Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

"Βδέλυγμα ερημώσεως"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η Αγία Γραφή είναι η ιστορία της ψυχής. Μελετώντας τη Γραφή και τα έργα των Πατέρων, γνωρίζουμε σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε στην πορεία μας προς τη σωτηρία. Ο Θεός μας δείχνει τα σημάδια για το που πορευόμαστε. Το πιο σπουδαίο ίσως σημάδι είναι το «βδέλυγμα ερημώσεως» που είναι η υπερηφάνεια ως σημάδι ότι η ψυχή είναι έρημη από τη χάρη του Θεού. Όταν δούμε το βδέλυγμα αυτό της ερημώσεως στην καρδιά μας πρέπει ν΄ αλλάξουμε ζωή.

Ο Θεός μέσα απ΄ την Αγία Γραφή μιλάει στον καθένα προσωπικά. Μερικές φορές, μάλιστα, τονίζει ιδιαιτέρως το γεγονός αυτό, όπως π.χ. εκεί όπου ο Ιησούς αναφέρεται στο βδέλυγμα της ερημώσεως, όταν λέγει ο αναγνώστης να δώσει ιδιαίτερη προσοχή: «ο αναγινώσκων νοείτω».

Ερμηνεύοντας αλληγορικά το εδάφιο αυτό, σε σχέση με την προσωπική μας ζωή, πρέπει να το δεχτούμε ως προειδοποιητικό σημάδι, που πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη, όπως τα λόγια του γιατρού όταν μας επισημαίνει κάποιο κίνδυνο. Στην προκειμένη περίπτωση ο Ιησούς δε ζητεί από μας μια γενική κατανόηση, αλλά ζητεί απ΄ τον καθένα προσωπικά να συντονιστεί με τη διδασκαλία και να προσαρμόσει τη ζωή του σ΄ αυτήν.

Ό,τι θέλουν οι εκδότες!

Με μια τροπολογία 22 σελίδων ικανοποιούνται όλες οι απαιτήσεις των εκδοτικών συμφερόντων, αυτών που ονομάζουμε “διαπλοκή”. Μέσα σε 10 παραγράφους η 22σελιδη τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τη κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ δυο ογκολογικών νοσοκομείων(!), η κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως σε ΔΟΛ και Πήγασο για τη μεταξύ τους συγχώνευση (…κατ’ εξαίρεση του νόμου περί ανταγωνισμού!) και λύνει τα χέρια των εκδοτών του Mega αλλά και των άλλων Μέσων να απολύουν χωρίς όριο. Επίσης είναι πολύ πιθανό η ίδια διάταξη να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση που ο ΟΤΕ εξαγοράσει τη Nova. Το προκλητικό είναι πως οι σταθμοί θα συνεχίσουν να εκπέμπουν άπαξ χωρίς άδεια.

Τί είναι χρεοκοπία...

Χρεοκοπία δεν είναι να μην πληρώνεις 1,5 δις σε έναν διεθνή απατεώνα,
...όχι επειδή δεν έχεις,αλλά επειδή δεν θέλεις.

Χρεοκοπία δεν είναι να σε καταδικάζει κάποιο δικαστήριο ξένης χώρας, παίρνοντας το μέρος των διεθνών λωποδυτών.

Χρεοκοπία δεν είναι να μην έχεις ανάγκη δανεισμού λόγω επωφελών συμφωνιών που έχεις συνάψει.

Χρεοκοπία δεν είναι να είναι ο λαός περήφανος για την ηγεσία του και να την στηρίζει κόντρα σε όποιες διεθνείς οικονομικές συνομωσίες.

Χρεοκοπία δεν είναι όταν Ρωσία,Κίνα και άλλες δυνάμεις σε βοηθούν έμπρακτα να ξεπεράσεις τα προβλήματα που βρίσκεις στον αγώνα σου κόντρα στους ξένους τικογλύφους.