Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Δεν έβλεπαν καμία χαρά στη ζωή τους

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Στην ρωσική κινηματογραφική ταινία "Το Νησί", υπάρχει μια απ' τις ωραιότερες σκηνές του κινηματογράφου: Δυο γυναίκες σε ένα Μοναστήρι στο Νησί, αντιμετωπίζουν η κάθε μία ένα σοβαρό δίλημμα:

Η πρώτη γυναίκα είναι υπάλληλος σε κάποια υπηρεσία και έχει το παιδί της παράλυτο, που οφείλεται σε ψυχικό τραύμα. Η γυναίκα αυτή, ώριμη στην ηλικία, καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην θεραπεία του παιδιού της και στην εργασία της και διαλέξει την εργασία της.

Η άλλη γυναίκα είναι μια νεαρή κοπέλα έγκυος, που καλείται να διαλέξει ανάμεσα στο να κρατήσει το παιδί της με κίνδυνο να μείνει μόνη της σε όλη της τη ζωή, διότι φοβάται ότι κανείς δεν θα την πάρει με το παιδί ή να διακόψει την κύηση και προτιμάει να κρατήσει το παιδί,όπως την ενθαρρύνει να το κάνει ο Γέροντας του Μοναστηριού.

Βορίδη, Ἄδωνι, ἰδού τό τζαμί σας!

Λήψη ἀπό τό ὑπό ἀνέγερση
ἰσλαμικό τέμενος τῶν Ἀθηνῶν.
Ἄς ἀφήσουμε ἐπιτέλους τίς γκρίνιες, τίς μεμψιμοιρίες, τήν καντήφλα. Ὁλόκληρο τέμενος ἑτοιμάζεται εἰς τάς Ἀθήνας. Πανηγυρίζουν οἱ σύμμαχοι Τοῦρκοι.

Ἄς ξεκινήσουμε μέ τό σαρδόνιο, μαῦρο, σχεδόν βρετανικό χιοῦμορ τῆς Ἱστορίας. Στις 4 Αὐγούστου 2016, στά ὀγδοντάχρονα ἀπό τήν ἐπιβολή τοῦ Ἐθνικοῦ Καθεστῶτος τοῦ Ἰωάννη Μεταξά, ὁ Μάκης Βορίδης καί ὁ Ἄδωνις Γεωργιάδης ἀφαίρεσαν καί τό τελευταῖο χαλικάκι πού μπλόκαρε τά γρανάζια τῆς γραφειοκρατίας γιά τήν ἀνέγερση τοῦ ἰσλαμικοῦ τεμένους στήν Ἀθήνα, τήν πόλη πού οἱ «τρελοί» ἐθνικιστές τοῦ 1821 ἀπελευθέρωσαν ἀπό τούς Ἀγαρηνούς δυνάστες χύνοντας ποτάμια ἀπό τό ἱερό αἷμα τους στή γῆ τοῦ Κόδρου καί τοῦ Ἐρεχθέα.