Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

H μηλιὰ μὲ τὰ χρυσὰ μῆλα

Φώτης Κόντογλου
Ἦταν ἕνας κακὸς ἄνθρωπος, μὲ λαιμὸ χοντρὸ καὶ μάτια κοντόθωρα· καὶ τὸν ἐλέγαν ἄρχοντα Σκληρόκαρδo. Ἦταν κι ἕνας ἄλλος, μὲ πιὸ λεπτὰ χείλια καὶ πιὸ μαύρη καρδιά· καὶ τὸν ἐλέγαν ἄρχοντα Στενόμυαλo. Κι ἐζοῦσαν ὁ καθένας χωριστὰ στὴ χώρα του.
Ὁ ἕνας εἶχε τὰ πιὸ ψηλὰ δέντρα καὶ τὰ πιὸ ὄμορφα λουλούδια τῆς γῆς. Χαρούμενα πεῦκα κι ἄλικα τριαντάφυλλα, καρπερὲς ἐλιές, καὶ μυρωδάτα γαρύφαλλα, χαρὰ τ᾿ ἀνθρώπου καὶ μόνο νὰ τὰ βλέπει.
Κι ἀκόμα -ἄ! καὶ νά ῾μαστε κεῖ- κάτι Μεγάλα Δέντρα, π᾿ ἀνθίζαν καραμέλες καὶ σοκολάτες κι ὅ,τι ζαχαρωτὸ φανταστεῖς.

Βάτσλαβ Χάβελ: O πρώτoς παγκόσμιος αθεϊστικός πολιτισμός στην ανθρώπινη ιστορία οδεύει προς την καταστροφή

O πρώτoς παγκόσμιος και σκόπιμα αθεϊστικός πολιτισμός στην ανθρώπινη ιστορία οδεύει προς την καταστροφή, είπε ο πρώτος πρόεδρος της σύγχρονης Τσεχικής Δημοκρατίας σε ένα ακροατήριο αυτή την εβδομάδα.

Ο Vaclav Havel, μία από τις πιο σεβαστές πολιτικές και λογοτεχνικές προσωπικότητες στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία, δήλωσε ότι η Δύση "έχει χάσει την σύνδεση της με το άπειρο και με την αιωνιότητα», με αποτέλεσμα ένας "ατελείωτος κολεκτιβισμός καταναλωτών να γεννήσει ένα νέο είδος μοναξιάς. "

Δόξα τω Θεώ,Δόξα τω Θεώ,Δόξα τω Θεώ…

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος από την Σιέρρα Λεόνε μιλάει με την γλώσσα της αλήθειας και αφυπνίζει…

Δείτε το βίντεο:

Καβουροπερπάτημα προς το Συνέδριο

Ψάχνοντας, όπως σας είπα, το επερχόμενο συνέδριο του Αντρίκου, βρήκα προχτές την Private Wealth Council και τους διακεκριμένους ανθρώπους της.

Διαβάζοντας λίγο παραπέρα, αυτά που έχουν αναρτήσει στην σελίδα τους, είδα ότι προωθούν τις «υπεύθυνες επενδύσεις» , τον «υπεύθυνο πλούτο». Αν το ξεφυλλίσετε, θα δείτε όλα τα «καλά» πράγματα του 21ου αιώνα… Και όλος ο φτωχός, υπανάπτυκτος κόσμος με ηλιακή ενέργεια από το 2050 (σελ. 27) (και η βενζίνη για τους πλούσιους)… Και δεν είναι αυτό έκπληξη… Αυτό το έχω εμπεδώσει…

Αμερικανός φυσικός:"Η μεγαλύτερη επιστημονική απάτη της ιστορίας η υπερ-θέρμανση του πλανήτη"

O διακεκριμένος Αμερικανός καθηγητής φυσικής Harold Lewis, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, παραιτήθηκε από την ένωση αμερικανών φυσικών APS (American Physical Society) καταγγέλλοντάς την ότι εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα αλλά και κατηγορώντας τα μέλη της για χρηματισμό, για τη συντήρηση όπως λεει της μεγαλύτερης επιστημονικής απάτης αυτής της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ο Αμερικανός καθηγητής στην οργισμένη και λάβρα επιστολή παραίτησής του προς το πρόεδρο της APS ο Lewis αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

Oι «Ταλιμπάν» της Θράκης.

Του Γιώργου Διονυσόπουλου

(Αναδημοσίευση από το περιοδικό «Επίκαιρα»)

«Ήταν μία από τις χειρότερες στιγμές που έχω ζήσει. Σκέφτηκα ότι δεν είναι δυνατόν να βρίσκομαι σε ευρωπαϊκό έδαφος. Πως δεν μπορεί όλα αυτά να συμβαίνουν στην Ελλάδα. Τέτοιες σκηνές, τόσο φανατισμό και μίσος συναντά κανείς μόνο στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν, όχι σε μία χώρα που είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε. Και στη Γαλλία υπάρχουν μουσουλμάνοι, αλλά τέτοια φαινόμενα όπως αυτά που βίωσα στο μειονοτικό χωριό Θέρμες της Θράκης, δεν θα τα δεις να συμβαίνουν πουθενά μέσα στη γαλλική επικράτεια».

Ποια ήταν η πραγματική ψωροκώσταινα;

Ψαρωκώσταινα ή Ψωροκώσταινα υπήρξε πραγματικό πρόσωπο της Ελληνικής Ιστορίας

Το παρατσούκλι της αποδίδει την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας. Η ίδια, όμως, υπήρξε φτωχή και περήφανη Ελληνίδα

Ψωροκώσταινα: «Δεν έχω τίποτα άλλο από αυτό το ασημένιο δαχτυλίδι κι αυτό το γρόσι. Αυτά τα τιποτένια προσφέρω στο μαρτυρικό Μεσολόγγι».