Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Εμπειρία της πίστεως

Πόσο όμορφα νοιώθω ζώντας μαζί Σου Κύριε! Πόσο άνετα νοιώθω να πιστεύω σε Σένα! Όταν το πνεύμα μου λυγίζει και παύει να καταλαβαίνει, όταν οι εξυπνότεροι άνθρωποι δεν βλέπουν πέρα από το τέλος της ημέρας και αγνοούν το τι θα κάνουν την επόμενη. Συ μου στέλνεις την ξάστερη σιγουριά της ύπαρξης Σου και των φροντίδων που παίρνεις για να μην κλείσουν όλες οι πόρτες του καλού. Φθάνοντας στην κορυφή της επίγειας δόξας στρέφομαι και αντικρίζω με έκπληξη το δρόμο που διάνυσα και που ποτέ μοναχός δε θα ‘χα ανακαλύψει, ένα δρόμο εκπληκτικό, που μέσα από την απελπισία μ’ οδήγησε στον τόπο εκείνο, απ’ όπου μπόρεσα να ξαναστείλω στην ανθρωπότητα την ανταύγεια των ακτίνων Σου. Και θα εξακολουθήσεις να μ’ αφήσεις να τις αντικαθρεφτίζω όσο τούτο είναι απαραίτητο. Κι αν’ δεν έχω πια τον καιρό, τούτο θα σημαίνει, ότι θ’ αναθέσεις σ’ άλλους να το κάνουν.

H Πολεμική Αεροπορία "καθάρισε" στην πιο δύσκολη αποστολή - Ο κρίσιμος ρόλος Έλληνα μεγιστάνα

Στην δυσκολότερη αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας που έχει υπάρξει από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, σε ειρηνική περίοδο, εξελίσσεται ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων πολιτών από την Λιβύη και αν όλα τελειώσουν καλά αυτό θα οφείλεται στον «αντιπαραγωγικό» - κατά Θ.Πάγκαλο - επαγγελματισμό των στελεχών της και του ΓΕΕΘΑ που δίνει ένα τεράστιο αγώνα για ολοκληρωθεί η επιχείρηση με επιτυχία. "Κάνουμε παραπάνω απ'ότι είναι δυνατόν" είπε στο defencenet.gr ανώτατη πηγή του ΓΕΕΘΑ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπάρχει η παραμικρή επικοινωνία με τα τρία C-130 και μόλις πριν λίγη ώρα τα ραντάρ του λιβυκού πελάγους «έπιασαν» ένα ελληνικό C-130 να έχει μπει στο ελληνικό FIR και (σ.σ. ανανέωση 21.50) προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 21.47 με 85 άτομα.

Οι ΑΠΕ είναι κατά 75% αέριο... σίγουρο πράγμα...

Ανησυχεί η Κυβέρνηση, και η Βιομηχανία, και τα Αειφόρα Τρωκτικά από το πετρέλαιο; Καλά να πάθουν. Η Αμερική έζησε ουρές και κλειστά βενζινάδικα το 1979, αλλά είχε ρεύμα από κάρβουνο (και ατυχώς, τότε, πετρέλαιο).

Εμείς βασίζουμε ενεργειακή πολιτική σε αέριο. Μέχρι πριν 2 μήνες, σοβαρά άτομα μου έλεγαν ότι είναι και θα μείνει φθηνό. Το αέριο έχει εγγενές γεωπολιτικό ρίσκο. Αίγυπτος, Μπαχραίην, Λιβύη, Αλγέρι, Κατάρ, Αλ Μαμλικ αλ Αραμπίγια αλ Σαουντία... Αν θέλετε, δηλαδή να μιλήσουμε για externalities... Που δεν είστε βλάκες, βλέπετε την δυστοκία με την Ελληνική ΑΟΖ.

Τι σημαίνει το επώνυμο Καραμανλής;

Μικρό Αφιέρωμα για τους Καραμανλήδες και τους Έλληνες της Καππαδοκίας

γράφoυν: Γιώργος Δαμιανός και Καμάλ Ραχίμι (για την έρευνα στην Τουρκική και Φαρσί γλώσσα)

Στις μέρες μας δεν υπάρχουν Έλληνες Καραμανλήδες, ούτε η γραφή τους. Κιμωλία σε μαυροπίνακα, που την έσβησε το σφουγγάρι του χρόνου, θα ήταν η υπόθεση τους, αν δεν υπήρχαν τα επώνυμα: Καραμάνος, Καραμανλάκης, Καραμανόγλου, Καραμανλής κ.ά. Η υπόθεση των Καραμανλήδων από την Καπποδοκία στέκει ως αγκάθι στη μνήμη μας και μας βάζει μικρές και δύσκολες ερωτήσεις που ζητούν απάντηση, όπως:
“Μπορείς να είσαι Έλληνας, δίχως να μιλάς Ελληνικά;”
“ Ποιος είναι ο ρόλος της Εκκλησίας στη διατήρηση του Έθνους;” και άλλα πολλά.
Πριν βιαστείτε να απαντήσετε, ας γνωρίσουμε καλύτερα την υπόθεση των Καραμανλήδων από την Καραμανία.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σε μασωνικές εκδηλώσεις συμμετέχουν οι φανατικοί Χριστιανομάχοι και "δωδεκαθεϊστές" Μαρία Τζάνη και Δημήτρης Ιατρόπουλος

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ "ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΩΝ" ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ!

Στις φωτογραφίες εικονίζονται η κυρία Μαρία Τζάνη (μαζί με τον Νικόλαο Βουργίδη, ΜΕΓΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ ΤΗΣ "ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ" που φοράει την παραδοσιακή τεκτονική ποδιά) πανεπιστημιακός - γνωστή Χριστιανομάχος και ο ποιητής - συγγραφέας Δημήτρης Ιατρόπουλος γνωστός και αυτός για την Αντιχριστιανική του στάση σε ποικίλα θέματα: Οι φωτογραφίες ελήφθησαν εντός του Τεκτονικού Μεγάρου κατά την διάρκεια Εκδηλώσεων κι έχουν δημοσιευθεί από την Μεγάλη Στοά.

"Κεκρυμμένα από καταβολής" (Κρυμμένα από τότε που δημιουργήθηκε ο κόσμος)

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. Ο Ιησούς μιλούσε στους όχλους ολοένα με παραβολές, όπως είχε προφητέψει ο προφήτης Ησαϊας ότι θα μιλήσει για πράγματα κρυμμένα από τότε που δημιουργήθηκε ο κόσμος. Δεν θα μιλούσε ανοιχτά σ΄ αυτούς που δεν είχαν την προαίρεση να πάνε κοντά Του για να θεραπευθούν και να μην είναι η καρδιά τους αναίσθητη και σκληρή. Μιλούσε με παραβολές σ΄ αυτούς γιατί είχαν μάτια για να βλέπουν, αλλά δεν έβλεπαν και αυτιά για να ακούνε και δεν άκουγαν, γιατί δεν ήθελαν να μετανοήσουν. Στους μαθητές Του όμως που εγκατέλειψαν τα πάντα για να Τον ακολουθήσουν μιλούσε ανοιχτά. Μακάρια είναι τα δικά σας μάτια γιατί βλέπουν και τα αυτιά σας γιατί ακούνε, τους είπε. Πολλοί προφήτες και δίκαιοι επιθύμησαν να δουν αυτά που βλέπετε εσείς, μα δεν τα είδαν και ν΄ ακούσουν αυτά που ακούτε σεις, μα δεν τα άκουσαν.

400.000$ από τον Ομπάμα στην οικογένεια Καντάφι

Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε χρηματοδοτήσει το 2009 με 400.000 $ «φιλανθρωπικές» οργανώσεις της οικογένειας Καντάφι.
Από 200.000 $ είχαν πάρει το ίδρυμα Development Foundation με πρόεδρο τον Saif Gadhafi και το ίδρυμα Wa Attassimou με πρόεδρο την Aisha Gadhafi.
Δικαιολογημένα λοιπόν στην συνάντησή τους ο Μουαμάρ Καντάφι είχε αποκαλέσει τον Ομπάμα : «Αγαπημένο τέκνο της Αφρικής».

Η ευλογία της ιεραποστολικής προσφοράς (30 ημέρες με τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Κατάνγκας)

«Όταν πίνεις νερό στο Κολουέζι του Κονγκό, το ξαναπίνεις». Έτσι λένε οι Ορθόδοξοι γηγενείς κάτοικοι της πόλης αυτής. Και όποιος μεταβεί για πρώτη φορά από περιέργεια στο Ιεραποστολικό Κλιμάκιο του Κολουέζι της Επισκοπής Κατάνγκας, οι δραστηριότητες του Κλιμακίου, η οργάνωση και η φιλοξενία, αλλά κυρίως η συμπεριφορά και η αγάπη των γηγενών Χριστιανών της πόλης, συντελούν, ώστε η περιέργειά του να μετατραπεί σε αγάπη. Χωρίς να το θέλει, πλησιάζοντας στην ημέρα αναχωρήσεως, λυπάται, διότι φεύγει «τόσο γρήγορα». Ασυναίσθητα σκέφτεται πότε θα ξαναγυρίσει!