Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Το δοκίμιον της ανησυχίας

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Οι δε όχλοι γνώντες ηκολούθησαν αυτώ και δεξάμενος αυτούς ελάλει αυτοίς περί της βασιλείας του Θεού και τους χρείαν έχοντες ιάτο." (Λουκά κεφ. θ΄)

Η απουσία πνευματικής ηγεσίας είναι αισθητή. "Έχουμε δασκάλους, πατέρες δεν έχουμε". Ο κόσμος δεν ξεχωρίζει πια ανάμεσα σ' αυτό που έχει σημασία και σ΄ αυτό που είναι απλώς εφήμερο. Οι ποιητές και οι φιλόσοφοι δεν έχουν ελπίδα σ΄αυτόν τον κόσμο. Όταν κάποιος Αμερικάνος είδε ένα ωραίο βιβλίο, είπε: "Θα πρέπει να τα "οικονόμησε" ο συγγραφέας του".

Αγνοώντας τη μεγάλη αλήθεια της ιεραρχικής δομής του κόσμου και τη διάκριση ανάμεσα στο πολυτιμότερο και στο ευτελέστερο, δεν είναι δυνατόν να βρούμε πού έχει το καθετί τη σωστή και τη νόμιμη θέση του. Πολλά πράγματα είναι αληθινά σ΄ ένα χαμηλότερο επίπεδο ύπαρξης και γίνονται παράλογα σ΄ ένα υψηλότερο επίπεδο, το ίδιο και αντίστροφα. Παράδειγμα η κρίση στην Ελλάδα. Εκεί όπου αναζητούν τη λύση οι κυβερνώντες, στον συνεχή δανεισμό, ακόμα κι αν λυθεί το πρόβλημα, δεν θα είναι παρά μια διαφορετική τυραννία, εξίσου δυσβάστακτη με τη σημερινή.

Κακόγουστα λογοπαίγνια με την "απελευθέρωση"

Έχω γράψει εδώ και καιρό, σχετικά με την ΔΕΗ, ότι η "απελευθέρωση" είναι το τέλος της, αφού η "Ευρωπαϊκή" "απελευθέρωση" σημαίνει και σαλαμοποίηση, και, με σαλαμοποίηση, η ΔΕΗ (ή μάλλον τα κομματάκια της) θα είναι πολύ πιο δύσκολο να χρηματοδοτηθούν, επομένως επενδύσεις τέλος, και τα σαλαμάκια της ΔΕΗ θα καταλήξουν σε μεγαλύτερες "Ευρωπαϊκές" εταιρίες ηλεκτροπαραγωγής, και τέρμα το διάλειμμα, και μέσα τα κεφάλια. Αυτή η "απελευθέρωση" ευνοεί τα ...μονοπώλια. Και η ΔΕΗ ήταν μονοπώλιο, αλλά είχε, έστω και α λα γκρεκ, πολιτικό έλεγχο και, εξ ορισμού, κοινωνικές ευαισθησίες. Το ιδιωτικό μονοπώλιο, σε χώρα ή χώρες χωρίς καθεστώς πραγματικών Ρυθμιστικών Αρχών, είναι πραγματικό μονοπώλιο, και ό,τι θέλει κάνει. Νεοφεουδαρχία.

Η αλήθεια στα τελάρα

Η φωτογραφία στη σελίδα ελήφθη προ ημερών στην ψαραγορά του Πειραιά, την οποία προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Μπορείτε να βρείτε γαύρο με 1 ευρώ το κιλό, σαρδέλα με 1,90 ευρώ και τα «διάφορα» για τη σούπα σας με κάνα τρίευρω το πολύ. Μπορείτε ωστόσο, ατενίζοντας τις ψαροκασέλες, να βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα, να κατανοήσετε απόλυτα τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Η θέα μιας ψαροκασέλας μπορεί να λειτουργήσει ως κανονική επιφοίτηση. Υπάρχουν, λοιπόν, «ντόπιοι γερμανοί»; Είναι φτηνοί; Με 3,98 ευρώ αγοράζεις ολόκληρο κιλό; Ναι αμέ! Τους ανθρωπόμορφους ντόπιους Γερμανούς τους βλέπεις στην τηλεόραση. Φορούν ωρολόγια χειρός πολλών χιλιάδων ευρώ και μιλούν με δέος για τα «ρετιρέ» του Δημοσίου, τα οποία πλέον προσεγγίζουν το χιλιάρικο. Είναι δημοσιογράφοι που το 2009 παρουσίαζαν τον ΓΑΠ σαν πολιτικό κοκτέιλ με 50% Κένεντι, 35% Μαντέλα, 10% Τσόρτσιλ και 5% Γκάντι. Τώρα οι... έγκριτοι προσεύχονται τα λιβανωτά τους να έχουν ξεχαστεί από τους τηλεθεατές. Ντόπιοι Γερμανοί είναι και οι πολιτικοί που ανά δέκα λέξεις τους αφιερώνουν άλλες είκοσι για το πόσο δίκιο έχουν οι δανειστές μας και πόσο άδικο εμείς. Αν τους πιστέψεις, νιώθεις Ντίλιγκερ χωρίς λεφτά!

Από τον Σόιμπλε στον Τζακ Λιου: Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη

«Συνωστίζονται» οι αξιωματούχοι του διεθνούς φασισμού…

O ένας φεύγει και ο άλλος έρχεται. Μόλις έφυγε από τη χώρα μας ο εκπρόσωπος της ευρω-κακουργίας, κατέφθασε ο εκπρόσωπος της πλανητικής κακουργίας.

Πολιτική στήριξη ήρθε και αυτός να δώσει στους διαχειριστές της αποικίας-Ελλάς, καθώς και εντολές για την εντατικοποίηση των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων»: Για την εντατικοποίηση της σφαγής του ελληνικού λαού…

Σε αυτά, δηλαδή, στην επέκταση και εντατικοποίηση της ληστείας και της εξόντωσης του ελληνικού λαού, οι δύο κακουργίες του διεθνούς ιμπεριαλισμού συμφωνούν απόλυτα…

Η Μοναδική Αλήθεια

Από τον Πόρτα – Πόρτα

Το τραπεζικό σύστημα έχει καταπατήσει ολα τα δημοκρατικά θεμέλια.

Είναι και νομοθετική και εκτελεστική εξουσία μαζί, χωρίς δικαστικό έλεγχο.© ΠΠ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ. ΕΙΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ “this is parta” ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΈΝΕΩΝ η ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ digits ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ.