Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Τώρα ψυχράθηκε η αγάπη και ο καθένας τον πλησίον του τον σέρνει προς τα κάτω

Κάποιος αδελφός ρώτησε κάποιο Γέροντα λέγοντας· Πώς γίνεται και τώρα κάποιοι κοπιάζουν πολύ με την άσκηση, αλλά δε λαμβάνουν τη χάρη όπως οι παλιοί;.
Και του λέει ο Γέροντας· Τότε υπήρχε αγάπη, και καθένας τραβούσε τον πλησίον του προς τα πάνω, ενώ τώρα ψυχράθηκε η αγάπη και ο καθένας τον πλησίον του τον σέρνει προς τα κάτω.
Γι’ αυτό δε λαμβάνουμε τη χάρη.

Από το Γεροντικόν

Το αντίδοτο του τρόμου!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Οι Ινδιάνοι ονομάζουν την κάθε εποχή από το στοιχείο που πιστεύουν ότι μπορεί να καταστρέψει τον κόσμο. Αν το στοιχείο που μπορεί να καταστρέψει τον κόσμο είναι η φωτιά, ονομάζουν την εποχή, εποχή της φωτιάς. Αν το στοιχείο που μπορεί να καταστρέψει τον κόσμο είναι το κρύο, ονομάζουν την εποχή, εποχή του κρύου.

Πως θα ονόμαζαν άραγε οι Ινδιάνοι τη δική μας εποχή; Νομίζω θα την ονόμαζαν εποχή της τρομάρας. Επειδή διάφοροι "τρομάρες" σπέρνουν τον τρόμο στους Έλληνες με την τρομοκρατία τους μέσω της τηλεόρασης, που αντί ο κόσμος να την πετάξει στα σκουπίδια, κάθονται με τις ώρες ακούνε την προπαγάνδα της και διασκεδάζουν με αηδιαστικά θεάματα.

Πόσο κάνουν οι χιλιάαααδες τόνοι CO2;


Μόλις προχτές μάς έλεγε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ότι θα μάς γλυτώνει 70.000 τόνους CO2 ετησίως με το φωτοβολταϊκό της. Η εξοικονόμηση CO2 είναι από τα αγαπημένα ψέματα των ΑΠΕτεώνων. Είναι αγαπημένο γιατί οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ιδέα ούτε τι είναι ένας τόνος CO2, ούτε πόσο ή γιατί κάνει όσο κάνει ένας τόνος CO2. Μέχρι και πολυκαταστήματα έχουν πινακίδες που λένε πόσους τόνους CO2 εξοικονομούν με τα φωτοβολταϊκά στην ταράτσα τους που τους επιδοτούμε για να τα έχουν! Μαϊμούδες: Για να εξοικονομήσεις CO2, πρέπει να εξοικονομήσεις καύσιμο.

Άλλα λένε οι διαρροές της ΝΔ και άλλα ο Βενιζέλος και η ΔΗΜΑΡ για τον νόμο με την ιθαγένεια.

Η πραγματική επανάσταση είναι στο απέναντι πεζοδρόμιο

«Σηκώνομαι το πρωί. Βγαίνω από το σπίτι μου.Υπάρχει μια τρύπα στο πεζοδρόμιο.Δεν τη βλέπω και πέφτω μέσα.

Την επόμενη μέρα βγαίνω από το σπίτι μου,ξεχνάω ότι υπάρχει μια τρύπα στο πεζοδρόμιο και ξαναπέφτω μέσα.

Την τρίτη μέρα βγαίνω από το σπίτι μου προσπαθώντας να θυμηθώ ότι υπάρχει μια τρύπα στο πεζοδρόμιο.Ωστόσο,δεν το θυμάμαι και πέφτω μέσα.

Την τέταρτη μέρα βγαίνω από το σπίτι μου προσπαθώντας να θυμηθώ την τρύπα στο πεζοδρόμιο.Τη θυμάμαι και,παρόλα αυτά,δεν τη βλέπω και πέφτω μέσα.