Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Τί όφελος έχουμε;

Να νηστεύουν τα χέρια, παραμένοντας καθαρά από την αρπαγή και την πλεονεξία. Να νηστεύουν τα πόδια, ξεκόβοντας από τους δρόμους που οδηγούν σε αμαρτωλά θεάματα. Να νηστεύουν τα μάτια, εξασκούμενα να μην πέφτουν ποτέ λάγνα πάνω σε όμορφα πρόσωπα, ούτε να περιεργάζονται τα κάλλη των άλλων. Ας νηστεύει και η ακοή. Και νηστεία της ακοής είναι να μη δέχεται κακολογίες και διαβολές…Ας νηστεύει και το στόμα από αισχρά λόγια και λοιδορίες. Διότι τί όφελος έχουμε, όταν απέχουμε από πουλερικά και ψάρια, δαγκώνουμε όμως και κατατρώμε τους αδελφούς μας;

Τεχνολογία και συνείδηση

Αν είχαμε να διαλέξουμε μεταξύ ανεξέλεγκτης τεχνολογίας και τεχνολογίας ελεγχόμενης από την συνείδηση, τί θα διαλέγαμε;

Αν ξέραμε ότι η Τεχνολογία είναι στην ουσία της κίνηση μηχανική, δηλαδή Χρόνος. Οι Αρχαίοι Έλληνες κατάλαβαν τί είναι ο Χρόνος αν αφεθεί ανεξέλεγκτος απ' την συνείδηση. Έλεγαν πως ο χρόνος τρώει τα παιδιά του και τον ονόμαζαν "πανδαμάτορα", δηλαδή αυτός που δαμάζει τα πάντα. Και φυσικά και τον άνθρωπο. Εδώ βρίσκεται η ουσία του ερωτήματος "Τεχνολογία χωρίς έλεγχο από την συνείδηση ή Τεχνολογία υπό τον έλεγχο της συνείδησης".

Τί είναι λοιπόν καλύτερο για μια επιχείρηση που χρησιμοποιεί την τεχνολογία; Να ξεχάσει την συνείδηση ή να χρησιμοποιεί την τεχνολογία υπό τον έλεγχο της συνείδησης. Αν η επιχείρηση αυτή μεταξύ της συνείδησης και της παραφροσύνης επιλέγει την συνείδηση, θα έχει πάντοτε υπό τον έλεγχο της συνείδησης την τεχνολογία της. Αν ξεχάσει τη συνείδηση και επιλέξει την τεχνολογία πάνω από όλα, μπορεί προσωρινά να κερδίσει, αλλά μακροπρόθεσμα θα χάσει, γιατί ισχύει αυτό που λένε οι Αρχαίοι Έλληνες Λόγιοι, " Ο χρόνος τρώει τα παιδιά του".

Ὁ Φαλμεράυερ ἔγραφε μποῦρδες

••• Δύσκολες ἡμέρες, πένθος, οἰμωγές, κοπετός, οὐαί, βαβαί, παππαί, ιαταταί γιά τήν κραταιά ἀλλά ἀνεπίσημη ἱστορική σχολή πού ἔχουν ἱδρύσει ἡ Μαρία Ρεπούση καί ὁ Ἀντώνης Λιᾶκος. Ὁ Φαλμεράυερ ἔγραφε μποῦρδες! Γενετική μελέτη ἀπέδειξε ὅτι οἱ Πελοποννήσιοι δέν εἶναι Σλάβοι!

••• Στά πορθεμένα τείχη τῆς ΔΗΜ.ΑΡ., ἡ Ρεπούση τοῦ συνωστισμοῦ καί ὁ Λιᾶκος τοῦ ἐκσυγχρονισμοῦ ὀδύρονται καί κλαῖνε. Βλέπουν τίς ζάντες τοῦ ἅρματος τῆς ἐθνοαποδόμησης νά φεύγουν σάν τά τηγάνια πού ἐκσφενδόνιζε ὁ Σουηδός μάγειρας στό Μάπετ Σόου.

••• Τό ποσοστό σλαβικῆς γενετικῆς κληρονομιᾶς στούς Πελοποννησίους εἶναι ἀπό 0,2% (ποσοστό τύπου ΔΗΜ.ΑΡ.) ἕως 14,4% (οὔτε κἄν Β' Κατανομή, πού ἤθελε τό ΚΚΕ τό 1981). Τό ποσοστό, ὅμως, νενεκισμοῦ καί γενιτσαρισμοῦ στήν πνευματική ελίτ-αλήτ δίνει αὐτοδυναμία...