Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Εγγυήσεις 880 εκατ. υπέρ Φινλανδίας από τέσσερεις τράπεζες

«Η Εθνική, η Alpha, η Εurobank και η Πειραιώς θα προσφέρουν εγγυήσεις 880 εκατ. ευρώ υπό τη μορφή ρευστού και περιουσιακών στοιχείων υψηλής διαβάθμισης προκειμένου να ικανοποιήσουν τους όρους της Φινλανδίας για τη συμμετοχή της στο νέο δανειακό πρόγραμμα»

Οι καταθέσεις είναι στα τραπεζικά βιβλία στην αριστερή μεριά, στις "υποχρεώσεις". Περιουσιακά στοιχεία είναι τα δάνεια που έχει δώσει, τα μετρητά, τα ιδιόκτητα ακίνητα, οι εμπράγματες ασφάλειες σε επισφαλή δάνεια (προτρέχω κομματάκι, αλλά κάτι ακίνητα, κάτι αγροτεμάχια...), απαιτήσεις από κάρτες και στεγαστικά, ...λέμε τώρα. Δάνεια για ΑΠΕ εξασφαλισμένα με συμβάσεις με τον ΔΕΣΜΗΕ (και λογαριασμούς ΔΕΗ), εταιρικά δάνεια, κρατικά ομόλογα... Να μου εξηγήσει κάποιος γιατί το ΧΑ είναι πάνω από τις 500 μονάδες... (Μία εξήγηση είναι ότι δεν πρόκειται να γίνει ...τίποτα).

Νίκησε η δημοκρατία, οι τραπεζίτες, οι κοπτήρες και οι κυνόδοντες

Ο μνημονιακός Καρατζαφέρης διαγράφει βουλευτές επειδή ΨΗΦΙΣΑΝ το Μνημόνιο.

Ο αντι-μνημονιακός Σαμαράς διαγράφει βουλευτές επειδή ΔΕΝ ψήφισαν το Μνημόνιο.

Ε, πολύ μπέρδεμα δουλειά αυτή η δημοκρατία ρε φίλε.

Νομίζω ομως πως ο ελληνικός λαός τους έχει διαγραμμένους σχεδόν και τους 300… Μη σου πω και χεσμένους.

Ενας βουλευτής πειραχτήρι πέταξε κι ένα χοντρό βιβλίο σ’ έναν άλλο βουλευτή. Ε, μεγαλείο! Τέτοιες πλάκες τις κάναμε κι εμείς στο Γυμνάσιο. Πριν μπει ο καθηγητής.

Η εκτροπή

Του Δημήτρη Μυ

Οι μεταρρυθμιστές - εκσυγχρονιστές άλλων εποχών φρόντιζαν, εκτός των άλλων, και για την σωτηρία της ψυχής των ιθαγενών: τους βάπτιζαν χριστιανούς για να τους εξασφαλίσουν το εισιτήριο στον Παράδεισο. Μετά τους λήστευαν και τους σκότωναν έχοντας ήσυχη τη συνείδησή τους. Οι σύγχρονοι προφέσορες των διαρθρωτικών αλλαγών δεν διαφέρουν και τόσο από τους Ισπανούς Κονκισταδόρες, οι οποίοι επωμίστηκαν το βάρος και την ευθύνη να διδάξουν δίκαιο και εμπορικά ήθη στους Ινδιάνους.

Και οι σημερινοί εκσυγχρονιστές έχουν τον θεό τους (την αγορά). Ως φανατικοί θρησκευόμενοι προχωρούν σε βίαιους μαζικούς προσηλυτισμούς (ΜΜΕ) και διοικούν με σιδερένια πυγμή (διορίζοντας τραπεζίτες - πρωθυπουργούς). Η μέγιστη, ωστόσο, ομοιότητα του μεταρρυθμιστικού παρελθόντος με το εκσυγχρονισμένο παρόν δεν είναι οι κανόνες, αλλά η ερμηνεία τους.

Περί ηγεσίας στην Ελλάδα

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Αυτός που μπορεί να πει ψέμματα, μπορεί και να κλέψει, κι αυτός που μπορεί να κλέψει, μπορεί και να σκοτώσει". Μπορεί ένας πολιτικός να πει ψέμματα; Υπάρχουν παραδείγματα πολιτικών που έχουν πει ψέμματα; Αν υπάρχουν παραδείγματα πολιτικών που έχουν πει ψέμματα, άρα μπορεί ένας πολιτικός να πει ψέμματα. Άρα ένας πολιτικός μπορεί και να κλέψει. Κι αφού μπορεί ένας πολιτικός να κλέψει, μπορεί και να σκοτώσει, αν δεχόμαστε ότι είναι αληθινό ότι αυτός που μπορεί να πει ψέμματα, μπορεί και να κλέψει κι αυτός που μπορεί να κλέψει μπορεί και να σκοτώσει.

Θα μου πείτε υπάρχουν κυβερνήσεις που λένε ψέμματα στο λαό, που κλέβουν και σκοτώνουν και λογαριασμό δε δίνουν σε κανένα, διότι τους πολιτικούς, όπως λένε, τους κρίνει η ιστορία; Οι Έλληνες αρχίζουν να κατανοούν ότι δεν είχαν ποτέ μετά τον Καποδίστρια ελληνική κυβέρνηση στον τόπο τους. Η αλήθεια αυτή είναι κρυμμένη από τους πολλούς, πίσω από αυτούς τους δύο μύθους: Πρώτος μύθος: οι πολιτικοί είναι αντάξιοι του λαού. Είναι ο λαός διεφθαρμένος γι΄ αυτό είναι διεφθαρμένοι και οι πολιτικοί. Είναι ζήτημα του χαρακτήρος του ελληνικού λαού! Δεύτερος μύθος: Η ελληνική ηγεσία πάσχει πάντοτε. Είναι ελαττωματική εκ φύσεως!