Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Διάκριση

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Στα χρόνια του Ιησού αυτόν που είχε ακάθαρτο πνεύμα τον θεωρούσαν άρρωστο. Ο Ιησούς θεράπευσε την κόρη της Συροφοίνισσας που είχε ακάθαρτο πνεύμα. Τώρα έναν άνθρωπο με ακάθαρτο πνεύμα δεν τον θεωρούμε άρρωστο, ούτε προσευχόμαστε γι΄ αυτόν, όπως κάνουμε για έναν άρρωστο.

Το να μη βλέπουμε το ακάθαρτο πνεύμα σαν αρρώστια δεν είναι καλό για μας, επειδή μας εμποδίζει να δείξουμε κατανόηση, όπως πρέπει να δείχνει κανείς κατανόηση σε αρρώστους. Έτσι όμως δηλητηριάζουμε τη ζωή μας, επειδή διαρκώς ενοχλούμαστε από τις εκδηλώσεις των ακαθάρτων πνευμάτων.

Ποιοι ωφελήθηκαν από τη διατεταγμένη «αλητεία» του Κασιδιάρη;

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι τα εγκλήματα δεν συμψηφίζονται…
Κάποιοι επιχειρούν, δολίως και σκοπίμως, να συμψηφίσουν τις ναζιστικές πρακτικές της παρακρατικής Χρυσής Αυγής, και τον ψυχωτικό γκανγκστερισμό του Κασιδιάρη, με τα εγκλήματα της καθεστωτικής, νεοταξικής θηριωδίας και του νέου δωσιλογισμού: Των κομμάτων, των ΜΜΕ και λοιπών νεοταξικών ιερατείων.
Μάλιστα υπάρχουν και μερικοί του «πολιτικού υπόκοσμου» ή και κάποιοι άλλοι τυφλωμένοι από τον αντικομουνισμό, που χαρακτηρίζουν το γεγονός «μεμονωμένο» και «ατυχές», και εμμέσως πλην σαφώς, χειροκροτούν τον Κασιδιάρη, δίνοντάς του μάλιστα και «επαναστατικά» ένσημα, επειδή «κτύπησε» την «αυθάδεια» της Κανέλλη και το ψεύδος των ΜΜΕ και του καθεστώτος.

«Αραβική Άνοιξη»

Έτος 859 μ.Χ. Κόρντομπα, Ισπανία. Η χώρα βρίσκεται υπό αραβική κατοχή.
Οι μουσουλμάνοι επιδίδονται σε «διαθρησκευτικό διάλογο» με τους χριστιανούς. Ο πολιτισμένος διάλογος αποσκοπεί στο να πεισθούν οι «άπιστοι» (βλέπε χριστιανοί) να γίνουν «πιστοί» (βλέπε μουσουλμάνοι). Για το καλό τους φυσικά. Ένας από τους «άπιστους», προφανώς δεν θέλει το «καλό» του και αρνείται τον διάλογο. Λέγεται Ευλόγιος. Σήμερα είναι γνωστός ως Άγιος Ευλόγιος ο Ιερομάρτυρας ο εν Κορδούη Ισπανίας και εορτάζεται στις 11 Μαρτίου.

Ο Αόριστος που σπάνια θα σε προδώσει

χρονογράφημα του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡ. ΚΑΤΣΟΥΛΗ -φιλολόγου-

Ο χρόνος του Αορίστου στην οριστική δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά το ό,τι δείχνει το ρήμα, που έγινε στο παρελθόν και λαμβάνεται συνοπτικά, άσχετα αν έγινε με μια διάρκεια… τα τελευταία λόγια του Συντακτικού που άκουσες μετά από μια ημέρα υπερπροσπάθειας, να γεμίσεις τα κεφάλια των παιδιών με εγγραματισμό. Τα παρατάς και παίρνεις τον δρόμο προς τον καφενέ σου, έστω καφετέρια για τους νεώτερους, τόπος συνάντησης με τον φίλο σου από τότε που ήσασταν παιδιά. Φερ’ ειπείν «αγαπούσες» όταν ήσουν νέος, σκέπτεσαι. Ασφαλώς η αγάπη τότε είχε διάρκεια. Σαν πέρασαν τα χρόνια τι έμεινε; Το ότι κάποτε ηγάπησες. Έκλεψαν οι πολιτικοί τον ελληνικό λαό. Πάλι το έκαναν με διάρκεια μεγάλη. Από τότε που δημιουργήθηκε αυτό το κράτος. Τι λές όμως; Έκλεψαν. Έκλεψαν και θα πληρώσουν. Αόριστο χρησιμοποιείς.

"Ελένη... καλημέρα, σε παίρνω από τον Παπαδάκη από την εκπομπή, έχουμε περιστατικό..."!!!

ο κύριος Δελατόλας δεξιά με το τηλέφωνο στ' αυτί

CC η ΔΕΗ, και, με συγχωρείτε... Μᾶς δουλεύει; Ή είναι έκτός τόπου και χρόνου;

Αν είσαι "κασιδιάρης" τότε ή κουρεύεσαι "σύριζα" ή κάνεις το λιοντάρι στα τηλεοπτικά τσίρκα του κατεστημένου


Αυτό που είδαμε σήμερα δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια προσχεδιασμένη παράσταση για την οποία ο κουρεμένος "κασιδιάρης" της Χρυσής Αυγής είχε κάνει από προχθές πρόβες, σε ένα λεκτικό ξεκατίνιασμα με τον ιδεολογικό "παππού" του, τον Κ. Πλεύρη.