Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Η δολοφονία του Καντάφι διατάχθηκε από ξένη δύναμη;

Ο πρώην πρωθυπουργός της λιβυκής αντιπολίτευσης Mahmoud Jibril υποψιάζεται πως ο θάνατος του Μουαμάρ Καντάφι οφείλεται σε εντολή από πλευράς κάποιας ξένης δύναμης, που δεν ήθελε να ακουστούν αυτά που θα έλεγε ο πρώην πανίσχυρος ηγέτης.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Bloomberg.

Όπως λέει, αν ήταν αυτός υπεύθυνος, ο Καντάφι θα είχε συλληφθεί και θα είχε οδηγηθεί σε δίκη, από την οποία θα «έβγαιναν στη φόρα πολλά μυστικά».

Περιγράφει τον Καντάφι ως το «μαύρο κουτί» της Λιβύης, που τα ήξερε όλα, και που είχε στενές επαφές, αλλά και γνώσεις για όλους σχεδόν τους ηγέτες του κόσμου.

STRATFOR: "Η ελληνική άρχουσα τάξη "έφαγε" τα δάνεια & έφερε χρεοκοπία"

Kόλαφο για την Γερμανία, τους άπληστους δανειστές της Ελλάδας, την ελληνική … «άρχουσα τάξη» που συνεργάστηκε με την Γερμανία, αλλά και τεράστιες ευθύνες στο ευρώ για την καταστροφή του ελληνικού βιομηχανικού ιστού, αποδίδει μελέτη του STRATFOR για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Το γνωστό ινστιτούτο που στελεχώνεται με αναλυτές πρώην υπαλλήλους του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, της CIA και του Πενταγώνου και έχει μεγάλη επιρροή στο πολιτικό κατεστημένο στης Ουάσιγκτον, αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα εφεύρημα της Γερμανίας, η οποία μέσα από τις στάχτες του Β’Π.Π. βρήκε έναν άλλο τρόπο για να αναπτυχθεί οικονομικά η ίδια σε βάρος των των υπολοίπων κρατών μελών.

Η ευρωζώνη εν συνεχεία αποτέλεσε έναν εξαιρετικό μηχανισμό της Γερμανίας για την ανάπτυξη του εμπορίου με τις χώρες-μέλη της ευρωπαϊκής περιφέρειας μέσω του ελευθέρου εμπορίου, το οποίο ασφαλώς ευνοούσε τις γερμανικές εξαγωγές και το εμπορικό ισοζύγιο αφού η Γερμανία πουλούσε φθηνότερα λόγω μεγάλης εσωτερικής αγοράς και παραγωγής!

Ο Βυζαντινός Χορός "ΤΡΟΠΟΣ" στην Μόσχα - Συνοδεία της Τιμίας Ζώνης


Στις 19-23 Νοεμβρίου ο Βυζαντινός Χορός 'Τρόπος' θα παρεβρεθεί στην Μόσχα συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις υποδοχής και προσκύνησης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τι ακριβώς (ή περίπου) έχει έρθει να κάνει ο Παπαδήμος;

Με έχει φάει η περιέργεια...

1. Έχει έρθει να υπογράψει την 6η δόση και τους όρους που την συνοδεύουν; Ντρέπονταν οι συμβατικοί της μεταπολίτευσης. και έφερε το "σύστημα" εξωκοινοβουλευτικό να βάλει την υπογραφή του και να πει και να κάνει αυτά που μόνο ...μπλόγκερς τολμούν να προτείνουν; Κυβέρνηση 6ης δόσης και διαρθρωτικών αλλαγών μίας χρήσης; Θα υπογράψει και θα φύγει;

2. Έχει έρθει επειδή τρόμαξε το σύστημα με τον ΓΑΠ και έφερε τσεκαρισμένο φιλο-Ευρωπαίο να κάνει ότι πει η ...Ευρώπη και να μετεξελίξει την Κυβέρνηση της 6ης Δόσης σε φουλ Μνημονιακή Κυβέρνηση, με εμάς δεμένους χεροπόδαρα στην "Ευρώπη". Αυτή είναι μία άποψη που θα ήταν σχεδόν σίγουρη για τον Mario Monti, τον Παπαδήμο της Ιταλίας. Αλλά με εμάς, θα ήθελα να ξέρω (α) τι θέλει ακριβώς και ποια "Ευρώπη" το θέλει, και (β) την ήθελε ο ΓΑΠ την πιρουέτα του Δημοψηφίσματος, και γιατί, ή του την επέβαλαν σαν κομψό τρόπο να φτάσουμε εδώ;