Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Επιχείρηση «εξόρυξης δεδομένων διαδικτύου» από το αμερικανικό πεντάγωνο

(Antinews). Ο αμερικανικός στρατός, θέλει να ανακτήσει, προσωπικά δεδομένα, τα οποία έχουν σβηστεί από sites που δραστηριοποιούνται στον χώρο των social media και από διάφορες άλλες βάσεις δεδομένων.
Για να τηρούνται οι σχετικοί νόμοι, τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook ή το Twitter, οι τηλεφωνικές εταιρείες και οι τράπεζες, σβήνουν τις προσωπικές πληροφορίες από τις βάσεις δεδομένων που διατηρούν, πριν τις μοιραστούν με τρίτους, όπως την αστυνομία ή τους  διαφημιστές.

Tο νέο συνοδικό μέγαρο εξηγεί την σιωπή των Πoιμένων;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!
Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ!!!
ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
Η σιωπή των περισσοτέρων ποιμένων (πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων) και του αρχιεπισκόπου για τα φλέγοντα θέματα της προωθήσεως από την κυβέρνηση της "Κάρτας του Πολίτη" αλλά και όλων των μέτρων που θα οδηγήσουν τον λαό εξαθλιωμένο στα ηλεκτρονικά δεσμά της παγκόσμιας κυβέρνησης, έχει περάσει τα όρια της ανοχής και αγγίζει ήδη τα όρια της συνενοχής!!!

Οι άξιοι, οι εξαιρετικοί, οι εξαιρέσεις και το ΠΑΣΟΚ

Σε προγενέστερες αναρτήσεις μας σχολιάστηκε (χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός «αρμοδίου») η παμπούκειος διάσταση μεταξύ νομιμότητας και (ιδιαίτατα σοσιαλιστικής) ηθικής. Ειδικοί συνεργάτες του πρωθυπουργικού Υπουργού, έχοντες τη δικηγορική ιδιότητα, θα όφειλαν άμα τη προσλήψει των να αναστείλουν την άσκηση του επαγγέλματός των. Εκινήθησαν, όμως, εν ριπή οφθαλμού, οι (νόμιμες! νομιμότατες!) διαδικασίες

Αποικιοκρατία

Σήμερα το μεσημέρι επιστρέφοντας από Πάτρα στην Αθήνα συνάντησα μεγάλη ουρά στα διόδια Κορίνθου. Ο λόγος ήταν πως οι φορτηγατζήδες είχαν κλείσει το μεγαλύτερο μέρος αφήνοντας ουσιαστικά ανοικτά τέσσερα σημεία. Δύο με πληρωμή και δύο με e pass. Την κατάσταση παρακολουθούσαν αμέτοχοι περίπου είκοσι αστυνομικοί μεταξύ των οποίων και"κίτρινα" γαλόνια.
Άρχισα να κορνάρω προτρέποντας και τους άλλους γύρω μου για να ανοίξουν τα διόδια να περάσουμε ελεύθερα για να ξεμπλοκάρει η ουρά. Κανένας δεν ακολούθησε.
Εν τω μεταξύ στις λωρίδες με e pass ήταν παρατεταγμένα περίπου 15 υπάλληλοι των διοδίων για να τις κρατούν ανοικτές για τους"καλούς" πελάτες. Οι καλές εταιρείες πάντα προέχουν τους "καλούς" πελάτες.

Τι αξίζει στη ζωή μας;

Συχνά αναρωτιόμαστε πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή. Αν αποτιμάται οικονομικά (με βάση την καταναλωτική δύναμη και αγοραστική αξία που ο καθένας διαθέτει), αν αποτιμάται με βάση την ποσότητα (συμφέρει ο ένας να θυσιασθεί υπέρ των πολλών, «παράπλευρες απώλειες» κατά τους πολέμους), αν αποτιμάται με βάση την ηδονή («μια ζωή την έχουμε»), αν αποτιμάται με βάση το χρόνο (άγχος του παρόντος κόσμου, γιατί η πέτρα του μνήματος είναι το τέλος, επομένως πρέπει να προλάβουμε να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε για να νιώθουμε ότι άξιζε που ζήσαμε).
Απέναντι σ’ αυτό το ερώτημα, ο Χριστός έρχεται να δώσει μια διαφορετική απάντηση, στο Ευαγγέλιο που διαβάζουμε την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού (κατά Μάρκον, 8, 37), η οποία μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση.

Βυζαντινές «διεθνείς» λέξεις

Ως γνωστόν, η πλουσιότατη ελληνική μας γλώσσα χρησίμευσε και χρησιμεύει ακόμη ως αστείρευτο θησαυροφυλάκιο λέξεων για όλες τις δυτικές – και όχι μόνο- γλώσσες. Μεγάλος αριθμός επιστημονικών, φιλολογικών, τεχνολογικών και

Να ξεκινήσουμε από αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα

1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
2. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΕ 150-200
3. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 16 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΧΙ ΑΠΟ 8.
4. ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΕΧΕΙ 10 ΕΤΩΝ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
5. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΞΤΡΑ

Τα σκυλιά


Βρήκα μέσα στα αρχεία μου μια «ακρωτηριασμένη» σελίδα παλιάς εφημερίδας. Μετά από προσεκτική μελέτη εντόπισα τη χρονολογία: Φεβρουάριος 1976!
Δεν κατόρθωσα να εξακριβώσω το τίτλο της εφημερίδας. Πιθανολογώ ότι είναι η «Αυγή».
Ανακάλυψα, ωστόσο, ένα εξαιρετικό χρονογράφημα: «Τα σκυλιά»!
Δυστυχώς και εδώ είναι κομμένο το τέλος του χρονογραφήματος, καθώς και ο συγγραφέας του.
Παραθέτω το διασωθέν μέρος γιατί είναι εξαίρετο και δραματικά επίκαιρο.

Την πραγματική δράση της MI6 δημοσιεύει Βρετανός συγγραφέας

Για πρώτη φορά στα χρονικά η MI6 έδωσε πρόσβαση στα αρχεία της από το 1909 έως το
Ένα κόσμο με ριψοκίνδυνους πράκτορες ικανούς να πηδήξουν από πλοία, να διεισδύσουν σε ευρωπαϊκές χώρες υπό ναζιστική κατοχή, βρίσκοντας όμως ταυτόχρονα το χρόνο να απολαύσουν ένα μπουκάλι σαμπάνια μαζί με όμορφες γυναίκες, περιγράφει το πρώτο βιβλίο που κυκλοφορεί στα χρονικά με την επίσημη ιστορία της βρετανικής MI6.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη