Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ό,τι ξεκίνησε στη Ρωσία, θα τελειώσει στη Δύση...

Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος-Κιλκίς

Στα χρόνια του Σταλινισμού, ο οποίος είχε μετατρέψει την σοβιετική χώρα σε απέραντο εργοτάξιο κνουτοκρατούμενων μυρμηγκιών ή σε στρατόπεδα εξοντώσεως ανεπιθυμήτων, χιλιάδες φυλακισμένοι είχαν επισκεπτήριο μία φορά τον χρόνο, για 15 λεπτά. Οι γυναίκες τους –όπως μας το διηγείται ο Σολζενίτσιν στο «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ-, που συχνά ζούσαν χιλιάδες μίλια μακριά, μάζευαν καπίκι-καπίκι τα ναύλα τους, όλο το χρόνο, για να ταξιδέψουν την ορισμένη ημερομηνία, που μπορούσαν να αντικρίσουν το πρόσωπο του συζύγου τους, μόλις για 15 λεπτά, και μάλιστα πίσω από μια χοντρή, προστατευτική σίτα. Κι ενώ «ζούσαν» γι’ αυτήν την στιγμή και ετοίμαζαν τα λόγια, που θα τους έλεγαν μες στα 15 αυτά λεπτά, τις πιο πολλές φορές δεν άνοιγαν καθόλου το στόμα, μόνο κοιτάζονταν με πόνο όλη την ώρα, ώσπου να τις απομακρύνουν οι δεσμοφύλακες. Κι αυτό γινόταν για 10, 15 και 25 χρόνια.

Γιατί οι τύραννοι διώχνουν τους νέους

«Δε βρίσκεται για μια πόλη συμφορά βαρύτερη από τον τύραννο· εκεί πρώτα-πρώτα δεν υπάρχουν νόμοι καμωμένοι για όλους· ένας άντρας εξουσιάζει και για νόμο έχει το θέλημά του· ετούτο πια δεν είναι ισότητα. Μα όταν είναι γραμμένοι οι νόμοι, φτωχός και πλούσιος έχουν τα ίδια δικαιώματα. [...] Και κοντά σ' αυτά υπάρχει και τούτο: όπου έχει την εξουσία ο λαός, χαίρεται για τα νέα παλληκάρια που υπάρχουν στη χώρα. Αυτό όμως ένας τύραννος το λέει κακό για του λόγου του, και σφάζει τους καλύτερους κι όσους θαρρεί πως έχουν κατά νου, γιατί φοβάται για τον θρόνο του. Πώς μπορεί λοιπόν να δυναμώση πια μια πόλη, όταν, σαν βλαστούς σε ανοιξιάτικο λιβάδι, της ξερριζώνουν την αντρειά και της θερίζουν τον ανθό της νιότης;».
Ευριπίδου, «Ικέτιδες», 429-449, εκδόσεις Πάπυρος, σελ. 47

Η (Γερμανική) ενεργειακή πολιτική μετά τις (Γερμανικές) εκλογές

germanenergyblog.de
Τι πλάκα... Περιμένω τον σχηματισμό της Γερμανικής Κυβέρνησης για να δω εάν θα απαλλαγώ από την Πράσινη Απάτη... Το άρθρο λέει ότι η Μέρκελ θα παιδευτεί λιγάκι να φτιάξει Κυβέρνηση (το SPD μπορεί να μην πολυθέλει συνεργασία, αλλά δεν του βγαίνουν τα κουκιά με τους Πράσινους) και ότι ο (Γερμανός) "Επίτροπος Ενέργειας" είναι υπέρ του να μειωθούν οι επιδοτήσεις για ΑΠΕ και υπέρ της φθηνότερης ενέργειας.

Ο επιδοτούμενος «αντιφασισμός»: Ο «δίδυμος αδελφός»…

Αντιφασίστες Oπαδοί / φίλαθλοι της ΑΕΚ - Antifa Fans Of AEK

Έρχεται τώρα ο «δίδυμος αδελφός» της Χρυσής Αυγής να κλιμακώσει το σκηνοθετημένο (από τα ίδια κέντρα εξουσίας) θέατρο της σύγκρουσης ανάμεσα στα «δίδυμα αδέλφια»: Ένα θέατρο που παίζεται εδώ και πολλά χρόνια και τώρα παίρνει αιματηρές και δολοφονικές «εκτροπές»…
Η αφίσα του εισαγόμενου, εδώ και πολλά χρόνια, «αντιφασισμού» και των επιδοτούμενων «αντιφασιστών» και «αντιρατσιστών» τα λέει όλα.

Αν όλα αυτά δεν ξεπλένουν τον καθεστωτικό φασισμό που ζούμε και την κυβέρνηση των ανδρεικέλων, αν όλα αυτά δεν υπονομεύουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που απειλούν με ΓΕΝΙΚΗ ανάφλεξη, αν όλα αυτά δεν μετατοπίζουν την ΑΙΧΜΗ αυτής της ΟΡΓΗΣ και των αγώνων από την κυβέρνηση στο διχαστικό παιχνίδι μεταξύ «κλεφτών και αστυνόμων» (μεταξύ των «φασιστών και «αντιφασιστών»), τότε πράγματι οι έννοιες έχουν χάσει κάθε σημασία και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ έχει κατρακυλήσει σε πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν…