Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Προσοχή στην φαντασία.

- Γέροντα, έχετε πει ότι πρέπει να αποφεύγουμε κατά την ώρα της προσευχής να φέρνουμε στον νου μας διάφορες εικόνες από την ζωή του Χριστού κ.λπ. Γιατί;

- Για να μη μας πλανέσει ο διάβολος με φαντασίες. Η φαντασία είναι καλή, είναι μεγάλη δύναμη, αν αξιοποιηθεί. Μερικοί άνθρωποι μπορεί λ.χ, να δουν τώρα ένα τοπίο και μετά από έναν χρόνο να το θυμούνται ακριβώς όπως είναι και να το ζωγραφίσουν. Αυτό είναι μια ικανότητα που την δίνει ο Θεός στον άνθρωπο, αλλά ο διάβολος την εκμεταλλεύεται. Εκείνοι που πλανιούνται, ό,τι βλέπουν ή διαβάζουν, το φαντάζονται όπως θέλουν και ύστερα αυτήν την φανταστική εικόνα την πιστεύουν για πραγματικότητα. Για να βοηθηθούν, χρειάζονται πολλή παρακολούθηση οι καημένοι, γιατί συνέχεια τους ξεγε­λάει ο διάβολος.

Θάνατος στο βιώσιμο χρέος.

Έχουμε χάσει εντελώς το μυαλό μας και την ικανότητα σκέψης. Δεν εξηγείται αλλιώς. Προφανώς φταίει η εντεινόμενη βίαιη εξαθλίωση σε συνδυασμό με την ψυχολογική τρομοκρατία περί πτώχευσης που εξασκούν πάνω μας. Καθόμαστε όλοι αδρανείς με ανοιχτό το στόμα και παρακολουθούμε τους «ειδήμονες» - εντολοδόχους του συστήματος στα ΜΜΕ, να μας προτρέπουν να τα θυσιάσουμε όλα για να μείνει το χρέος βιώσιμο.

Είναι διαφορετικό πράγμα να είναι το χρέος βιώσιμο και εντελώς διαφορετικό να είναι εξυπηρετήσιμο. Εξυπηρετήσιμο είναι το χρέος όταν ο οφειλέτης πρώτα εξασφαλίζει τη δική του αξιοπρεπή ανθρώπινη επιβίωση και αν μετά από αυτό μπορεί να πληρώσει και το χρέος του, τότε αυτό το χρέος είναι εξυπηρετήσιμο. Αν δεν μπορεί να επιβιώσει αξιοπρεπώς ο ίδιος, απλά δεν πληρώνει το χρέος του. Αντίθετα, όταν ως προτεραιότητα βάζουμε την πάση θυσία επιβίωση του χρέους, τότε είναι επόμενο να οδηγηθεί στο θάνατο ο οφειλέτης, αρκεί να μείνει το χρέος ζωντανό.

Γιατί μόνο 46% και γιατί από €26.000 και πάνω;...

Δηλαδή, ας το κάνουμε 50%, στρογγυλό, και ας είναι από το πρώτο ευρώ ή την πρώτη δραχμή... Flat tax, θα έχει και χιούμορ. Τα μισά από ό,τι βγάλεις στο κράτος, και από τα υπόλοιπα, το 1/3 σε φόρο άνθρακα, το 1/4 σε φόρο νερού, 1/10 φόρο μουστακιού, 1/10 για φόρο αξυρισίας, 20% για τις βαμμένες ξανθιές, άλλο ένα 20% για τις φυσικές, 15% με 5% προσαύξηση στις μελαχροινές και φοροαπαλλαγή μόνο στις κοκκινομάλλες, αλλά μόνο εάν είναι Τρίτη και δεν έχει βρέξει την προηγούμενη Πέμπτη, για να απλοποιούμε τον φορολογικό κώδικα.

Έχουν τρελαθεί οι μάγκες. Ο Σαμαράς είναι δεξιός και μπορεί και φορολογεί. Μετά θα έρθει ο Τσίπρας και θα απολύσει και όποιον εργάζεται, και θα αναπτυχθούμε.