Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Τι λέγει ο π. Επιφάνειος Θεοδωρόπουλος για τις προγαμιαίες σχέσεις και τη δύναμη του Μυστηρίου του Γάμου

Πολλοί είναι οι ευλαβείς χριστιανοί που θέτουν το ερώτημα: Αν κάνουμε έρωτα 5 λεπτά πριν το γάμο είναι αμαρτία, ενώ αν κάνουμε έρωτα 5 λεπτά αργότερα είμαστε εντάξει; Ακριβώς αυτή είνε η φύσις και η δύναμις και η αξία των Μυστηρίων. Να μεταβάλλουν πράγματα, να αλλοιώνουν καταστάσεις, να μεταμορφώνουν γεγονότα, να καθιστούν το αμαρτωλόν άγιον, το απηγορευμένον ευλογημένον, να υψώνουν το γεώδες εις τον ουρανόν. Ναι, «πέντε λεπτά» προ του γάμου είναι αμαρτία η σαρκική συνάφεια του ζεύγους· «πέντε λεπτά αργότερα» δεν είναι αμαρτία.

Από σουίτα σε σουίτα οι υπουργοί

Πρόκληση στην εποχή της κρίσης
των Μανώλη Γαλάνη και Φρίξου Δρακοντίδη
Η ΑΝΝΑ ΣΤΟ «FAIRFAX» ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ πάνε οι υπουργοί της κυβέρνησης, οι οποίοι επιμένουν εν καιρώ οικονομικής κρίσης να διαμένουν σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων και να απολαμβάνουν ανέσεις πέντε αστέρων στα ταξίδια τους στο εξωτερικό. «Ναι στις θυσίες αλλά όχι για εμάς», φαίνεται ότι είναι η λογική πολλών στο κυβερνητικό σχήμα που, είτε ως φιλοξενούμενοι είτε με λεφτά του Δημοσίου, εξακολουθούν να βιώνουν τη χλιδή και την άνεση της υπουργικής ιδιότητας.

Γιατί η ανυπόληπτη Eurostat κάνει τα χατήρια στη κυβέρνηση της Σπιναλόγκα;

Πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μια ευρωπαική υπηρεσία που δέχεται ν αναβάλλει τη δημοσίευση του ελλείματος της Ελλάδας, εξαιτίας των δημοτικών εκλογών στη Ψωροκώσταινα;
Γιατί ξιπάζεται μ αυτό το τρόπο η Eurostat;
Μήπως επειδή το επιτόκιο που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες στη Τρόικα είναι τριτοκοσμικό;
Μήπως κάνουν τα χατήρια στη κυβέρνηση της Σπιναλόγκας;
Αντε να χαθείτε λαμόγια...

Ο θανάσιμος εχθρός της επιχειρηματικότητας είναι η πολιτική διαφθορά.

Ξένα οικονομικά κέντρα έχουν αλώσει το κράτος διαφθείροντας πολιτικούς, με μόνο σκοπό την συρρίκνωση της εθνικής οικονομίας, εδώ και δεκαετίες. Βάζοντας τεράστια εμπόδια στην εγχώρια επιχειρηματικότητα. Κυρίως στους μικρους και μεσαίους συμπατριώτες μας επιχειρηματίες. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες είναι σύμμαχοί των ξένων αυτών κέντρων. Συνεταίροι τους.

Δηλαδή, η πολιτική διαφθορά είναι ο νεκροθάφτης της ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας.

F1: Εγινε της… Κορέας για τις Red Bull

GP Κορέας

Εκεί που όλα έδειχναν τις Red Bull να κυριαρχούν και επί Κορεατικού εδάφους, κάνοντας μάλιστα το 1-2 στην διαδικασία της pole position, αυτές δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε βαθμό με τους Φέτελ και Γουέμπερ να μην τα καταφέρνουν στην βρεγμένη και λασπωμένη Auto Valley . Παράλληλα οι τιφόζοι βρίσκονται πλέον σε μία νιρβάνα τίτλου, βλέποντας τον Φερνάντο Αλόνσο να είναι στην κορυφή της Βαθμολογίας με 231 βαθμούς, αφήνοντας πίσω τον Γουέμπερ με 220 και τον Φέτελ με 218.

Πολύ σοβαρή αποκάλυψη: ο αστακός ψόφησε και τώρα βρομάει...

Η επένδυση από το ΚΑΤΑΡ ήταν ΚΑΤΑΡ-αμένη......
Ξέρετε εσείς, η επένδυση που σύμφωνα με την απείρου επιπολαιότητος δήλωση του κ. Παπανδρέου : "είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα". Όμως πρίν στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές για τις Καταρ-αμένες επενδύσεις, η ψήφος εμπιστοσύνης πρός την Ελλάδα μετατράπηκε σε πρόταση μομφής κατά της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ. Έγραφα την επομένη της υπογραφής του ΚΑΤΑΡ-αμένου μνημονίου συνεργασίας, ότι πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι (ΕΔΩ). Και δεν διαψεύστηκα. Όχι πως έχω κληρονομικό χάρισμα, απλώς έχω κάτι σημαντικώτερο : καλές πληροφορίες. Ήλθε λοιπόν η ώρα να τις μοιραστώ μαζί σας.

Το ιλαρό μέλλον της πολιτικής

Tου Στεφανου Kασιματη / kassimatis@kathimerini.gr

Κοιτάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για την περιφέρεια Αττικής είχα μία έκλαμψη: αυτήν τη σπάνια κατάσταση του πνεύματος, όπου η νόηση εκτινάσσεται απότομα στο μέλλον και, σε μια τρομερή στιγμή, συλλαμβάνει με απίστευτη καθαρότητα τη μορφή των μελλουμένων! Επιτρέψτε μου να σας αφηγηθώ παρακάτω την εμπειρία μου.
Διάβαζα λοιπόν ότι ο εκπρόσωπος του κλαψιάρικου ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δημαράς προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις έναντι του Δημ. Σγουρού, που εκπροσωπεί το βαρετό mainstream ΠΑΣΟΚ. Επομένως, αν πράγματι ο κλαψιάρης τα καταφέρει να είναι πρώτος στις 7 Νοεμβρίου, δεδομένου ότι η Ν.Δ. θα δώσει γραμμή στους οπαδούς της να τον ψηφίσουν δαγκωτό στον δεύτερο γύρο (όπως με αφήνουν να καταλάβω οι φίλοι μου από τη Ρηγίλλης...), είναι πολύ πιθανό ότι ο Γιάννης Δημαράς θα είναι ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Αττικής.