Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Λογισμοί: μύγα ή μέλισσα;


Ρωτήσαμε μια μέρα τον Γέροντα για το εξής πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε: «Γέροντα, μας λέτε συνέχεια να έχουμε καλό λογισμό, θα σας πούμε όμως, μια περίπτωση, για να δούμε τι μας συμβουλεύετε να απαντούμε. Ερχονται μερικοί άνθρωποι και μας λένε:
Ο τάδε ιερέας παίρνει πολλά λεφτά από τα μυστήρια, ο δείνα καπνίζει πολλά τσιγάρα και πηγαίνει στα καφενεία, ο άλλος λένε πως είναι ανήθικος και, γενικά, βγάζουν ένα δριμύ κατηγορητήριο εναντίον των κληρικών και μάλιστα παρουσιάζουν μαζί κι αποδείξεις των όσων λένε. Σ’ αυτούς τους ανθρώπους τί μπορούμε να λέμε;»

Το αποκορύφωμα της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και προπάντος πρώτα ο μαθητής

Είμαι μητέρα δύο παιδιών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία. Εδώ και χρόνια ζω τον παραλογισμό ενός δημόσιου σχολείου που μόνο δωρεάν μάθηση δεν προσφέρει.
Το αποκορύφωμα όμως του όλου παραλογισμού της δημόσιας δωρεάν παιδείας μας το έζησα σήμερα όταν η κόρη μου (Α΄λυκείου) επιστρέφοντας από το σχολείο όπου μέσα στα πλαίσια του "πρώτα ο μαθητής", αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε τμήμα με 29 παιδιά, με ενημέρωσε ότι μέχρι την Παρασκευή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ 15 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ.

Κερδίζει σήμερα ο ΠΑΟ

Με την ώθηση 60.000 φιλάθλων του ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει την Κοπεγχάγη και θα μπει γερά στο κόλπο της πρόκρισης. Ο Κατσουράνης μάλλον θα πάει στα μετόπισθεν, η απουσία του Γκοβού είναι σημαντική αλλά πέραν της νίκης δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα

Χθες, στα πρώτα 8 παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής σημειώθηκε μόνο μια ισοπαλία, συγκυριακά αυτή που είχαμε προβλέψει στο στοίχημα. Άγιαξ-Μίλαν 1-1 με τους Ιταλούς

Η μεγάλη Ελλάδα των 55.000.000 Ελλήνων και μεταναστών

Μια περιήγηση στον διαυγέστατο διαδικτυακό τόπο του πρωθυπουργικού Υπουργείου του κυρίου Ραγκούση διευρύνει τους γνωσιακούς ορίζοντές μας, οξύνει την κρίση, πολλαπλασιάζει τις απορίες, καταπραΰνει τους πόνους, ανακουφίζει το λαιμό και μαλακώνει το βήχα. Παράδειγμα, η διαδρομή «Εκλογές / Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές / Εγκύκλιοι – Αποφάσεις – ΦΕΚ / Διενέργεια Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών», στο πέρας της οποίας κείται, μεταξύ άλλων, ανηρτημένη η υπ’ αριθμ. 48628 (της 26ης Αυγούστου 2010) εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών κτλ-κτλ προς το Εθνικό Τυπογραφείο. Δια της εντολής αυτής το Εθνικό Τυπογραφείο επιφορτίζεται:

Βρετανία:Το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων θα βρίσκεται μέσα στο εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης

Ο συνδυασμός του εμβολίου κατά της εποχικής γρίπης με το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων θα αποτρέψει τους ανθρώπους από το να απορρίψουν τον εμβολιασμό για την γρίπη των χοίρων, λαμβάνοντας ταυτόχρονα τη συνήθη προστασία κατά των ιών της εποχικής γρίπης (Δες και ΕΔΩ).

Ωστόσο, εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων, μετά από πιθανές παρενέργειες που

Αθάνατος Αρκάς - Για να γελάσουμε και λίγο...

Η Βρεττανική βιβλιοθήκη “ανεβάζει” Ελληνικά χειρόγραφα

Η Βρετανική Βιβλιοθήκη στο Λονδίνο ανέβασε στο Ίντερνετ πάνω από το ένα τέταρτο των ελληνικών χειρογράφων που διαθέτει, τα οποία αντιστοιχούν σε περισσότερους από 280 τόμους, στο πιο πρόσφατο βήμα που γίνεται για την ψηφιοποίηση σημαντικών αρχαίων εγγράφων.
Τα χειρόγραφα, τα οποία διατίθενται δωρεάν στην ιστοσελίδα www.bl.uk/manuscripts ανήκουν σε μία, σύμφωνα με τη βιβλιοθήκη, από τις πιο σημαντικές συλλογές που υπάρχουν εκτός Ελλάδος για τη μελέτη των περισσότερων από 2.000 ετών του ελληνικού πολιτισμού.
Η βιβλιοθήκη έχει ένα σύνολο άνω των 1.000 ελληνικών χειρογράφων, άνω των 3.000