Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Οι προσευχές ενός παιδιού

Ο άγιος Νεκτάριος, όταν ήταν μικρό παιδί, μόλις είχε πατήσει τα δεκατέσσερα. παρακάλεσε τους γονείς του να του επιτρέψουν να πάει στην Κωνσταντινούπολη να εργαστεί και να γραφτεί και στο σχολείο, μια και ήταν τόσο φτωχοί και δεν υπήρχε περίπτωση στην πατρίδα του, την άσημη Σηλυβρία της Θράκης, να μάθει κάτι περισσότερο από τα στοιχειώδη γράμματα.

Πράγματι, ο πατέρας του, βλέποντας τον ζήλο του, δεν του έφερε αντίρρηση. Και νάτος στην παραλία, γεμάτος όνειρα και επιθυμίες, ψάχνει να βρει καράβι να πλεύσει για την Κωνσταντινούπολη. Βλέπει ένα πλοίο να ετοιμάζεται να αποπλεύσει και η καρδιά του σκιρ­τάει από χαρά. Πλησιάζει τον καπετάνιο και τον παρακαλεί να τον πάρει μαζί του. Ο καπετάνιος κατάλαβε ότι είναι φτωχόπαιδο και του απαντά περιπαικτικά: «Κάνε μια βόλτα και μετά έλα να φύγουμε».

Πάμε μια βόλτα στα συστήματα διακυβέρνησης;

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Ακόμα κι η δυστυχία κρύβει κάποια απολαβή. Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο. Οι κυβερνώντες φοβούνται τη σκέψη όχι την εξέγερση."

1. Δεν είναι στην τύχη που σας προτείνω να πάμε μια βόλτα στα συστήματα διακυβέρνησης. Θέλω να κάνουμε αυτή τη βόλτα γιατί από την αρχή με απασχολεί το ερώτημα, αν υπάρχει ανιδιοτελής διακυβέρνηση ή όχι.

2. Είναι η ανιδιοτέλεια συμβατή με την εξουσία;

3. Το Ευαγγέλιο γράφει πως μέσα στην ψυχή του δαιμονισμένου υπήρχαν δυο χιλιάδες δαίμονες που τον βασάνιζαν. Όταν τον ρώτησε ο Ιησούς ποιο είναι το όνομά του απάντησε: είμαστε πολλοί και το όνομά μας είναι "λεγεών".

4. Είναι ο άνθρωπος ένας ή είναι πολλοί; Μήπως κάθε άνθρωπος είναι σαν μια πόλη με εκατομμύρια κατοίκους;

O «επαναστάτης» Χρυσοχοΐδης... αυτοσυγκεντρώνεται!

Η μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται αμείωτη μεταξύ των δελφίνων, οι οποίοι καθημερινά εντείνουν τις προσπάθειες αυτό-ανάδειξής τους αλλά και ταυτόχρονα τις προσπάθειες υπονόμευσης των υπολοίπων.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λοιπόν, κάνει άλλη μια επιθετική κίνηση στη βιασύνη του να βγει "μπροστά", μπαίνοντας ταυτόχρονα στο "μάτι" των υπολοίπων υπολοίπων δελφίνων... Πραγματοποιεί "ανοιχτή" συγκέντρωση αύριο Σάββατο (17/12/2011) στις 17:30 στο ξενοδοχείο "Κάραβελ».

Την ίδια στιγμή, ο άνθρωπος που γνωρίζει όλα όσα λέγονται, όλα όσα γράφονται και όλα όσα «ακούγονται», ο Καρχιμάκης, θα στείλει τους δικούς του ανθρώπους του για να δει ποιοί θα πάνε... και να πάρει τα κατάλληλα μέτρα στέλνοντας τις «κατάλληλες» προειδοποιήσεις στους υπό αποσκίρτηση από το ΠΑΣΟΚ.

Γιατί ήθελε συγκυβέρνηση ο κ. Καρατζαφέρης;

Ομολογουμένως είχα κάποιες απορίες γιατί ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ επέμενε τόσο πολύ για την ανάγκη συγκυβέρνησης.

Όχι πλέον!

Ο Μάκης ανέλαβε υπουργός Υποδομών και τους εθνικούς μας εργολάβους

Ο Αδωνις υφυπουργός Ναυτιλίας και τους Εφοπλιστές

Χθές ανακοινώθηκε ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας του ΛΑΟΣ αναλαμβάνει τις …προμήθειες!

Για τον Αστέριο δεν έχω μάθει ακόμα, αλλά δεν θα εκπλαγώ, αν αναλάβει τις …επιδοτήσεις..

Η Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΣΕB, ο Υπεύθυνος Εκστρατειών της WWF, και τα ψιλά γράμματα της McKinsey

Έκανε μια μελέτη η McKinsey με τίτλο «Ανάπτυξη Καμπύλης Κόστους Τεχνικών Δυνατοτήτων για Μείωση Αερίων του Θερμοκηπίου στην Ελλάδα» για λογαριασμό του «Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», που παραθέτω παρακάτω, μαζί με το σχετικό Δελτίου Τύπου.

Πίσω από την Γλώσσα Θερμοκηπίου και τις αειφόρες γενικότητες (άσε που είδα και τον Λάλα και των Υπεύθυνο Εκστρατειών(!) της WWF -- καλά ο Λάλας, την WWF τι την θέλετε στον ΣΕΒ; Για thought control;) είδα ότι η McKinsey καταλήγει, μα πάρα πολύ ευγενικά και διπλωματικά, σε αυτά που σας λέω τόσο καιρό:

Αν βάλετε ΑΠΕ α λα Μπιρμπίλη, το ρεύμα θα αυξηθεί μεταξύ 200 και 300% (10% τον χρόνο για 9 χρόνια μας κάνει 234% νομίζω) και μερικά δις ευρώ πεταμένα (9 δις λέει η McKinsey) μέχρι το 2020.

Κόμματα, αποκόμματα και αναχώματα.

Ο Κλεισθένης γράφει.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, όσο κι αν είναι στημένες, θα γελάσει και το «παρδαλό κατσίκι» όποτε κι αν γίνουν εκλογές.
Με τη ματιά του απλού πολίτη διαπιστώνει οποιοσδήποτε ότι στην σημερινή πολιτική σκηνή συμβαίνουν πολλά αστεία και τραγικά ταυτόχρονα.

Οι εκλογές όνειρο θερινής νυκτός.

Η Ελληνική «τρόικα» (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ); τρία πουλάκια κάθονταν, πλήρης ασυνεννοησία και αλληλοκαρφώματα ενδοκομματικά αλλά και διακομματικά.

Ο Παπαδήμος; μας τελείωσε, πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι του αντισυνταγματικού του διορισμού.

«Βασανισμένη ψυχούλα» ο σφαγέας της Λιέγης...

Ένας απλός "συλλέκτης όπλων" ήταν. Για όλα φταίει το άδικο σύστημα και η άτιμη η κοινωνία...

Αποθέωση της πολιτικής ορθότητας για γερά νεύρα, από την εφημερίδα New York Times, η οποία μεταξύ άλλων γράφει για τον... κ. Amrani(!):

Οι Βέλγοι προσπαθούν να βγάλουν νόημα από την θανατηφόρα επίθεση ενός άνδρα που είχε ιστορικό με τα όπλα και τα ναρκωτικά ο οποίος εξαπέλυσε την επίθεσή του, κοντά σε μια Χριστουγεννιάτικη αγορά σε μια ιστορική πλατεία, φέρνοντας τυχαίο θάνατο σε ένα γνώριμο ευρωπαϊκό εορταστικό σκηνικό.
(...)
«Δεν αισθανόταν καθόλου Μαροκινός», λέει ένας από τους δικηγόρους του, προσθέτοντας ότι «δεν μιλούσε ούτε μια λέξη αραβικά και δεν ήταν μουσουλμάνος», και ότι "αισθανόταν Βέλγος".