Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ο πειρασμός είναι στο μυαλό μας

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Ίνα τί υμείς ενθυμείσθε πονηρά εν ταις καρδίαις υμών;"
(Ματθ. κεφ.Θ΄)

Η ζωή του ανθρώπου, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησία μας, υπόκειται στους εξής τέσσερις νόμους ή θελήσεις ή πνεύματα: 1) στο νόμο (ή θέληση ή πνεύμα) του Θεού, 2) στο νόμο (η επιταγή) της συνειδήσεως, 3) στο νόμο (ή φρόνημα) του σώματος και 4) στο νόμο (η πνεύμα ή πειρασμό) της αμαρτίας.

Όσοι έχουμε πείρα του πειρασμού γνωρίζουμε εκ πείρας τη δύναμη του πειρασμού και την αδυναμία του ανθρώπου και θαυμάζουμε τους αγίους που με τη δύναμη του Θεού κατανικούν τον πειρασμό.

Ο υποκριτικός και ύποπτος θόρυβος για τη «Λίστα Λαγκάρντ»

Ένα κακόγουστο θέατρο παίζεται, πάνω από ένα μήνα, με τη «Λίστα Λαγκάρντ». Ένα θέατρο σαν το παιχνίδι του «παπά»: «Εδώ η λίστα, εκεί η λίστα, πού είναι η λίστα»;
Η κορύφωση αυτού του άθλιου και κακόγουστου θεάτρου: Η «ανακάλυψη» (το «ψάρεμα» του «παπά») από το «δαιμόνιο» Βαξεβάνη και η συνακόλουθη θεατρική παράσταση (και αυτή χολιγουντιανού στιλ) της σύλληψης και ποινικής δίωξης του καθεστωτικού «αντι-συστημικού» ήρωα (το διαβάσαμε και αυτό σε κάποια ιστολόγια, «αντι-συστημικά» και αυτά της διαπλοκής)!!!
Η «λίστα» λοιπόν ανυψώθηκε, μέσω ενός ψυχωτικού τελετουργικού, σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα από τα ΜΜΕ των «νταβάδων», τους «αριστερούς» ψάλτες του καθεστώτος (αυτοί δίνουν πάντα τον τόνο) και τα αντίστοιχα ιστολόγια, σε ΚΕΝΤΡΙΚΟ πολιτικό ζήτημα: Σε μια ψύχωση ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ και ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ.

H «δημοκρατία» των επωνύμων και των προνομιούχων!

Στη δημοκρατία, υποτίθεται, ότι όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα. Όμως, στην Ελλάδα έχουμε δυο μέτρα και …πολλά σταθμά και καθημερινά παρακολουθούμε προκλητικές συμπεριφορές εύνοιας υπέρ των επωνύμων.

Για παράδειγμα, αν είσαι ένας …ταπεινός και άγνωστος ελεύθερος επαγγελματίας μπορούν να σε συλλάβουν, (όπως τον φίλο μου το Μήτσο) μπροστά στα παιδιά σου, ακόμα και αν χρωστάς 3.000 ευρώ! Και σε οδηγούν σιδηροδέσμιο στην Ευελπίδων.

Ισλάμ vs Δύση

του Χρυσοστόμου Γαλλουρίδη, Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ των τελευταίων εβδομάδων αναφορικά με την «προσβλητική συμπεριφορά» εκπροσώπων της καλλιτεχνικής δημιουργίας του δυτικού κόσμου και οι απρόσμενες μεν αναμενόμενες δε αντιδράσεις μεγάλων μερίδων του μουσουλμανικού πληθυσμού σε διάφορα σημεία της υδρογείου αποκαλύπτουν ή αναδεικνύουν ένα νέο σκηνικό παγκόσμιας σύγκρουσης, το οποίο κατά καιρούς εκδηλωνόταν, αλλά διατηρήθηκε ευσχήμως και αυτονοήτως ως υποβόσκουσα αντίθεση όλα τα τελευταία χρόνια, ειδικά από την περίφημη εκδοτική βόμβα του Σαλμάν Ρουσντί και τις γνωστές προφητείες του Σάμιουελ Χάντιγκτον, που ακολούθησαν την πτώση του διπολικού συστήματος παγκόσμιας ισορροπίας.

100 άτομα εισέβαλαν στην Βουλή και ματαίωσαν την ψηφοφορία

Όταν η Ρεπούση παρακολουθούσε την «κιτς» Αρμάτα

«Αναπαραστάσεις όπως, αυτή της Εξόδου του Μεσολογγίου, η ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες, η αναπαράσταση στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας αποτελούν «εθνικιστικά κιτς». Οι δηλώσεις της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ κυρίας Μαρίας Ρεπούση όπως ήταν φυσικό εξόργισαν. Παράλληλα, εκείνη δείχνει να επιμένει δηλώνοντας πως οι αναπαραστάσεις αυτές «Δεν προσφέρουν τίποτα αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός».