Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Αποφυγή της αυταρέσκειας και του αυτοθαυμασμού

Σας έβρισαν και σας πρόσβαλαν. Καλό σημάδι! Μην τα χάνετε! Ιαματική λάσπη είναι! Χωρίς αυτήν, ίσως θα πετούσατε στα σύννεφα με τα φτερά της υπερηφάνειας. Ο Κύριος, λοιπόν, που σας αγαπά, παραχώρησε να πέσει πάνω σας αυτή η λάσπη, για να ταπεινωθείτε.

Μην πολυασχολείστε με τον εαυτό σας. Πολύ περισσότερο, μην έχετε μεγάλη ιδέα γι’ αυτόν, μην τον εκτιμάτε και μην τον θαυμάζετε. Όλα τούτα δείχνουν έπαρση, υπερηφάνεια. Οι άγιοι πατέρες μας συμβουλεύουν: «Όπου κι αν πάς, μην υπολογίζεις τον εαυτό σου». Ας λέμε πάντα με ταπείνωση: Δεν έχω τίποτα καλό επάνω μου. Κύριε, βοήθησε με να βάλω αρχή μετανοίας και προκοπής!. Μη λογαριάζετε τα χαρίσματά σας, γιατί είναι δώρα του Θεού. Και μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους, που είναι ή νομίζετε πως είναι χειρότεροι από σας. Να προχωράτε σταθερά στο δρόμο της σωτηρίας,

Να γιατί έφυγε ο Παμπούκης…

Από πέρυσι τον Οκτώβριο είχαμε εντοπίσει το θέμα και γράφαμε αναλυτικά πως και γιατί ο Παμπούκης ήρθε σε ρήξη με τον αδελφόθεο και την λοιπή κουστωδία των κρατικοδίαιτων δήθεν “managers”..Παμπούκης: “Με τα πράσινα λαμόγια, μόνο λαμόγια κάνουν δουλειές”.

Είχαμε αποκαλύψει τότε ότι ο Ν. Παπανδρέου βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω αποκαλύψεων της “μυστικής του δράσης”.Η πρώτη όπως είχαμε αποκαλύψει ήταν αυτή:1,32 Δις Ευρώ “δωράκι” από την τσέπη του λαού και αθώωση των μιζαδόρων. Αυτές ήταν οι “κωλοτούμπες” του Αδελφόθεου.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου γιατί θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα την σημερινή παραίτηση και την προιστορία.Γράφαμε πέρυσι τον Οκτώβριο: Ο λόγος λοιπόν για τη σημερινή αγιογραφία είναι το ΚΑΤΑΡ και ο πόλεμος που ξέσπασε αιφνιδίως μεταξύ Παμπούκη – Νίκου Παπανδρέου και βγήκε στην επιφάνεια μέσω δημοσιευμάτων σε γνωστές “αμερόληπτες” εφημερίδες. Σήμερα, η σύγκρουση πλέον είναι απροκάλυπτη αφού μαζί με την αγιογραφία του Βήματος, το ανανεωμένο VETO σε πρωτοσέλιδο κάνει μία κατά μέτωπον επίθεση στο πρόσωπο του Νίκου Παπανδρέου. Επίθεση με πολλούς αποδέκτες και βαθύτερα νοήματα.

Το Βατικανό ετοιμάζει διάσκεψη σχετικά με την ύπαρξη των εξωγήινων

Το Βατικανό μας προετοιμάζει τώρα για το ‘μεγάλο μήνυμα’ που η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η NASA σχεδιάζουν να ανακοινώσουν σύντομα... Σε αναμονή για τη δημοσιοποίηση σύντομα, όλο και πιο συγκλονιστικών νέων που θα κυκλοφορήσουν σιγά - σιγά.

Ο πατέρας Jonathan Morris, καθολικός ιερέας από τη Νέα Υόρκη και ανταποκριτής για το Fox News Channel, ήταν ο πρώτος που ανέφερε για αυτό το επίσημο συνέδριο το οποίο έχει οριστεί να διοργανωθεί σύντομα (η ακριβής ημερομηνία δεν είναι ακόμη γνωστή) και τα αποτελέσματά του θα δοθούν στο κοινό.

Δείτε το βίντεο:

Τι πραγματικά σημαίνει φτώχεια

Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε μία οικογένεια που ζούσε στο βουνό.

Πέρασαν τρεις μέρες και δυο νύχτες στην αγροικία.

Καθώς επέστρεφαν στο σπίτι, μέσα στο αυτοκίνητο, ο πατέρας ρώτησε το γιο του:
“Πως σου φάνηκε η εμπειρία;”
“Ωραία” απάντησε ο γιος με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό.
“Και τι έμαθες;” συνέχισε με επιμονή ο πατέρας.

Ο γιος απάντησε:

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο εντοπισμού του μποζονίου του Χιγκς

Διεθνής επιστημονική ομάδα, που προσπαθεί να επιλύσει το μεγαλύτερο αίνιγμα της Φυσικής, ανακοίνωσε ότι εξαφανίζονται οι ενδείξεις για την ύπαρξη του μυστηριώδους μποζονίου του Χιγκς. Το θεωρητικό σωματίδιο αυτό χαρακτηρίζεται «υπεύθυνο» για τη μάζα των αντικειμένων.

Τον περασμένο μήνα, ομάδα φυσικών είχε ανακοινώσει σε ευρωπαϊκό συνέδριο, ότι μεγάλο πείραμα είχε προσφέρει ενδείξεις ύπαρξης του Χιγκς-Μπόζον, όπως ονομάζεται το σωματίδιο. Το Χιγκς-Μπόζον ονομάζεται και «σωματίδιο του Θεού», λόγω του μυστηρίου που το καλύπτει, αλλά… και γιατί -εφόσον υπάρχει- αποτελεί μία από τις σημαντικότερες φυσικές δυνάμεις. «Αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να εντοπίσουμε στοιχεία για την ύπαρξη του Χιγκς», είπε ο φυσικός Χάουαρντ Γκόρντον, επικεφαλής του προγράμματος ATLAS. Το πρόγραμμα διαθέτει το μεγαλύτερο εργαστήριο επιτάχυνσης σωματιδίων στο Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) του ευρωπαϊκού κέντρου ερευνών CERN.

Το παιχνίδι των μυστικών υπηρεσιών στη Λιβύη

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (International Criminal Court ICC) θα πρέπει να μας εξηγήσει πως και γιατί επιβεβαίωσε τη πληροφορία των ανταρτών, ότι δήθεν συνελήφθη ο γιος του Καντάφι Seif al-Islam, όταν ο ίδιος το διέψευσε αυτοπροσώπως ενώπιον ξένων ανταποκριτών.

Λίγο πριν, το Δικαστήριο, μέσω των εκπροσώπων του Fadi El Abdallah και Luis Moreno-Ocampo, είχε επιβεβαιώσει τη σύλληψη του νεαρού Λίβυου τυράννου. Μάλιστα, όπως είπαν οι εκπρόσωποι, το Δικαστήριο εξετάζει τους τρόπους μεταφοράς του Seif al-Islam στη Χάγη, σύμφωνα νε τα προβλεπόμενα από την Απόφαση 1970 του Σ.Α. του ΟΗΕ.

Μετά τη ζωντανή εμφάνιση του Seif al-Islam, ο El Abdallah επανήλθε, υπαναχωρώντας από την αρχική του δήλωση, λέγοντας πως δεν είχε λάβει επίσημη διαβεβαίωση όσον αφορά στη σύλληψη του ηγέτη.

Ζωή στα μέτρα των μηχανών

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η ζωή δεν είναι πια στα μέτρα του ανθρώπου, αλλά στα μέτρα των μηχανών. Ποια είναι η διαφορά δεν μπορούμε ακόμα να τη συλλάβουμε, γιατί η ζωή στα μέτρα των μηχανών τώρα οργανώνεται στην Ελλάδα. Δεν έχει ακόμα οργανωθεί τέλεια. Oύτε την κάρτα του ανελεύθερου πολίτη δεν μας έδωσαν ακόμα με το ζόρι.
Πώς θα είναι η ζωή στα μέτρα των μηχανών, όταν οργανωθεί τέλεια; Θα λάβεις μια ιδέα, ευγενικέ αναγνώστη, αν σκεφθείς ότι σε μια οργανωμένη τέλεια ζωή στα μέτρα των μηχανών, η μηχανή δεν χάνει ποτέ. Εκείνος που χάνει πάντα είναι ο άνθρωπος, κι ας έγιναν οι μηχανές για την εξυπηρέτηση του ανθρώπου.
Ο άνθρωπος χάνει πάντα, ό,τι κι αν συμβεί, γιατί η "σχέση" ανθρώπου και της μηχανής είναι "σύμβαση προσχωρήσεως". Ο άνθρωπος προσχωρεί, που σημαίνει ότι αποδέχεται εκ των προτέρων τους όρους της μηχανής. Βάλε με το νου σου αν είναι ποτέ δυνατόν να γνωρίζεις κάθε στιγμή όλες τις δεσμεύσεις που οι μηχανές αποθηκεύουν ολοένα γι΄αυτούς που προσχωρούν στις συμβάσεις τους.

Έρχονται Γερμανοί για επενδύσεις στην Ελλάδα


Αφού χορτάσαμε "επενδύσεις" Ζήμενς και HDW (αυτή που πληρώθηκε για να "επενδύσει" στον Σκαραμαγκά), και αφού η Λουφτχάνσα πήρε αυτά που ήθελε από την Ο.Α. (να' ναι καλά και οι συνδικάλες), και αφού ο ΟΤΕ έγινε DT από την πίσω πόρτα, τώρα έρχονται κι άλλοι Γερμανοί "για περαιτέρω διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στους τομείς της ενέργειας, των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού, της διαχείρισης απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων".