Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Δεν υπάρχει ειλικρινής επικοινωνία μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και του πολιτικού συστήματος

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Δεν υπάρχει ειλικρινής επικοινωνία μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η κοινωνική και η πολιτική ζωή στην Ελλάδα νοσούν και μάλιστα από την ίδια ασθένεια, την αυτονομία, η οποία προκαλεί την ασυμβατότητα μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και του πολιτικού συστήματος.

Το πολιτικό σύστημα αυτονομείται όταν αντί να υπηρετεί την κοινωνία των πολιτών υπηρετεί τον εαυτό του.

Θεσμοθετήθηκε και η «αντιρατσιστική» ρουφιανιά…


"Έχουμε δύο ρουφιανιές: η μία δουλεύει στο μέλλον η άλλη στο παρελθόν. Και στο παρόν δουλεύουν οι ρουφιάνοι".
Θωμάς Γκόρπας

Οι φιλόσοφοι του 1821

Ωραίο πράγμα η φιλοσοφία. Η τέλεια επιστήμη ή, ορθότερα, η όλη επιστήμη (καμία σχέση με το «όλον» ΠΑΣΟΚ του ηγετίσκου Βαγγέλη). Σου προσφέρει μια γενική αρχή, πασπαρτού για άπασες τις πτυχές της πραγματικότητας. Εσύ αυτήν τη γενική αρχή την κάνεις ψιλά, τα οποία τα ρίχνεις στο τζουκ μποξ της καθημερινότητάς σου. Για παράδειγμα, «πάσα τε επιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης και της άλλης αρετής πανουργία, αλλ' ου σοφία φαίνεται» είπε ο Πλάτων (εξαιρετικός κύριος, συναναστρεφόταν τον Σωκράτη) στον διάλογο «Μενέξενος». Σε ισοπεδωμένα νέα ελληνικά, το αριστοτέλειο απόφθεγμα σημαίνει: «Με τα διδακτορικά σου, φίλε, και την ιδιοτέλεια που σε δερνοκοπάει δεν είσαι σοφός επιστήμων αλλά κοινό λαμόγιο». Αν το είχαμε λάβει υπόψη τούτο, θα αποφεύγαμε όπως ο διάβολος το λιβάνι να ψηφίσουμε όλα τα «μπουμπούκια» με τα Msc, Ba, Phd (διπλώματα, παπλώματα, διδακτορικά) που πήραν στην αλλοδαπή για να μας τα μοστράρουν εδώ με το δεξί χέρι και να μας κατακλέβουν με το αριστερό. Θα έπρεπε να βλέπουμε πέρα από τους τίτλους των σπουδών τους, να τους κοιτάζουμε κατάματα για να αντικρίσουμε το τσακίρικο βλέμμα του πορτοφολά μεγάλης κλίμακος.

Αθέμιτος προσυλητισμός από την Σαηεντολογία

Ακόμα μια φορά διαμοιράζεται μαζί με την Εφημερίδα FREE SUNDAY του κ. Κύρτσου το παραπλανητικό βιβλιαράκι της Σαηεντολογίας με τον τίτλο «Ο δρόμος για την ΕΥΤΥΧΙΑ».

Παρά τις αντιδράσεις φορέων και προσώπων η προπαγάνδα αυτής της επικίνδυνης οργάνωσης συνεχίζεται. Μάλλον είναι…. «πολλά τα λεφτά». Και μιλάμε για αθέμιτο προσηλυτισμό, ο οποίος καταδικάζεται από την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία διότι:

1. Δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη «Σαηεντολογία» (Οργάνωση που είναι καταδικασμένη από το Εφετείο στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες της Ευρώπης).