Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Πόσο θα πάει το μαλλί για την Lazard και τους άλλους συμβούλους … καταστροφής;

Fast track αναθέσεις για την υλοποίηση των από 21/7/2011 και 26/10/2011 αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής για το Ευρώ

Πράξη νομοθετικού περιεχομένου…καθαρίζει την μπουγάδα!

Ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε!

Τελικά πόσο θα πάει το μαλλί για τις νομικές, χρηματοοικονομικές και υπηρεσίες Αντιπροσώπων Ολοκλήρωσης Συναλλαγής που θα προσφέρουν τα γνωστά διεθνή γραφεία και οι οίκοι και τι χρονικό διάστημα αφορούν;

Πόσο θα πληρώσει ο ελληνικός λαός τα συγκεκριμένα μαγαζιά (Lazard κα);

Μην μασάτε στη μείωση του αριθμού των βουλευτών.

Δεν σας κάνει εντύπωση που όλο το πολιτικό σύστημα αρχίζει και μιλάει για μείωση του αριθμού των βουλευτών; Κάποιοι μάλιστα το πάνε πιο πέρα. Μιλάνε για μείωση και ταυτόχρονα λίστες. Από κοντά και οι κολαούζοι συνταγματολόγοι και λοιποί πνευματικοί ταγοί. Οι πιο πολλοί από εσάς που αυτή τη στιγμή διαβάζετε αυτό το άρθρο θέλετε οπωσδήποτε μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200 και πιο κάτω αν γίνεται. Ε,... λοιπόν μην μασάτε.

Άλλη είναι η βούληση των πολιτών, όταν μιλάνε για μείωση του αριθμού των βουλευτών και άλλη του πολιτικού συστήματος. Οι πολίτες, αφενός έχουν πλέον απέχθεια προς το πρόσωπο των βουλευτών και επομένως μια μείωση του αριθμού θα ικανοποιούσε αυτά τα αισθήματα, αφετέρου (και το κυριότερο), θέλουν μείωση του κόστους λειτουργίας της Βουλής. Το πολιτικό σύστημα όμως όταν μιλάει για μείωση του αριθμού των βουλευτών επιδιώκει άλλα πράγματα. Αφενός θέλει να εκμεταλλευτεί για ψηφοθηρικούς λόγους τα αντίστοιχα αισθήματα των πολιτών, αφετέρου (και το κυριότερο) θέλει να κάνει πιο κλειστή την πολιτική ολιγαρχία της Ελλάδας.