Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ξεμένουν από μετρητά. Καλό ταξείδι, να μᾶς γράφετε


Η παρέα Πασόκ, ΡΑΕ και ΔΕΗ με την συνδρομή όσων έχαψαν την Πράσινη Ανάπτυξη και όσων ψήφισαν τον Νόμο Μπιρμπίλη, κατάφεραν να έχουν σε όρια χρεωκοπίας την Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Ο Α.Σαμαράς, οι "ναζί" και οι γερμανοπροδότες...

Σε μια περίεργη δήλωση απενοχοποίησης των Γερμανών και της Γερμανίας για τον Β΄Π.Π. και των ευθυνών τους σε ό,τι αφορά τις καταστροφές που προκάλεσαν και συνακόλουθα τις αποζημιώσεις που οφείλουν στη χώρα, προχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στην συνέντευξή του στον Alpha:

«Στην κατοχή κουκουλοφόροι και ναζί ήταν ένα πράγμα. Πολεμήσαμε τους ναζί ως Έλληνες, όσο κανένας άλλος λαός και υποφέραμε από τους ναζί ως Έλληνες όσο κανένας άλλος λαός. Επομένως εγώ δεν δέχομαι ότι μπορεί να υπάρχουν ανάμεσά μας ναζί και ήδη πολύ μιλήσαμε γι΄ αυτούς».

Τι δεν θα ψηφίσουμε στις επερχόμενες εκλογές

Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος Κιλκίς

Ταλαντούχος της πένας, δεινός σαρκαστής και «αδέσποτος» της νεοελληνικής πνευματικής ζωής, ο Εμμανουήλ Ροϊδης, μας άφησε στα κείμενά του - «κλαυσιγελώτων» θα έλεγαν οι αρχαίοι – και μια παραστατική εξεικόνιση του ελληνικού κομματισμού.

Γράφει: «Οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις κατηγορίας: α) εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντας κοχλιάριον να βυθίζωσιν εις την χύτραν τον προϋπολογισμού, β) εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον (= κουτάλι) και ζητούντας παντί τρόπω να λάβωσι τοιούτον, γ) εις εργαζομένους, ήτοι (= δηλαδή) ούτε έχοντας κοχλιάριον ούτε ζητούντας, αλλ’ επιφορτισμένους να γεμίζωσι την χύτραν διά του ιδρώτος αυτών». («Τα Ανθελληνικά», εκδ. «Ροές»).

ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ: Το παιδί του σωλήνα.

Πραγματικά εκπλήσσομαι με τις αντιδράσεις για την τοποθέτηση του Πύρρου Δήμα στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό τι μου λέει. Πως όλοι ακόμα κοιμούνται στον ύπνο του δικαίου και στις δημοσκοπήσεις των blogs που υποθάλπει την κρυφή ή φανερή επιθυμία του καθενός.
Η πικρή αλήθεια ποια είναι;
Το ΠΑΣΟΚ, αν θέλει, ξαναβγαίνει πρώτο κόμμα.
Έχει τις περισσότερες εφεδρείες (βλέπε Δήμας).
Έχει τα πιο δυνατά επιχειρήματα. Τώρα δεν διορίζει, αν και αυτό γίνεται. Για ρωτήστε το αφεντικό του Πύρρου το Σγουρό, τι έχει μαζέψει στη Συγγρού.
Αλλά, το πιο ατράνταχτο επιχείρημα είναι πως δεν θα απολυθείς από το Δημόσιο. Και αυτοί οι χιλιάδες που διορίστηκαν από το ΠΑΣΟΚ ξέρουν πολύ καλά πως το κόμμα τους την υπόσχεση αυτή τουλάχιστον μπορεί και θα την κάνει πράξη.

Αν οι πονηροί νικήσουν;

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Είναι τόσο περίπλοκη η πολιτική κατάσταση, που όπως δείχνουν τα πράγματα οι πονηροί που έκαναν τους νόμους θα νικήσουν πάλι, όπως γίνεται πάντα. Στο ερώτημα αν θα πέσουμε στην μαύρη απελπισία, αν οι πονηροί νικήσουν κι αυτή τη φορά, στις προσεχείς εκλογές , η απάντηση είναι οπωσδήποτε όχι. Η απελπισία στους χριστιανούς είναι αμαρτία. Δείχνει άγνοια και υπερηφάνεια. Άγνοια ότι ο Ιησούς μετατρέπει τις ήττες σε νίκες και υπερηφάνεια διότι ο υπερήφανος στηρίζεται στον εαυτό του και όχι στο Χριστό.

Απ΄ το Ευαγγέλιο θα επιλέξουμε τους στίχους εκείνους που κατά τη γνώμη μας περιγράφουν την κατάσταση κι αυτούς που τη δημιούργησαν. Πριν όμως ανοίξουμε το Ευαγγέλιο θα παραθέσουμε τα λόγια του στάρετς Αμβροσίου της Όπτινα, τα οποία διαβάσαμε στο βιβλίο του Παύλου Ευδοκίμωφ, Η Πάλη με τον Θεό. Ο στάρετς Αμβρόσιος έλεγε: "Κάθε μέρα να διαβάζετε ένα κεφάλαιο των Ευαγγελίων, κι αν σας πιάνει αγωνία να διαβάζετε εκ νέου έως ότου σας περάσει. Αν σας ξανάρθη, διαβάστε και πάλι το Ευαγγέλιο."