Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Τα αντίμετρα της 25ης...

Πριν από 196 χρόνια, λίγοι -στην αρχή- έλληνες πραγματικοί πατριώτες, ξεκίνησαν έναν αγώνα απελευθέρωσης ενός έθνους,
..και μετά από 7 χρόνια είχαν ήδη φτάσει στα πρόθυρα της δημιουργίας ενός νέου κράτους στα αιώνια αυτά πατρογονικά εδάφη,
..που θα στέγαζε την ζωή του ελεύθερου έθνους.

Στις μέρες μας, ακόμη λιγότεροι ανθέλληνες πραγματικοί προδότες, μέσα σε 7 χρόνια και για δικό τους αποκλειστικά συμφέρον υποδούλωσαν ξανά αυτό το έθνος, και ξεπούλησαν την περιουσία του κράτους,
..αφήνοντας έναν λαό να δυστυχεί και να χειμάζεται, έρμαιο διεθνών τοκογλύφων και ευρωπαίων πολιτικών απατεώνων.

Είναι ασθένεια

Το άγχος είναι ασθένεια της ψυχής και δεν εξαρτάται από υλικές ελλείψεις.
Μπορεί ένας υγιής άνθρωπος να έχει πολλά εκατομμύρια στην τράπεζα και να ζει μέσα στο άγχος.
Το άγχος καταπολεμείται με την εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού και τον καλό αγώνα.

Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης

Η Τέχνη θεραπεύει τα πάθη

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Η Τέχνη θεραπεύει δείχνοντας μπροστά στα μάτια μας, το πάθος που μας βασανίζει και δεν μπορούμε να το δούμε στη ζωή. Παράδειγμα: Ο Ντοστογιέφσκι στο μυθιστόρημά του "Αδελφοί Καραμαζώφ" δείχνει τον Δημήτρη Καραμαζώφ που υποφέρει από το μίσος του κατά του πατέρα του.

Ο αναγνώστης που υποφέρει απ΄ το ίδιο πάθος, θα δει τον εαυτό του στον Δημήτρη Καραμαζώφ και μπορεί να πει "εγώ είμαι αυτός" και ίσως να θεραπευτεί με το έλεος και το φόβο, που θα νιώσει. Το ίδιο μπορεί να συμβεί για οποιοδήποτε άλλο πάθος, απ΄ το οποίο υποφέρουμε και δεν το ξέρουμε, ώσπου να το δούμε. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Στράτος Λασκαρίδης και Τζέφρυ Παπαντρέος

Οι Μούσες καθορίζουν κάθε μορφή τέχνης και τα παντοειδή μούσια ορίζουντην ημεδαπή πολιτική σκηνή. Εκαστος στο είδος του.

O ποτεδήποτε τοποθετείται ο Τζέφρυ Παπανδρέου για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ο νους πολλών συλλεκτών γκουρμέ λαϊκών ασμάτων (λούμπεν για τους κακεντρεχείς) τρέχει μέχρι το κατώφλι του Στράτου Λασκαρίδη. Ο λαϊκός αοιδός Στράτος Λασκαρίδης έχει κυκλοφορήσει μια τριλογία που παραπέμπει στους σταθμούς της πολιτικής διαδρομής του Γιωργάκη.