Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ὁ πόνος γιὰ τὸν πλησίον βοηθάει τὴν οἰκογένεια

Ὅσο πιὸ πολλὰ ἀγαθὰ ἀποκτοῦν σήμερα οἱ ἄνθρωποι, τόσο πιὸ πολλὰ προβλήματα ἔχουν. Οὔτε τὸν Θεὸ εὐχαριστοῦν γιὰ τὶς εὐεργεσίες Του, οὔτε τὴν δυστυχία τῶν συνανθρώπων τους βλέπουν, γιὰ νὰ κάνουν καμμιὰ ἐλεημοσύνη.
Σπαταλοῦν καὶ δὲν σκέφτονται τὸν ἄλλον ποὺ δὲν ἔχει νὰ φάη. Πῶς νὰ ἔρθη μετὰ ἡ Χάρις τοῦ Θεοῦ; Ἐδῶ καὶ οἰκογενειάρχης νὰ εἶναι κανείς, πρέπει ἀπὸ κάπου νὰ κόβη καὶ νὰ οἰκονομάη κάτι, γιὰ νὰ κάνη κάποια ἐλεημοσύνη.
Νὰ πῆ στὴν γυναίκα του καὶ στὰ παιδιά του ὅτι στὸ τάδε μέρος ὑπάρχει κάποιος ἄρρωστος ἐγκαταλελειμμένος ἤ κάποια φτωχή οἰκογένεια ποὺ ἔχει μεγάλη ἀνάγκη. Ἐὰν δὲν ἔχουν χρήματα νὰ δώσουν, ἄς τοὺς πῆ: «Ἄς δώσουμε τοὐλάχιστον ἕνα χριστιανικό βιβλίο, ἀφοῦ ἔχουμε πολλά». Δίνοντας σ’αὐτοὺς ποὺ ἔχουν ἀνάγκη, κάνει καλὸ καὶ στὸν ἑαυτὸ του ἀλλὰ καὶ στὴν οἰκογένειά του.

Νέα τράπεζα στη θέση της Proton

Των ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ, ΜΠΑΜΠΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ

Μια υπογραφή απομένει, αυτή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, για να γραφτεί ο επίλογος της Proton Bank.

Την υπογραφή του Ευ. Βενιζέλου περιμένει το σχέδιο για τη σύσταση τράπεζας-γέφυρας που θα διαδεχθεί την Proton Bank, ενώ ο Λ. Λαυρεντιάδης επέστρεψε στα ταμεία τα 51 δισ. που φερόταν να έχει υπεξαιρέσει. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει αποφασιστεί η «σύσταση μεταβατικού πιστωτικού ιδρύματος» (bridge bank) στο οποίο θα μεταβιβασθούν τα περιουσιακά στοιχεία της Proton Bank έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης και να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη των καταθετών.

Είμαστε απλά τμήμα του σιδηροδρόμου Βερολίνου – Βαγδάτης

Διακρατική ομάδα συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Γερμανία θα συσταθεί τις επόμενες ημέρες, με σκοπό να παρασχεθεί τεχνική βοήθεια στη χώρα μας σε διάφορους τομείς όπως η φορολογία, το κτηματολόγιο, η τοπική αυτοδιοίκηση, η ενέργεια κ.ά. Η ιδέα για τη δημιουργία της ομάδας συνεργασίας έπεσε στο δείπνο που είχε στο Βερολίνο ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου με την Καγκελάριο κυρία Άνγκελα Μέρκελ και μάλιστα σύμφωνα με ελληνικές πηγές οι Γερμανοί συνδαιτυμόνες επέμειναν πολύ για την δημιουργία αυτής της ομάδας συνεργασίας, η οποία όπως είπαν θα μπορούσε να λειτουργεί παράλληλα με την task force του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ. «Φέρτε μας μια λίστα με τα θέματα που σας ενδιαφέρουν και εμείς θα σας στείλουμε ειδικούς», είπαν.

Το πολιτικό παιχνίδι της τρέλας και η συμπαιγνία των πολιτικών κομμάτων

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Το αντίδοτο σ΄ αυτόν που παίζει το πολιτικό παιχνίδι της τρέλας είναι η αποχή. Τα πολιτικά κόμματα αν θέλουν να μην έχουν συμμετοχή στο πολιτικό παιχνίδι της τρέλας πρέπει όχι μόνο να παραιτηθούν αλλά και να μη συμμετάσχουν σε εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι αφήνεις μοναχό του αυτόν που το παίζει τρελός.

Το παιχνίδι της τρέλας είναι το παιχνίδι στο οποίο αυτός που το παίζει υποκρίνεται ότι είναι ο μόνος δυνατός, ότι είναι ο σωτήρας και τί μπορεί κανείς να περιμένει από τον μόνο δυνατό; Από τον μόνο δυνατό μπορεί να περιμένει κανείς τα πάντα. Γι΄ αυτό οι συμπαίκτες του στην ερώτηση του παίχτη, "τί περιμένετε από τον μόνο δυνατό;" απαντούν, "περιμένουμε τα πάντα."

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μας πρόσφεραν οικόπεδο της κυπριακής ΑΟΖ για εκμετάλλευση, αλλά ο αρχιπροδότης Τζέφρυ αρνήθηκε!

Νέα εσχάτη προδοσία που δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη!

Αρνήθηκε να αναλάβει οικόπεδο της κυπριακής ΑΟΖ!

Αυτό και αν είναι απαράδεκτο! Ο ελληνικός λαός στην κυριολεξία πεινά, η Ελλάδα περνά τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της, έχει υποθηκεύσει την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια της στο βωμό της αποπληρωμής των χρεών της (που δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ), αλλά ο Γιωργάκης Παπανδρέου αρνήθηκε να αναλάβει η χώρα την εκμετάλλευση ενός από τα θαλάσσια οικόπεδα της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφορά έγινε από την Κύπρο τις τελευταίες ημέρες κα αφορούσε το οικόπεδο 1, αλλά ο Παπανδρέου αρνήθηκε, παρά τη σοβαρή προοπτική για αποκόμιση οικονομικών (εκτός των άλλων) οφελών.

Λειτουργικοί Δίσκοι από την Μικρά Ασία

 

Λειτουργικοί Δίσκοι από την Μικρά Ασία στην συλλογή του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης

Οι Ακολουθίες του ημερονυκτίου και γιατί θεσπίστηκαν.

Οι ακολουθίες και οι προσευχές είναι επτά στον αριθμό, σύμφωνα με τον αριθμό των χαρισμάτων του Πνεύματος, επειδή τελούνται διά του Πνεύματος αυτές οι ιερές προσευχές. Kι’ αυτές έτσι λέγονται: Το Μεσονυκτικό, ο Όρθρος ενωμένος με την Πρώτη ώρα, η Τρίτη ώρα, η Έκτη και η Ένατη, ο Εσπερινός και το Απόδειπνο, για τις οποίες, βέβαια, και ο προφήτης Δαβίδ λέει! «επτά φορές την ήμερα Σε δοξολόγησα», και στη συνέχεια αναφέρει για κάθε ακολουθία! «Ξυπνούσα και σηκωνόμουν το μεσονύκτιο» και «Θεέ μου, Θεέ μου, εμφανίζομαι μπροστά σου πολύ πρωί» και «Το πρωί θα ακούσεις με προσοχή τη φωνή μου, το πρωί θα παρουσιαστώ μπροστά Σου και θα με δεις». Και για την Τρίτη, και την Έκτη και την Εσπέρα λέει τα έξης: «Την εσπέρα και το πρωί και το μεσημέρι θα διηγούμαι – τις συμφορές μου- και θα αναγγέλλω- την κατάσταση μου – και θα προσέξει τη φωνή μου». Και για τα Απόδειπνα λέει: «Θα λούζω κάθε νύχτα το κρεβάτι μου, με τα δάκρυά μου θα βρέχω το στρώμα μου».

Η αιτία που γίνεται η κάθε ακολουθία στον ορισμένο της καιρό είναι η εξής.