Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Χριστός Ανέστη

Κράτος αγιοφωτισμένο και Γένος αναστάσιμο


Ποιο άλλο Κράτος στέλνει σήμερα αεροπλάνο να πάρει το Άγιο Φως από το Πανάγιο Τάφο, το υποδέχεται με τιμές αρχηγού Κράτους και το στέλνει με ένα στόλο αεροπλάνων στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα;

Εξομολόγος - εξομολογούμενος


Όπως απολύτως απαγορεύεται στον Πνευματικό να κοινοποιήση τα αμαρτήματα του εξομολογουμένου, έτσι πάλι απολύτως απαγορεύεται να κοινοποιή ο εξομολογούμενος στους άλλους τις συμβουλές και τον κανόνα του, ο οποίος είναι συνισταμένη πολλών παραμέτρων.

Η επιλογή του κατάλληλου για εμάς Εξομολόγου δεν πρέπει να γίνει βιαστικά ή τυχαία, αλλά ύστερα από επίπονη και επίμονη αναζήτηση και προσευχή. Και από τη στιγμή που αναπαυθή η ψυχή μας κοντά του, πρέπει να νεκρώσουμε το δικό μας θέλημα και να αποδεχόμαστε σε κάθε περίπτωση τον λόγο του, γιατί είναι λόγος Θεού για εμάς.

Το Πάσχα και η Πίστη στην Ανάσταση του Χριστού

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Το Πάσχα η Εκκλησία μας τελεί την ανάμνηση της Ανάστασης του Χριστού. Οι χριστιανοί γιορτάζουμε τη διάβαση του Ιησού Χριστού από το σταυρικό θάνατο στην Ανάσταση,που είναι και δική μας διάβαση από το θάνατο της αμαρτίας στην αναστημένη ζωή του Χριστού μέσω της ένωσής μας μαζί Του. Το πέρασμα απ΄ το θάνατο στην Ανάσταση συμβολίζει επίσης το πέρασμα από το υπερήφανο "εγώ" στο ταπεινό "εμείς" στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο οι δικοί μας και οι όμοιοί μας, αλλά κι αυτού που δεν είναι δικοί μας και που διαφέρουν από μας.

Θαύμα στα Τρίκαλα! Τα νερά του ποταμού Ληθαίου έγιναν κατακόκκινα!!!

(Συρρέουν πλήθη πιστών και μη, με επικεφαλής τον μπροστάρη μας Κ.Αγοραστό)

Για άλλη μια φορά είδαν τα νερά του Ληθαίου ποταμού να αλλάζουν χρώμα οι κάτοικοι της πόλης των Τρικάλων.
Το ποτάμι που διασχίζει την πόλη, απο το πρωΐ της Μεγάλης Πέμπτης απέκτησε και έντονο... πορφυρό χρώμα, ακριβώς κάτω από την πεζογέφυρα στο ύψος του 2ου Δημοτικού σχολείου πίσω από το Κουρσούμ Τζαμί.
Αντιπεριφεριάρχα Χ.Μιχαλάκη τι χαμπάρια; Κάνουμε κανά έλεγχο ή περί άλλων τυρβάζουμε;)

Δείτε φωτογραφίες: