Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ό Ταξιάρχης του Μανταμάδου

ΓΥΡΩ στο 10ο με 11ο αιώνα, όταν το Βυζαντινό κράτος μεσουρανούσε, οι Σαρακηνοί πειρατές βρίσκονταν κι αυτοί στις δόξες τους. Λυμαίνονταν τα νησιά του Αιγαίου, λήστευαν, έκαιγαν κι αιχμαλώτιζαν ανθρώπους, πού τους προόριζαν για τα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής.
Ή Λέσβος, πλούσια κι ελκυστική, είχε γίνει διαλεχτή λεία των κουρσάρων. Στην τοποθεσία Λεσβάδος, κοντά στο Μανταμάδο, υπήρχε μια αρχαία πολιτεία, ο Στένακας, και όχι πολύ μακριά της ένα μοναστήρι των Ταξιαρχών, πού ή ίδρυση του χάνεται στα βάθη των αιώνων.
Το ιστορικό του το μαθαίνουμε από τη ζωντανή τοπική παράδοση, πού έφτασε ως τις μέρες μας.

3.000.000 € αμοιβή σε υπαλλήλους επειδή "βοήθησαν" στις πανελλαδικές!!

75 χιλιάδες ευρώ («Λεφτά Υπάρχουν») διανέμουν η κυρία Διαμαντοπούλου και ο κύριος Σαχινίδης στο διοικητικό προσωπικό του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ), ως «εφ’ άπαξ αμοιβή» του έτους 2010 «για την αποδεδειγμένη συμμετοχή του στη διεξαγωγή και υποστήριξη των Γενικών (Εισαγωγικών Εξετάσεων) στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ». Ανεξάντλητη η εφευρετικότητα της δημοσιοϋπαλληλίας,

Κηφηνείον «Η Ωραία Ελλάς»

του Σαράντου Καργάκου
Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία. Διαφωνώ.
Εδώ και τριάντα χρόνια είναι η ...εργασία. Ο νέος δε φοβάται την αναδουλειά, φοβάται τη δουλειά.
Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι δουλειά είναι ότι δεν λερώνει, επεκτάθηκε και στο νεοσουσουδιστικό σχολείο με ευθύνη των κομμάτων,... που για λόγους ψηφοθηρίας απεδόθησαν σε μία χυδαία πολιτική παιδοκολακείας, η οποία μετά τη δικτατορία, εξέθρεψε καί διαμόρφωσε δύο γενιές «κουλοχέρηδων», παιδιών δηλαδή πού δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους -πέρα από τη μούντζα- για καμιά εργασία από αυτές πού ονομάζονται χειρωνακτικές, επειδή -τάχα- είναι ταπεινωτικές...

Από το παραμύθι της υπερθέρμανσης, σε νέα mini εποχή παγετώνων από το 2014!!

Μία δυσοίωνη πρόβλεψη για το κλίμα της γης, ανακοίνωσαν 75 εμπειρογνώμονες, που συμμετείχαν πριν από λίγους μήνες, στην 4η Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στο Σικάγο!
Κόντρα στις απόψεις της Διακυβερνητικής Επιτροπή του ΟΗΕ (IPCC), περί υπερθέρμανσης, οι παραπάνω επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: η πολυσυζητημένη κλιματική αλλαγή, δεν θα οδηγήσει σε μια παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας όπως περιμένουμε, αλλά σε μια νέα εποχή παγετώνων!
Ο πλανήτης, υποστηρίζουν, έχει σταματήσει να υπερθερμαίνεται και έχει εισέλθει σε μια περίοδο που ενδέχεται να προμηνύει μια νέα εποχή

Ενδεικτικό της γαϊδουριάς και της υποκρισίας των τριακοσίων του "Εφιάλτη"

121 βουλευτές τρέχουν με 4.500 κυβικά, ενώ 177 έχουν αρκεσθεί στα... δίλιτρα.
Στη χώρα του παραλόγου συμβαίνει και αυτό. Ο πρωθυπουργός της χώρας να μετακινείται με αυτοκίνητο 1.600 κυβικών και η πλειονότητα των βουλευτών να απολαμβάνουν μεγάλες ταχύτητες, καθισμένοι αναπαυτικά στα πολλά... κυβικά τους (εννοείται ότι ο κάθε βουλευτής δικαιούται οδηγό). Πολυτελής και ζηλευτός είναι ο στόλος των αυτοκινήτων που η Βουλή με τη μέθοδο λίζινγκ διαθέτει στους εκπροσώπους του λαού.

Μικροτσίπ δίνει «φως» σε τυφλά άτομα

Εμφυτεύσιμα μικροτσίπ και τηλεσκοπικοί ενδοφακοί θα «χαρίζουν» όραση σε τυφλά ή σχεδόν τυφλά άτομα. Οι νέες αυτές τεχνικές, που αναπτύσσονται σε Ευρώπη και Αμερική και αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή στο εγγύς μέλλον, στοχεύουν στη βελτίωση τη όρασης ατόμων που πάσχουν από παθήσεις του αμφιβληστροειδούς και της ωχράς κηλίδας. 
Χάρη σε ένα μικροτσίπ που θα εμφυτεύεται στο μάτι τα τυφλά ή σχεδόν τυφλά άτομα όχι μόνο θα μπορούν να βλέπουν αδρά αλλά και να διαβάζουν μεγάλα

Γέροντας Παϊσιος: "Ή αδιαφορία για τον Θεό φέρνει την αδιαφορία και για όλα τα άλλα φέρνει την αποσύνθεση."

Γέροντος Παΐσιου του Αγιορείτου Λόγοι Β΄ Κεφάλαιο 1'. «Ή γενιά της αδιαφορίας»- Τι είναι αυτό πού ακούγεται;
- Αεροπλάνο, Γέροντα!
- Κλείσε το παράθυρο, µην µπει µέσα! Έτσι πού είναι παλάβωσε o κόσµος, και αυτό
σιγά-σιγά µπορεί να γίνει!... Έχουν διαλυθεί όλα, οικογένεια, παιδεία, υπηρεσίες... Α, δεν τους καίγεται καρφί!
Τίποτε δεν έχουν µεσάτους...
- Γέροντα, ποιος φταίει πού φθάσαµε σ' αυτήν την κατάσταση;
- Μιλάω γενικά· θέλω να πω, µέχρι πού έχει φθάσει ή αδιαφορία! Πήγαινε σε µια σχολή και θα δεις· αν λ.χ. χτυπούν τα παράθυρα από τον αέρα, ζήτηµα να βρεθεί ένα παιδί να τα κλείσει, για να µή σπάσουν.