Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Διαφορετική αντιμετώπιση για δύο Μειονότητες

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον όσα συμβαίνουν στη Δυτική Θράκη και στη μουσουλμανική μειονότητα που ζει, εργάζεται και προοδεύει εκεί. Η Τουρκία ποτέ δεν σταμάτησε να αναφέρεται σε «τουρκική μειονότητα» και όχι μουσουλμανική όπως καθορίζεται από τη «Συνθήκη της Λωζάννης». Στη Λωζάνη στις 24 Ιουλίου 1923 συνομολογήθηκε η συνθήκη, την οποία υπέγραψαν η Ελλάδα και η Τουρκία και οι τέσσερις Μεγάλες Δυνάμεις, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Ιαπωνία και η Νοτιοσλαβία και Ρουμανία.

Με τη συμφωνία αυτή επικυρώθηκαν οι εδαφικές μειώσεις που επιβλήθηκαν στην Τουρκία με τη συνθήκη των Σεβρών. Με τη συνθήκη της Λωζάννης καθορίστηκαν και τα σύνορα στη Θράκη μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και σαφώς αναφέρεται η θρησκευτική μειονότητα της Δ. Θράκης ως μουσουλμανική.

Ο Λαλιώτης …ψηφίζει Σακοράφα!

Όταν ο Βενιζέλος ανυψώνει το «Εγώ» του σε Θεό της Ελλάδας (χωρίς αυτόν Ελλάδα δεν υπάρχει), τότε τίποτα δεν μας προκαλεί έκπληξη, ιδιαίτερα γύρω από αυτά που συμβαίνουν και θα συμβούν στο πεθαμένο ΠΑΣΟΚ.
ΓΕΝΙΚΑ, είναι τόσα τα κρούσματα του παραλογισμού ενός καταρρέοντος καθεστώτος, τόσο καταιγιστικές και αλλοπρόσαλλες οι «εκπλήξεις» των εκλογικών ιπποδρομιών, αλλά και ανοησιών, ώστε να θεωρούμε την …κίνηση Λαλιώτη «φυσιολογική», ακόμα και έξυπνη…

Διαβάζουμε, λοιπόν, ότι ο Κώστας Λαλιώτης και ο μηχανισμός του δουλεύουν για τη Σακοράφα, δηλαδή για το ΣΥΡΙΖΑ.