Πίστει παρῴκησεν εἰς τὴν γῆν τῆς ἐπαγγελίας ὡς ἀλλοτρίαν, ἐν σκηναῖς κατοικήσας μετὰ Ἰσαὰκ καὶ Ἰακὼβ τῶν συγκληρονόμων τῆς ἐπαγγελίας τῆς αὐτῆς·
10. ἐξεδέχετο γὰρ τὴν τοὺς θεμελίους ἔχουσαν πόλιν, ἧς τεχνίτης καὶ δημιουργὸς ὁ Θεός.
32. Καὶ τί ἔτι λέγω; ἐπιλείψει γάρ με διηγούμενον ὁ χρόνος περὶ Γεδεών, Βαράκ τε καὶ Σαμψὼν καὶ Ἰεφθάε, Δαυΐδ τε καὶ Σαμουὴλ καὶ τῶν προφητῶν,

Τέχνη...

...συστατικό στοιχείο της Τέχνης, sine qua non είναι το ανάλαφρο, η ψυχική ανάταση, η γαλήνη της ψυχής, η ελπίδα στο ανέλπιστο, ο Ιησούς που συμβαδίζει στην αποθάρρυνση και εγκαθιστά βέβαιες ελπίδες!

Η καταραμένη τέχνη δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός, όπως από άγνοια εμφανίζεται στα έργα της λεγόμενης μοντέρνας τέχνης...


Μόσχος Εμμ. Λαγκουβάρδος

Αυτούς θέλατε, αυτούς έχετε, για να έχετε να πορεύεστε...

Τα σχόλια περιττεύουν.
Ενημερώστε απλώς τους ανέργους, τους πολύτεκνους, τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς, όλους τους Έλληνες. Βροντοφωνάξτε μήπως σας ακούσουν και καταλάβουν:
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αλλά μόνον για τους υποψηφίους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Α.Α.

"Δημοκρατία" και αποχή

Τώρα που η σκόνη έκρυψε τις κάλπες και πλανάται το ερώτημα στον ορίζοντα αν και πότε θα μας τις ξεσκονίσουν, τα πράγματα είναι πιο ήρεμα και η ατμόσφαιρα λιγότερο φορτισμένη, ώστε να αποτυπωθούν δύο τρεις σκέψεις για την αποχή.
Η καραμέλα που πιπιλιέται στα στόματα όλως, είναι πως η ψήφος είναι η σημαντικότερη στιγμή της "δημοκρατίας" μας και το ύψιστο δικαίωμα και υποχρέωσή μας.
Στη "δημοκρατία" όπως μας την λένε και την λειτουργούν θα μου επιτρέψετε να βάζω εισαγωγικά.
Έχουμε λοιπόν μια "δημοκρατία", παραδομένη στα χέρια κάποιων εν λευκώ. Άσχετα από τι έχει υποσχεθεί ο καθένας απ' αυτούς, το περίφημο καράβι, τρένο ή όπως αλλιώς θα αποφασίσουν να ονομάζουν τον έρμο τούτο τόπο θα πάει σε προδιαγεγραμμένο προορισμό.

Τί περιμένουν οι πολιτικοί για να φύγουν;

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Τί περιμένουν οι πολιτικοί για να φύγουν;Τί περιμένουν για να ζητήσουν από τους Έλληνες συγνώμην, όπως έκανε εκείνος ο Ιάπων υπουργός Άμυνας, που όταν έπεσε ένα στρατιωτικό αεροπλάνο της Ιαπωνίας πήγε στην κεντρική πλατεία του Τόκιο, γονότισε, ζήτησε συγνώμην από τους συμπατριώτες του και παραιτήθηκε. Τί περιμένουν οι πολιτικοί;

Οι πολιτικοί αν αγαπούσαν την πατρίδα τους θα ζητούσαν από τους Έλληνες να βρουν άλλους πιο ικανούς από αυτούς και θα βοηθούσαν κι οι ίδιοι να βρεθούν οι πιο ικανοί.

Η απλότητα των πραγμάτων...


Γέννησε ενώ νόμιζε ότι είχε αποβάλει !!!

Η Rachel Lennard ήταν μόλις δυο μηνών έγκυος, όταν οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι έπρεπε να περιμένει το χειρότερο. Για τρεις ολόκληρες μέρες, εκείνη και ο σύζυγος της πίστευαν ότι είχε αποβάλει το μωρό που κυοφορούσε. Ωστόσο, με το που πήγαν στο γιατρό και η 27χρονη υποβλήθηκε σε υπέρηχο για να γίνει η διάγνωση, έμειναν έκπληκτοι καθώς διαπίστωσαν ότι το μωρό ήταν ζωντανό.

Η μικρή «Faith» έπρεπε να περάσει όμως και από ακόμα μια δοκιμασία: αντί να γεννηθεί κανονικά, γεννήθηκε πρόωρο μόλις 17 εβδομάδων ζυγίζοντας μετά δυσκολίας ένα κιλό, περίπου δηλαδή όσο ένας πάκος ζάχαρης. Προκειμένου να επιβιώσει, χρειάστηκε οι γιατροί να της χορηγούν ενέσεις στεροειδών και θεραπείες με οξυγόνο επί δυο ολόκληρους μήνες.