Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ελλάδα-Ισραήλ: Ειδικές επιχειρήσεις & παιχνίδια κατασκόπων

Ένα παιχνίδι πρακτόρων και κατασκόπων με … αγαστή και σαφή την ελληνοϊσραηλινή συνεργασία παίχθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα και επιβεβαιώνεται και σε άρθρο στην διαδικτυακή έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz.

Η Haaretz δημοσιεύει δήλωση Ισραηλινού ανώτατου αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών της χώρας πως «Εργάστηκε για μήνες στην Ελλάδα για να μην γίνει η αποστολή των πλοίων στην Γάζα» και πως «Οι οργανωτές που επέμεναν στην αποστολή δεν είχαν καταλάβει πως η Ελλάδα του Ιουλίου του 2011 δεν είναι ίδια με την Ελλάδα του Μαΐου του 2010».

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές της ΕΥΠ στο defencenet.gr «Είχε δοθεί ελευθερία κινήσεων σε εκπροσώπους των ισραηλινών υπηρεσιών αλλά και εργαστήκαμε από κοινού για να προληφθεί μια άσκοπη αιματοχυσία». Το ότι είχε δοθεί «ελευθερία κινήσεων» είναι κάτι παραπάνω από σαφές. Αφού εκτελέστηκαν και ειδικές επιχειρήσεις δολιοφθοράς των σκαφών που επρόκειτο να ενωθούν με τον στολίσκο…

Οι σχέσεις ελληνικών και ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών ήταν καλές τα τελευταία πέντε χρόνια και έχουν γίνει «εξαιρετικές» σήμερα με συχνή ανταλλαγή αξιωματούχων των δύο πλευρών

Βέβαια, όλα αυτά ξεκινούν από το πολιτικό επίπεδο: Όπως λέει η εφημερίδα ο Νετανιάχου «επένδυσε στην σχέση του με την Ελλάδα και το στοίχημα "του βγήκε" αφού η Ελλάδα μπλόκαρε τα πλοία για την Γάζα».

Όπως αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν την έκταση της ελληνοϊσραηλινής πολιτικής και στρατηγικής συνεργασίας, «Θα δούμε πολλά ακόμα. Οι Ισραηλινοί θα είναι παρόντες και σε όλες τις αποκρατικοποιήσεις ελληνικών αμυντικών εταιρειών, όπως τα ΕΑΣ, αλλά και η ΕΛΒΟ, με συγκεκριμένες προτάσεις»…

Βέβαια αυτή η προσέγγιση, αλλά κυρίως το τελευταίο επεισόδιο με το μπλοκάρισμα από τις ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού του πλοίου που είχε σαλπάρει για γάζα, έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των Παλαιστινίων (Χαμάς κλπ)

Έτσι σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για να κατευνάσει τα πνεύματα μίλησε τηλεφωνικά πριν από λίγο και με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Mahmud Abbas για την πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης, να αναλάβει η ίδια τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, τις αρμόδιες αρχές και πάντα σε επαφή και με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική πλευρά ο Αμπάς θεώρησε θετική την πρόταση και εξέφρασε την υποστήριξή του...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου