Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Νους καθαρός!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Καθαρός νους δεν είναι ο νους χωρίς ακάθαρτους λογισμούς, αλλά ο νους δίχως καθόλου λογισμούς. Υπάρχει τέτοιος νους; Ο νους είναι αεικίνητος. Δεν σταματάει ποτέ. Ή μήπως ο νους σταματάει έστω και για λίγο για να αναπαυθεί κι ύστερα αρχίζει πάλι το τρελό τρέξιμο;

Η καρδιά επίσης είναι ασταμάτητη. Ή μήπως και η καρδιά κάνει στάσεις για ξεκούραση; Πράγματι η καρδιά εφαρμόζει την διακοπτόμενη εργασία. Ο Τζώρτσιλ κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου εφήρμοσε την διακοπτόμενη εργασία. Έβαλε ένα ντιβάνι στο γραφείο και μια εργαζόταν μια ξάπλωνε για να αναπαυθεί.

Μια φορά ανέβασα τους γέρους γονείς μου επάνω σε μια από τις κορυφές των Καμβουνίων με το διακοπτόμενο περπάτημα. Όταν φτάσαμε στην κορυφή γελούσαν. Δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Enrico Letta, «καλό» παιδί κι αυτός…

Enrico Letta, “bravo” ragazzo anche lui…

Οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν έχασαν χρόνο. Όπως πάντα με τα λεφτά τους εξαγοράζουν οποιονδήποτε. Αφού είδαν τις αντιδράσεις των Ιταλών για τoύς προτεινόμενους υποψήφιους για την πρωθυπουργία, Romano Prodi και Giulliano Amato, δεν έχασαν χρόνο και μέσω του Napolitano «πρότειναν» τον «δικό τους» Enrico Letta.

Ο Enrico Letta είναι ο πιο «απόμακρος & ψυχρός» διαχειριστής του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) είναι o άλλος γλειψιματίας υποψήφιος για την πρωθυπουργία στην κυβέρνηση που επιβάλλεται από τον Napolitano. Ένας άνθρωπος της Goldman Sachs στην πρωθυπουργία. Και Πάλι.

Η «ανταποδοτικότητα» των ΑΠΕ στους Δήμους: Το σύστημα ΠΑΣΟΚ σε νέα εκδοχή

Οι περισσότεροι Δήμοι υπάρχουν μόνο επειδή οι Δήμοι έχουν γίνει το Νέο Δημόσιο Ταμείο Αεργίας, με δουλειές μαϊμούδες, εργολαβίες αέρα, και έργα πνοής στο πουθενά. Μηχανισμός ροκανίσματος προγραμμάτων, με προδιαγραφές ...ΟΤΑ. Μεροκαματάκια σε ημέτερους, για να έχουμε ψηφοφόρους και κλακαδόρους όταν βγαίνουμε φωτογραφίες στα πανηγύρια. Τοπικοί μικροφεουδάρχες (για αυτό τα έχουν βρεί όλοι με τους Φούχτελ). Η κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ.