Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Η θεωρία των μετρίων

Όταν προ καιρού ο τότε υπουργός Παιδείας, πνευματικός πατέρας του Τσίπρα, ο Αλέκος Μπαλτάς είχε πει ότι η αριστεία είναι ρετσινιά πολλοί αντέδρασαν, αλλά δεν το κατάλαβαν και πολλοί. Τι να εννοούσε ο ποιητής; Να ήταν απλά μια ανοησία ενός εμμονικού, ιδεοληπτικού αριστερού που δεν υιοθετείται από την κυρίαρχη ιδεολογία της Αριστεράς; Τελικά η ζωή δείχνει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά με την κυβέρνηση που έχουμε μπλέξει.

Πρόκειται για την ιδεολογία των μετρίων η οποία πρέπει να κυριαρχήσει σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και της οικονομίας.

Πρέπει να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω.

Μην το ξεχνάμε ούτε λεπτό. Η πατρίδα μας είναι σκλαβωμένη στους δανειστές. Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα ούτε Βουλή, αφού με βάση ρητή διάταξη του μνημονίου, μόνο εντολές των δανειστών μπορεί να "νομοθετεί".

Υπέρτατος Νόμος της Ελλάδας, πάνω και από το Σύνταγμα είναι το μνημόνιο. Το Σύνταγμα χρησιμεύει απλά και μόνο για να φέρουν τίτλους και να παίρνουν αμοιβές οι πολιτικοί και οι κολαούζοι τους. Καμία άλλη αξία δεν έχει.

Η δε αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα είναι ο εντολοδόχος των δανειστών εναντίον του λαού, υπηρετώντας φυσικά πιστά τις εντολές του Κεφαλαίου.

Κάτι χαμόγελα παντός καιρού

Υπάρχουν κάτι χαμόγελα παντός καιρού.

Που έχουν την ιδιότητα να σε κάνουν ν'ανατριχιάζεις, Συθέμελα. Να σου σηκώνουν την τρίχα κάγκελο! Να σε γεμίζουν με μια ανησυχητική αίσθηση επερχόμενων δεινών και συμφορών...

Σαν αυτό, ας πούμε, της θυγατέρας του κ. Μητσοτάκη, που δεν το αποχωρίζεται ακόμη κι αν ο φακός τη συλλαμβάνει να παρευρίσκεται σε κάποια κηδεία...

Αλλά το χαμόγελο που δικαιωματικά αξίζει τον τίτλο του "χαμόγελου της χρονιάς" (ίσως και των τελευταίων χρόνων) θεωρούμε ότι ανήκει στον νυν κ.πρωθυπουργό.
Αυτόν της "αριστεράς".