Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Δεν είναι γάιδαρος!

Αν είναι δυνατόν! Τέτοια κατάντια; Τέτοια έκπτωσις αξιών; Που βαδίζομεν; Πολίτης αποκάλεσε «Ντορή» τον κ. Πάγκαλο...

Το ατυχές περιστατικό έλαβε χώρα στη λίμνη της Βουλιαγμένης - ως γνωστόν, εκεί ουδείς γάιδαρος συνηθίζει να κάνει τα μπάνια του. Οι τόποι θαλάσσιων και ιαματικών λουτρών που προτιμούν οι όνοι θα απασχολήσουν στο μέλλον την παρούσα στήλη. Ο υπουργός που συνέδεσε το ονοματεπώνυμό του με τεράστιες εθνικές επιτυχίες (Ιμια, Οτσαλάν), ευρισκόμενος σε νόμιμη άμυνα και αξιοποιώντας τα εργαλεία που του προσφέρει ο νόμος -κάτι που ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους Ελληνες- μήνυσε τον υβριστή του. Ο θρασύς πολίτης είχε αντικρίσει την απολλώνια μορφή του νηφάλιου πολιτικού, όταν ο τελευταίος, τοις κείνων (των αρχαίων προγόνων δηλαδή) ρήμασι πειθόμενος, εγυμνάσθη λουόμενος και εμπανιαρίσθη γυμναζόμενος. Νους υγιής κι έτσι... Μόλις ήχησε η λέξη «γάιδαρος» στα ευσεβή ώτα του απόμαχου της πασοκάρας, εκείνος κάλεσε την Αστυνομία και εκείνη, υπακούοντας εντολές της ιεραρχίας, ασφαλώς, ήρθε πάραυτα. Οπως κάνει πάντοτε, στα εύκολα και στα δύσκολα. Στη Γαύδο και στην Κυψέλη. Σε εξύβριση και σε φονικά. Στην υπόθεση «πολίτης υβρίζει Πάγκαλο» δεν κινητοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις. Μόνο πέντε περιπολικά και δύο μηχανές της ομάδας Δίας. Είθισται στις εξυβρίσεις...

Ο Κυματοθραύστης




Αν είσαι Μάνα μη ζητάς
στην αμμουδιά να μοιάσεις.
Στην αμμουδιά τη γαλανή
που τη φιλά το κύμα
γλυκά, απαλά, ειρηνικά
και μοσχοβολημένα.

Συνέδριο ΚΚΕ: Ελευθερία μόνο για τους οπαδούς…

«Η ελευθερία είναι πάντα η ελευθερία για εκείνον που σκέφτεται διαφορετικά. Όχι από φανατισμό για τη «δικαιοσύνη», αλλά γιατί απ’ αυτό εξαρτάται κάθε τι που διδάσκει, εξυγιαίνει, ξεκαθαρίζει μέσα στην πολιτική ελευθερία, και γιατί η «ελευθερία» χάνει την αποτελεσματικότητά της όταν γίνεται προνόμιο»
Ρόζα Λούξεμπουργκ

Για την ηγεσία του ΚΚΕ η «ελευθερία» είναι προνόμιο μόνο για τους οπαδούς της, τους χειροκροτητές της…
Ο μηχανισμός του κόμματος με συνοπτικές διαδικασίες «καθάρισε» και απέβαλε από το Συνέδριο κάθε ισχυρή ενοχλητική φωνή. Ο Νίκος Μπογιόπουλος, ο Αντώνης Σκυλάκος (γνωστά στελέχη), καθώς και άλλοι «αποβλήθηκαν» από το Συνέδριο, το Ανώτατο πολιτικό όργανο τους κόμματος!!!

Σημείωση: Την ίδια τύχη θα έχει ο Μπογιόπουλος και στο έντυπο του κόμματος, το «Ριζοσπάστη» (ήδη «απουσιάζει» τρεις μέρες…).