Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Συμβάσεις έργου

Η σύμβαση έργου της ΔΗΜΑΡ τελειώνει. Άλλοι από νωρίς, άλλοι αργότερα κατάλαβαν το ρόλο της και τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει. Από δω και πέρα απομένει η αυτογελοιοποίησή της μέσα από διαδικασίες που θα ερευνήσουν τα αίτια της αποτυχίας της. Θα έκαναν μια τελευταία χάρη στον εαυτό τους αν ησύχως έκλειναν το μνημονιακό τους παραμάγαζο και μοιράζονταν την αμοιβή για τις υπηρεσίες τους. Όμως η διαχείριση της όποιας αξιοπρέπειας απέμεινε στο κόμμα, είναι δικό τους θέμα.

Οι πολιτικές εξελίξεις μπορούν πάντα να διαμορφώνονται από διάφορες παραμέτρους. Όχι συγκυρίες, αλλά παραμέτρους που μπορούν να κατασκευαστούν ανά πάσα στιγμή και να διαμορφώσουν το πολιτικό τοπίο. Αφέλεια συμμετοχής σε μία τέτοια παράμετρο που εξυπηρετεί διάφορα συμφέροντα δικαιούται να επικαλεστεί μόνο μικρό μέρος της βάσης και ουδείς άλλος. Σε αυτό το θέμα, η στάση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ ομολογώ πως είχε μία εντιμότητα. Δεν έκρυψαν ποτέ τη διάθεση συναλλαγής τους.

Εκλογικά αποτελέσματα: Εικόνα με πολλά ερωτηματικά

Αν εξετάσει κανείς προσεκτικά και συνολικά την εικόνα των εκλογικών αποτελεσμάτων θα μείνει εμβρόντητος με τη διαπίστωση: Είναι μια εικόνα που ανταποκρίνεται πλήρως στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κατοχικού καθεστώτος…
Θα εκπλαγεί με τις πολιτικές αντιφάσεις και τις αλλόκοτες πινελιές, που όλα όμως φιλοτεχνούν μια εικόνα που ταυτίζεται με τις στρατηγικές επιδιώξεις των «νταβάδων» και των νέων αποικιοκρατών.

Τα εκλογικά αποτελέσματα είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του καθεστώτος, μοιάζουν να αποτελούν προϊόντα σχεδιασμού, σαν να έχουν περάσει μέσα από φίλτρα, τέτοια που να εμφανίζουν τον ελληνικό λαό να υιοθετεί, εμμέσως πλην σαφώς, τον πολιτικό χάρτη που θέλουν να επιβάλουν τα ισχυρά κέντρα εξουσίας (ντόπια και ξένα):