Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Η Ελλάδα έχει ανάγκη ηγετών που θα τη βγάλουν από τα σημερινά αδιέξοδα

από Μανόλη Γ. Δρεττάκη

«O μεν θερισμός πολύς,
οι δε εργάται ολίγοι
δεήθητε ουν του κυρίου
του θερισμού
όπως εκβάλη εργάτας
εις τον θερισμόν αυτού»
(Λουκ. I΄, 2)

H διεθνής οικονομική κρίση, που ξεκίνησε το 2008 και επιδεινώθηκε το 2009, δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί και, απ’ ό,τι φαίνεται, η επάνοδος σε προηγούμενους ρυθμούς ανάπτυξης των χωρών που έχουν πληγεί από αυτήν θα αργήσει.

Θεόδωρος Πάγκαλος: η ψυχή του ΠΑΣΟΚ

Πρέπει κάποιος να είναι τουρίστας στην Ελλάδα για να αναρωτιέται πώς επιτρέπεται να διατηρεί την αντιπροεδρία της κυβέρνησης ο κ. Πάγκαλος ενώ έχει προσβάλλει τόσο βάναυσα την τιμή, την αξιοπρέπεια και την ιστορική μνήμη ενός ολόκληρου λαού.
Οι “δημόσιοι υπάλληλοι” εκ των οποίων “δύο στους τρεις είναι άχρηστοι” ή “κοπρίτες”, οι “διεφθαρμένοι πολίτες που παρασύρουν πολιτικούς”, οι “αγράμματοι χωριάτες που έκαναν την Επανάσταση του 1821” και οι “αντιπαραγωγικοί” που στελεχώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας δεν αποτελούν λεκτικά ολισθήματα ενός “απρόβλεπτου” πολιτικού. Είναι καλογραμμένα κεφάλαια του σεναρίου που υλοποιεί με χειρουργική ακρίβεια η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Χελώνα με ρόδες...

... όπως λέμε γάτα με πέταλα.
Ένας κτηνίατρος του νοσοκομείου άγριας ζωής στο Ραμάτ Γκαν Σάφαρι, κοντά στο Τελ Αβίβ, τοποθέτησε ειδικό μηχανισμό με ροδάκια στη χελώνα που ονομάζεται Τζβίκα, έπειτα από ατύχημα που είχε, όταν την πάτησε μηχανή κουρέματος του γκαζόν. Το συμπαθέστατο ζωάκι, με τη βοήθεια του μηχανισμού, μπορεί πλέον να περπατά, χωρίς να έχει ανάγκη τα πίσω, τραυματισμένα πόδια του, αλλά και χωρίς να ακουμπά το καβούκι του στο έδαφος.

Καταιγιστικές οι πολιτικές εξελίξεις: Η Μάνια Τεγοπούλου υπενθυμίζει την "εμπλοκή" του Γιώργου Παπανδρέου στο Σκάνδαλο Κοσκωτά!

Στην εμπλοκή του Γιώργου Παπανδρέου, στο Σκάνδαλο Κοσκωτά, αναφέρεται με σημειώμά της η Μάνια Τεγοπούλου στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ".

Το σημείωμα "εντόπισαν" οι "Τυπολογίες" και έχει ιδιαίτερη σημασία μια και δημοσιεύεται τη μέρα που ο Παπανδρέου βρίσκεται στο Ezurum και διαπραγματεύεται, με τη σύμφωνη γνώμη των Αμερινακών, την συνεκμετάλλεσυη του Αιγαίου. Άχυράνθρωπος των Αμερικανών ήταν και ο Κοσκωτάς, τα λάθη του οποίου μελέτησαν και φρόντισαν ν αποφύγουν οι διάδοχοί του.
Το σημερινό δημοσίευμα της Μάνιας ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για τον πρωθυπουργό και προμηνύει συγκλονιστικές πολιτικές εξελίξεις για το 2011.

Ο πατέρας του ασώτου

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Στην ευαγγελική παραβολή του ασώτου υιού ο πατέρας εγκαταλείπεται απ΄ το γιο του, ο οποίος φέρεται στον πατέρα του σαν να έχει πεθάνει. Τον κληρονομεί ζωντανό. Τα μόνα λόγια που του απευθύνει είναι το αίτημά του για το μερίδιο της περιουσίας του. Σαν να μιλάει σε έναν ξένο, σε κάποιον που δεν υπήρξε ποτέ ο πατέρας του.

Ο άσωτος γιος στην πραγματικότητα σκοτώνει ψυχολογικά τον πατέρα του για να του πάρει το μερίδιό του στην περιουσία. Αγνοεί τον πατέρα του. Σαν να μην τον συνέδεε μαζί του κανένας συγγενικός δεσμός αγάπης και στοργής. Είναι ένας άνθρωπος χωρίς στοργή για τον πατέρα του. Δεν τον ενδιαφέρει τί νιώθει, αν θέλει να φύγει ο γιος του, αν τον χρειάζεται κοντά του. Τον περιφρονεί εντελώς. Ούτε του μιλάει για τη φυγή του, για το τι σχεδιάζει να κάνει. Δεν του ζητεί τη γνώμη του. Το μόνο που θέλει είναι η περιουσία. Ο πατέρας του δεν υπάρχει γι΄ αυτόν. Μόνο η περιουσία.

Η βυζαντινή μουσική ως θεραπαινίδα της ορθόδοξης θεολογίας, της θρησκευτικής ποίησης και ποιμαντικό μέσο ψυχαγωγίας και ψυχοθεραπείας

Της Δέσποινας Κωνσταντίνου

Ο όρος «βυζαντινή μουσική» (1) χρησιμοποιήθηκε από ξένους μουσικολόγους, εδώ και περισσότερο από ένα αιώνα, για να δηλώσει τη μουσική της ορθόδοξης λατρείας. Στην ευρεία του όμως έννοια, δηλώνει τη συνολική μουσική παραγωγή της χιλιόχρονης βυζαντινής αυτοκρατορίας, κοσμική και βεβαίως, θρησκευτική (2).
 Η βυζαντινή μουσική επιβιώνει σήμερα στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία, στους αραβόφωνους χριστιανικούς πληθυσμούς της Συρίας και της Παλαιστίνης, στην εκκλησιαστική μουσική των Σλάβων (με εμφανείς όμως δυτικές επιδράσεις), στις ελληνικές παροικίες του εξωτερικού κ.αλ..

Πού βρίσκεται σήμερα το κεφάλι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου;

Μετάφραση: Ραφαήλ Παπανικολάου
Η κεφαλή του αγίου Ιωάννη του Προδρόμου κλάπηκε από την Κωνσταντινούπολη κατά την άλωσή της από τους Σταυροφόρους το 1204, και από το 1206 βρίσκεται στην πόλη Amiens (Αμιένη) της βόρειας Γαλλίας, στον περίφημο καθεδρικό της ναό, ο οποίος χτίστηκε ακριβώς για να στεγάσει το άγιο αυτό λείψανο και μάλιστα συγκαταλέγεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Τα παρακάτω αποτελούν μετάφραση ενός δημοσιεύματος του ιστολογίου Full of Grace and Truth, όπου παρατίθενται δύο αποσπάσματα από ένα αφιέρωμα του υπέροχου περιοδικού “Road to Emmaus” (Δρόμος προς Εμμαούς). Σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά μέχρι το τέλος του δημοσιεύματος. Γίνεται λόγος και για τις αποδείξεις της γνησιότητας της τιμίας κάρας.

Δείχνει το «τυρί» κρύβει τη «φάκα»

Γράφει ο Κλεισθένης.

Μετά την παταγώδη αποτυχία των εξεταστικών επιτροπών, που λειτούργησαν σε λογικές, «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει», «αν τιμωρήσουμε κάποιον αυτός θα μιλήσει και θα συμπαρασύρει το πολιτικό σύστημα στην καταστροφή» και «ή θα σωθούμε όλοι μαζί ή θα χαθούμε απ’ τον πολιτικό χάρτη όλοι μαζί», ο Ραγκούσης μας ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει ο τρόπος χρηματοδότησης των κομμάτων και ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» των πολιτικών με αναδρομική ισχύ. Φυσικά στους ελέγχοντες εκτός των δικαστικών θα μετέχουν και βουλευτές. Η πλειοψηφία θα είναι από δικαστικούς. Τα ερωτήματα πολλά.

Οι έλληνες πεινάνε και το κράτος συνεχίζει να πληρώνει μεγάλα ποσά για τα συστήματα παρακολούθησης TETRA και C4I!


Από το πρόγραμμα Διαύγεια μας έκανε μεγάλη εντύπωση διαβάζοντας τη κατάσταση των δαπανών του υπουργείου προστασίας του πολίτη, τα μεγάλα ποσά που δόθηκαν μέσα σε ένα μήνα στην εταιρεία SAIC ΕΛΛΑΣ. Δόθηκαν λοιπόν στις 14 Νοεμβρίου του 2010, 6.852.776 ευρώ για το σύστημα TETRA και άλλες 882. 630 ευρώ για τη συντήρηση του C4I. Ένα μήνα μετά στις 15 Δεκεμβρίου εγκρίνεται πληρωμή δαπάνης για την παροχή υπηρεσιών δικτύου TETRA και υπηρεσιών συντήρησης-υποστήριξης των Συστημάτων C4I άλλα 3.919.925 ευρώ. Άρα σε ένα μήνα η συγκεκριμένη εταιρεία μάζεψε συνολικά από τον κρατικό ελληνικό κορβανά 11.655.000 ευρώ!! Νο bad.... εξάλλου όπως είναι γνωστό πλέον στους Έλληνες "τα λεφτά υπάρχουν..."!

Το ματωμένο δάκρυ του πρωθυπουργού.

Όταν ο πρωθυπουργός μας έλεγε πως "τον πιάνουν απλοί άνθρωποι στο δρόμο και του λένε για την πατρίδα και το μισθό μου να δώσω" δεν γνώριζε ακόμα πως ένας μισθός θα ήταν...λίγος!!
Δεν γνώριζε, επίσης, πως η κροκοδείλια δήλωσή του θα δημιουργούσε...σχολή υποκριτικής!! Πως, ένας - ένας υπουργοί, βουλευτές, γραμματείς, σύζυγοι θα έσπευδαν να εγγραφούν (δωρεάν), θέλοντας να υπηρετήσουν την "τέχνη του πατριωτισμού".
Το μοναδικό, κόκκινο δάκρυ που κύλησε από το αριστερό πρωθυπουργικό μάτι, προκάλεσε σεισμό τύπου Χιλής και τσουνάμι Ειρηνικού αρχιπελάγους στα μυαλά και τις καρδιές των ελλήνων και ελληνιστών συνεργατών του: βιομήχανοι, εφοπλιστές, καναλάρχες, μισθωμένοι παπαγάλοι, αιώνιοι εργατοπατέρες, εξέφρασαν την ταξική τους αλληλεγγύη στα υποψήφια και ανυποψίαστα δυστυχή θύματα. Οργανισμοί της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας φιλανθρωπικής οικονομικής κοινότητας, εξέφρασαν την διεθνιστική τους αλληλεγγύη, δια των κυρίων Ολι Ρεν και Στρος Καν.