Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Η προσευχή είναι ένα μέσον διορθώσεως

Η προσευχή είναι ένα μέσον πνευματικής διορθώσεως και ενισχύσεως της υπάρξεώς μου, καθώς επίσης ένα μέσον διορθώσεως και ενισχύσεως της κοινωνικής συνοχής πάνω σ’ ένα πεδίο βαθύτερο. Αυτός που προσεύχεται έχει τους άλλους μέσα στην καρδιά του και αυτοί το αισθάνονται και προστρέχουν σ’ αυτόν.

«Ο όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ, μεγάλος Ρώσος ησυχαστής του περασμένου αιώνα έλεγε χαρακτηριστικά: «Ει­ρήνευσε συ με τον Θεό και πολλοί άνθρωποι θα έλθουν να ειρηνεύσουν κοντά σου». Ο όσιος Σεραφείμ μιλούσε από την προσωπική του πείρα, αλλά και από την πείρα της μακράς ησυχαστικής Παραδόσεως της Εκκλησίας. Είναι παρατηρημένο ότι όσο απεμακρύνοντο οι ειρηνεύσαντες με τον Θεό πατέρες στα βαθύτερα της Ερήμου, τόσο περισσότερα πλήθη κόσμου τους ακολουθούσαν για να ωφεληθούν», σχολιάζει σχετικά ο Άρχιμ. π. Γεώργιος Καψάνης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Γρηγορίου, στο Άγιον Όρος.

Ελλάδα-Ισραήλ: Ειδικές επιχειρήσεις & παιχνίδια κατασκόπων

Ένα παιχνίδι πρακτόρων και κατασκόπων με … αγαστή και σαφή την ελληνοϊσραηλινή συνεργασία παίχθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα και επιβεβαιώνεται και σε άρθρο στην διαδικτυακή έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz.

Η Haaretz δημοσιεύει δήλωση Ισραηλινού ανώτατου αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών της χώρας πως «Εργάστηκε για μήνες στην Ελλάδα για να μην γίνει η αποστολή των πλοίων στην Γάζα» και πως «Οι οργανωτές που επέμεναν στην αποστολή δεν είχαν καταλάβει πως η Ελλάδα του Ιουλίου του 2011 δεν είναι ίδια με την Ελλάδα του Μαΐου του 2010».

"Η Ελλάδα θα χάσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας"

Γελάκια και χειραψίες με τους κυριότερους "επενδυτές"
Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗΝ "ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ" ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ!

ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! Πόσα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δάνεια, έδωσαν οι τραπεζίτες σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ;


Καλώς να τους δεχθούμε τους επιτρόπους του Γιούνκερ.